Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παππάς ηχητικό – Mega: Αντιφάσεις για Μιωνή, Μαρέβα, Τσίπρα – Στον εισαγγελέα η συνομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς ηχητικό – Mega: Αντιφάσεις για Μιωνή, Μαρέβα, Τσίπρα – Στον εισαγγελέα η συνομιλία

Παππάς ηχητικό - Mega: Ο πρώην υπουργός ισχυρίσθηκε ότι όταν έλεγε στον επιχειρηματία ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά» αναφερόταν στα λεφτά του... Μιωνή, χωρίς να εξηγήσει γιατί δεν μιλούσε στο πρώτο πρόσωπο.

Παππάς ηχητικό – Mega: Πολλά ναι μεν αλλά και αντιφάσεις από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοτε “κολλητό” του Αλέξη Τσίπρα για το σκάνδαλο με το usb Μιωνή, μετά τις αποκαλύψεις που έχουν προκαλέσει πολιτική θύελλα. Μιλώντας στο Mega, ο Νίκος Παππάς παραδέχθηκε ότι η δική του φωνή είναι που ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο με τον Σάμπυ Μιωνή, αφήνοντας ωστόσο αναπάντητα πολλά ερωτηματικά. “Είναι η δική μου φωνή στις συνομιλίες” είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι υπάρχουν κι άλλα σημεία. Όσον αφορά τα λόγια του για “πολλά λεφτά που βγάζουν”, είπε: “Εννοούσα μόνο τις δικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες, είχε πολλές εκκρεμότητες ο κ. Μιωνή. Τα 2,6 εκατ. με ένα έμβασμα είναι πολλά λεφτά. Γιατί δεν ζητούν συνδρομή από τον Παναμά; Αναφερόμουν στα λεφτά του Μιωνή“. Το ίδιο ισχυρίστηκε και για τα περί “μαγαζιού”, λέγοντας πως αναφερόταν στο “μαγαζί του κ. Μιωνή”.

“Έχουμε κάνει πεντακάθαρο ότι η μόνη μας εμπλοκή ήταν για το κράτος του Ισραήλ”, είπε ο κ. Παππάς και υποστήριξε ότι “ο μόνος λόγος που σ’ αυτή την υπόθεση προσπαθήσαμε να βρούμε λύση, ήταν η παρέμβαση του κράτους του Ισραήλ – ήθελε να γίνει πρεσβευτής ο κ. Μιωνή”.

Παππάς Mega: Γνώριζε ο Τσίπρας;

Σε ερώτηση για το αν είχε λάβει εντολές για να κάνει αυτές τις συναντήσεις, απάντησε: “Ο λόγος της συνάντησης ήταν αυτός, το προξενείο του Ισραήλ. Ο μόνος λόγος της δικής μας ενασχόλησης ήταν η παρέμβαση του κράτους του Ισραήλ. Αυτό που δεν έγινε ήταν να μπλεχτούμε για τα επιχειρηματικά του Μιωνή, του Παπασταύρου και του Σαμαρά”. “Είχατε αποστολή από τον πρωθυπουργό για να συναντηθείτε με τον κ. Μιωνή;” ρωτήθηκε εκ νέου ο κ. Παππάς. “Τέτοιες παρεμβάσεις εμείς δεν κάναμε, δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για να προστατεύσουμε τα επιχειρηματικά συμφέροντα του κ. Μιωνή. Θεσμικό ατόπημα δεν είναι να έρχεται κάποιος και να σου λέει ότι υπάρχει κλίμα αντισημιτισμού στην ελληνική δικαιοσύνη, είναι θεσμικός ρόλος να παρέμβεις”.

