Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ψευτογιατρός Κοντοστάθης – θύματα: Ζήτησε 19.800 ευρώ για μια ένεση ενώ πέθαινε η ασθενής
ΕΛΛΑΔΑ

Ψευτογιατρός Κοντοστάθης – θύματα: Ζήτησε 19.800 ευρώ για μια ένεση ενώ πέθαινε η ασθενής

Ψευτογιατρός Κοντοστάθης - θύματα: Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία μητέρας στο OPEN TV που περιγράφει πώς έχασε την κόρη της, εμπιστευόμενη τον ψευτογιατρό.

Ψευτογιατρός Κοντοστάθης – θύματα: Τον θάνατο της καρκινοπαθούς κόρης της χρεώνει στον Νίκο Κοντοστάθη ακόμη μία μητέρα που προχωρά σε σχετική καταγγελία. Όπως λέει, η κόρη της που πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 35 ετών πείσθηκε από τον δήθεν γιατρό να σταματήσει τις χημειοθεραπείες κι άρχισε να εφαρμόζει τις οδηγίες με τις οποίες της υποσχόταν θεραπεία. Η οικογένεια εκτιμά ότι συνολικά ο ψευτογιατρός εισέπραξε από το παιδί τους πάνω από 60.000 ευρώ. Η άτυχη γυναίκα άφησε πίσω της δύο παιδιά ενώ ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία της μητέρας της στο Open. “Η ουσία είναι μία. Ότι κατέληξε το παιδί χωρίς να θέλει να το πάει σε νοσοκομείο, ενώ το βλέπαμε ότι καταρρακώνεται κάθε μέρα, ότι χάνει κιλά. Μας έλεγε “όχι το νοσοκομείο, όχι το νοσοκομείο, όχι το νοσοκομείο”” δήλωσε.

Η ίδια αποκάλυψε ότι το πρώτο ραντεβού της κόρης της με τον ψευτογιατρό έγινε σε κυλικείο ιδιωτικού νοσοκομείου και τα υπόλοιπα που ακολούθησαν στο σπίτι τους. “Ερχόταν γύρω στα 100 μέτρα από το σπίτι για να μη δώσει στοιχεία. Χορηγήθηκε κάνναβη, μία δόση, εκεί έχασε όλες τις δυνάμεις της” είπε η μητέρα της 35χρονης. Ο ψευτογιατρός δε δίστασε ακόμη και όταν η 35χρονη κατέληξε σε θάλαμο νοσοκομείου, έχοντας χάσει όλες τις δυνάμεις της, να εμφανιστεί εκεί για να πουλήσει στην οικογένεια και άλλες φρούδες ελπίδες.

Ψευτογιατρός Κοντοστάθης: Εξαφάνισε τα ίχνη του

“Θυμάμαι ότι ήταν και την τελευταία ημέρα του θανάτου παρών στο νοσοκομείο και μας είπε ότι βρέθηκε μια δωρεά από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής της Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να κάνουμε μια ένεση αρτεμισίνης. Η ένεση έκανε 19.800 ευρώ” επισήμανε η μητέρα του θύματος. Η γυναίκα, πιστεύοντας ότι θα γίνει πλήρως καλά, όπως της έλεγε ο ψευτογιατρός, ζήτησε από τους γονείς της οικονομική βοήθεια και εκείνοι δεν θα μπορούσαν να αρνηθούν. “Έχει πάει πάνω από 60.000 ευρώ. Δεν μπορούμε να το υπολογίσουμε” λέει η μητέρα της 35χρονης.

Ήταν τέτοιο το θράσος του ψευτογιατρού, που ακόμη και όταν κατέληξε η 35χρονη, εκείνος αυτό που φρόντισε να κάνει ήταν να επισκεφθεί το σπίτι της για να σβήσει τα ίχνη του. “Ήρθε, μάζεψε, προτού θαφτεί το παιδί, μέσα από τα ντουλάπια τα μπουκαλάκια. Να μην αφήσει δείγμα από πίσω του, τίποτα. Μου έκανε εντύπωση ότι δεν με συλλυπήθηκε ως μάνα. Χάθηκε, δεν το χώνεψα ποτέ μου”. Αυτό που ζητεί πλέον η οικογένεια της 35χρονης είναι η παραδειγματική τιμωρία του ψευτογιατρού.

Ψευτογιατρός Κοντοστάθης: Περίμεναν ουρές σε μοναστήρι του Πηλίου

Τη δική του μαρτυρία για τον ψευτογιατρό περιέγραψε στο MEGA ο δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων Στέλιος Σούρλας. Όπως είπε, τον Ιούλιο του 2017 μετέφερε συγγενικό του πρόσωπο στο μοναστήρι Αγίων Ταξιαρχών στο Πήλιο. Εκεί «περιμέναμε στην ουρά περίπου δυο-τρεις ώρες για να συναντηθούμε με τον περιβόητο γιατρό». «Ο ψευτογιατρός φαίνεται πως είχε καταφέρει να ξεγελάσει την ηγουμένη και του είχε παραχωρηθεί δωμάτιο μέσα στο μοναστήρι όπου «εξέταζε» ασθενείς. Παρουσιαζόταν ως περισπούδαστος γιατρός που χειρουργούσε στην Ελβετία» είπε ο κ. Σούρλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο ψευτογιατρός είπε στον συγγενή του ότι οι χειρουργικές πρακτικές που είχαν ακολουθήσει οι προηγούμενοι γιατροί ήταν… «ξεπερασμένες» και πως ο ίδιος θα εφάρμοζε μια νέα τεχνική. Πάντως ο κ .Σούρλας υποψιάστηκε ότι όλα όσα έλεγε ο κατηγορούμενος δεν είχαν επιστημονική τεκμηρίωση και πως ήταν πρωτάκουστα. Μετά τη συνάντηση μάλιστα αναζήτησε το ιστορικό του… περιβόητου γιατρού στο διαδίκτυο αλλά δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει πουθενά. Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα σε όσους περίμεναν ώρες για να εξεταστούν βρίσκονταν και νέοι άνθρωποι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις