Ιωάννα βιτριόλι πρόσωπο: Σε καλό δρόμο τα χειρουργεία, ψυχολόγοι στο πλευρό της 34χρονης

ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννα βιτριόλι πρόσωπο: Σε καλό δρόμο τα χειρουργεία, ψυχολόγοι στο πλευρό της 34χρονης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ιωάννα βιτριόλι πρόσωπο: Την αισιοδοξία της για την πορεία της υγείας της Ιωάννας εξέφρασε η διευθύντρια της Πλαστικής Χειρουργικής Μονάδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, Μαρία Καλοφώνου.

22.06.2020 | 20:05

Ιωάννα βιτριόλι πρόσωπο: Ανακοίνωση με την οποία τονίζουν ότι τόσο η 34χρονη Ιωάννα, θύμα της επίθεσης με βιτριόλι, όσο και η μητέρα της, δεν έδωσαν συνέντευξη σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης εξέδωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας. Ειδικότερα στην ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι Νικόλαος Αλεξανδρής και Απόστολος Λύτρας επισημαίνουν τα εξής: Με αφορμή φαινόμενα που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες και ενόχλησαν τόσο την εντολέα μας όσο και την οικογένειά της, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Ιωάννας αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε δημόσια και να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η Ιωάννα ουδέποτε παραχώρησε συνέντευξη σε οποιοδήποτε δημοσιογραφικό μέσο, Ελληνικό ή ξένο. Άλλωστε, αυτό δεν θα ήταν εφικτό, δεδομένου πως η κατάσταση της υγείας της παραμένει ιδιαιτέρως σοβαρή, μόλις δε πριν λίγα 24ωρα πραγματοποιήθηκε μία ακόμα (η τέταρτη κατά σειρά) κρίσιμη χειρουργική επέμβαση. Η μητέρα της, η οποία στέκεται νυχθημερόν στο πλευρό της και προσπαθεί και εκείνη να διαχειριστεί τον πόνο του παιδιού της και την σοβαρότητα της καταστάσεώς της με ευγένεια και στωικότητα, έκπληκτη διαπίστωσε πως ολιγόλεπτη τηλεφωνική συζήτηση που είχε με δημοσιογράφο τηλεοπτικού σταθμού καταγραφόταν εν άγνοια της και μεταδόθηκε, εν είδει συνεντεύξεως, χωρίς τη συναίνεση της. Επιθυμία της Ιωάννας και της οικογενείας της είναι να υπάρξει σεβασμός στην τραγική κατάσταση της, αφού αναμφίβολα προέχει η ηρεμία της, προκειμένου να ανταπεξέλθει στα πολλαπλά χειρουργεία που έχει μπροστά της. Η Ιωάννα θα μιλήσει, όταν θα είναι σε θέση.

Με σεβασμό και εκτίμηση,
Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι
Νικόλαος Αλεξανδρής
Απόστολος Λύτρας

Η Ιωάννα δεν έχει δει ακόμη το πρόσωπό της

Στο μεταξύ, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας της 34χρονη Ιωάννας, που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα. Μιλώντας στο MEGA, η γιατρός της 34χρονης, Μαρία Καλοφώνου, σημείωσε πως η Ιωάννα ανταποκρίνεται καλά στα μέχρι τώρα χειρουργεία. «Έχουν πάει καλά τα χειρουργεία μας, έχουμε το αποτέλεσμα που περιμέναμε. Ο δρόμος είναι μακρύς».

Η ψυχολογία της 34χρονης είναι εύθραυστη και παρακολουθείτε συνεχώς από ειδικούς ψυχολόγους. «Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πώς μπορεί να είναι ψυχολογικά. Την έχουν αναλάβει ειδικοί. Είναι πάρα πολύ δύσκολο». Η κ. Καλοφώνου σημείωσε πως προτεραιότητα είναι να βγει η Ιωάννα από τη μονάδα όπου νοσηλεύεται, ενώ η 34χρονη δεν έχει δει ακόμη το πρόσωπό της. «Εγώ πρέπει να προσέξω όσο γίνεται πιο γρήγορα να την βγάλω από τη μονάδα. Δεν έχει δει το πρόσωπό της. Δεν τις κρύβουμε κάποια αλήθεια».

Αισιόδοξος για την όραση της 34χρονης εμφανίστηκε ο Γιώργος Κυμιωνής, αναπληρωτής καθηγητής οφθαλμολογίας πανεπιστημίου Αθηνών, σημειώνοντας πως η πορεία του αριστερού της ματιού βαίνει καλώς. «Νομίζω τελικά για το μάτι το αριστερό, θα καταφέρουμε να κρατήσει μια λειτουργική όραση. Είναι μαραθώνιος αυτή η διαδικασία και Γολγοθάς για όλους». «Θεωρώ ότι θα φτάσουμε στο τέλος αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη».

Η υποτιθέμενη συνέντευξη

Λίγες ημέρες πριν “ανέβηκε” στο βρετανικό ειδησεογραφικό πόρταλ «newstimes» η πρώτη “συνέντευξη” της Ιωάννας, που ωστόσο, σύμφωνα με τους δικηγόρους της δεν έδωσε.

Η επίθεση που δεχτήκατε πριν λίγο καιρό έχει κάνει μεγάλη αίσθηση στην κοινή γνώμη της Ελλάδος και όχι μόνο. Τι θυμάστε από εκείνη την ημέρα; Ποια εικόνα και ποιο συναίσθημα είναι αυτό που σας έχει αποτυπωθεί; Έχουν ακουστεί διαφορά στα μέσα ενημέρωσης και είναι σημαντικό που για πρώτη φορά μιλάτε για αυτό απευθείας εσείς η ίδια.

Έχω περιγράψει στις Αστυνομικές Αρχές την στιγμή της επίθεσης. Την ώρα που πήγαινα στην εργασία μου, έχοντας μπει στην είσοδο της πολυκατοικίας και ενώ περίμενα το ασανσέρ για να ανέβω στο όροφο που εργάζομαι, εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου μια γυναίκα, η οποία φορούσε μάσκα και χωρίς να μου μιλήσει, μου πέταξε μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού στο πρόσωπο. Άρχισα να τρέχω προς την έξοδο και πήγα απευθείας στο φαρμακείο που βρισκόταν απέναντι, όπου μου δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Το μόνο που αισθανόμουν εκείνη την στιγμή ήταν αφόρητος πόνος και ότι καιγόμουν».

Πείτε μας λίγα λόγια για την ζωή σας. Κατάγεστε από μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας ενώ τα τελευταία χρόνια ζείτε στην Αθήνα σωστά; Ποιες ήταν οι σπουδές σας και ποια η εργασία που κάνατε;

«Έχω σπουδάσει οικονομικά. Μένω πάνω από 15 χρόνια στην Αθήνα και έως την ημέρα του περιστατικού αυτού εργαζόμουν σε Ασφαλιστική Εταιρεία ως λογίστρια – οικονομολόγος»

Είχατε τον τελευταίο καιρό νιώσει ποτέ πως κινδυνεύετε από κάποιον; Είχατε δεχτεί απειλές η αλλά σημάδια που να δείχνουν πως κάποιος ήθελε να σας κάνει κακό;

«Ποτέ δεν είχα δεχθεί καμία απειλή από κανέναν. Δεν είχα διαφορές με κανέναν. Επίσης, όπως έλεγα από την πρώτη στιγμή, δεν μπορούσα να διανοηθώ ποιος προέβη σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη σε βάρος μου ακριβώς, διότι δεν είχα με κανέναν προβλήματα».

Την προηγούμενη εβδομάδα η ελληνική αστυνομία συνέλαβε μια γυναίκα 35 χρόνων που όπως τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν είναι πιθανό να είναι εκείνη η δράστιδα. Την γνωρίζατε; Ήταν στο φιλικό σας περιβάλλον; Είχατε ποτέ αναρωτηθεί πως μπορεί να ήταν εκείνη η γυναίκα που σας επιτέθηκε έξω από την εργασία σας;

«Δεν είναι φίλη μου. Ήταν απλώς γνωστή μου. Γνωρίζω ότι κατάγεται από ένα χωριό που βρίσκεται κοντά στον τόπο καταγωγής μου. Την συγκεκριμένη γυναίκα την έχω δει μόλις 5 – 6 φορές σε κάποιες κοινωνικές εκδηλώσεις. Δεν είχα κάποια ιδιαίτερη σχέση με την γυναίκα αυτή, πέρα από όσα σας έχω αναφέρει. Απ’ ότι έμαθα, η γυναίκα αυτή πίστευε ότι έχει σχέση με κάποιον άνδρα, ο οποίος μου έστειλε κάποια στιγμή, απλώς ένα αίτημα φιλίας στο Facebook και κάποια τυπικά μηνύματα. Τον συγκεκριμένο άνδρα δεν τον ξέρω και δεν τον έχω συναντήσει ποτέ μου».

Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στο δράστη της επίθεσης; Επίσης κλείνοντας θα ήθελα να μου πείτε τι θα λέγατε στον κόσμο που καθημερινά ανησυχεί για εσάς εύχεται για την γρήγορη ανάρρωση σας;

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνανθρώπους μου, που μου έχουν σταθεί με τις ευχές τους και παίρνω μέσα από αυτές δύναμη και κουράγιο για να αντέξω όλο αυτό που μου συνέβη. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς μου, οι οποίοι πέραν των άλλων με στηρίζουν ψυχολογικά, ώστε να μπορέσω να ξεπεράσω αυτήν την δυσκολία. Όσον αφορά την κατηγορούμενη, το μόνο που θα ήθελα να μου πει είναι για ποιόν λόγο κατέστρεψε ολοκληρωτικά τη ζωή μου».

Exit mobile version