Αν και αρχικά απέφυγε να απαντήσει ευθέως εάν ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για τη συνάντηση, μετά από αλλεπάλληλες ερωτήσεις υποστήριξε ότι ο τότε πρωθυπουργός δεν γνώριζε για τη συγκεκριμένη συνάντηση με τον Μιωνή. “Ο πρωθυπουργός δεν ήξερε την εν λόγω συνάντηση”. Ο κ. Παππάς, ανέφερε μάλιστα ότι η συνάντηση ήταν πρωτοβουλία του κ. Μιωνή γιατί ήθελε να στήσει την ηχογράφηση. “Και οι άλλες συναντήσεις έγιναν κατόπιν δικής του επιμονής”, προσθέτει. “Έγιναν διάφορες συναντήσεις, ο πρωθυπουργός δεν ενημερώνεται για κάθε μία ξεχωριστά. Τον είχα συναντήσει και στο Μέγαρο Μαξίμου, αυτές οι συναντήσεις έγιναν κατόπιν επιμονής του κ. Μιωνή”.

“Για να καταλάβει ο κόσμος σε ποιο περιβάλλον έγιναν αυτές οι αποκαλύψεις, είναι το περιβάλλον της πλήρους κατάρρευσεις του σκοπού της προανακριτικής επιτροπής. Εγώ κατέθεσα για τη διερεύνηση της Novartis”.

Παππάς για Μαρέβα

Ερωτηθείς για την αναφορά στο όνομα της κυρίας Μητσοτάκη, ο κ. Παππάς δεν απάντησε ξανά ευθέως: “Σας είπα ότι ο μόνος λόγος που κάναμε παρέμβαση ήταν γιατί ζητήθηκε από άλλη κυβέρνηση, πατάνε τα κορδόνια τους όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τον Τσίπρα και την προηγούμενη κυβέρνηση. Ρωτήθηκα, ο κ. Τσίπρας δεν ήξερε για τη συνάντηση. Έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μιωνή για να στήσει την ηχογράφηση. Όπως είπε είχε συναντήσει τον κ. Μιωνή στο Μαξίμου”.

“Για τη Novartis δεν στοιχειοθετήθηκε καμία σκευωρία. Ο μάρτυρας που εμφάνισαν, εμπλέκεται με μπίζνες με συνεργάτες του κ. Σαμαρά και του κ. Μητσοτάκη. Όταν συμβαίνει αυτό, ό,τι σχετίζεται με τους κυρίους αυτούς πηγαίνει στην επιτροπή”. “Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα… Να προχωρήσουν, να με παραπέμψουν κι εμένα. Να σταματήσει να κρύβεται η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, ο κ. Αντώνης Σαμαράς”, ανέφερε.

Η απάντηση της ΝΔ: “Μόνο για την ενοχή του έπεισε ο κ. Παππάς”

Ανακοίνωση μέσω του γραφείου Τύπου έδωσε η ΝΔ σε όσα είπε ο Νίκος Παππάς στο Mega, τονίζοντας ότι “Ο κ.Τσίπρας έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε θα διαγράψει τον στενό συνεργάτη του κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους”.

Ο κ. Παππάς με τη σημερινή θλιβερή τηλεοπτική εμφανισή του, μόνο για ένα πράγμα έπεισε: για την ενοχή του. Προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε να “πουλήσει” φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Η μόνη αλήθεια που είπε ήταν ότι η φωνή είναι η δική του. Λέει ότι η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ. Το περιεχόμενο της συνομιλίας, όμως, άλλα λέει. Τι σχέση έχει το υποτιθέμενο αίτημα του Ισραήλ με τον Παπαγγελόπουλο, την Τουλουπάκη, τα λεφτά, τα “μαγαζιά” και τη στοχοποίηση της κας Μαρέβα Γκραμπόφκσι-Μητσοτάκη; Ο κ. Παππάς είχε το θράσος να ισχυριστεί πως όταν έλεγε στον κ. Μιωνή πως “κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά” εννοούσε τον ίδιο τον κ. Μιωνή τον οποίο είχε μπροστά του. Αλλά του μιλούσε σε τρίτο πρόσωπο…

Όσο για το “μαγαζί”; Κατάπιε τη γλώσσα του ψελλίζοντας κάτι ακαταλαβίστικα. Ο κ.Τσίπρας έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε θα διαγράψει τον στενό συνεργάτη του κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις