Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Τελείωσε η Σούπερ Λίγκα 2

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Τελείωσε η Σούπερ Λίγκα 2

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Οι υπεύθυνοι της Λίγκας στη σύσκεψη που έκαναν την περασμένη Δευτέρα αποφάσισαν την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω κορονοϊού!

24.06.2020 | 09:17

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Άδοξα τελείωσε το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2, πρώην Β’ Εθνικής κατηγορίας. Οι υπεύθυνοι της Λίγκας στη σύσκεψη που έκαναν την περασμένη Δευτέρα αποφάσισαν την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω κορονοϊού! Πριν από την απόφαση της διακοπής το συμβούλιο προχώρησε και σε επικύρωση της βαθμολογίας. Αυτό σημαίνει πως ο πρώτος, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ανεβαίνει στην Σούπερ Λίγκα 1, ενώ ο δεύτερος Απόλλων Σμύρνης (πρώην Απόλλων Αθηνών) θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον 13ο της μεγάλης κατηγορίας.

Κι εδώ είναι η αδικία για τον Απόλλωνα, ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει χωρίς επίσημους αγώνες για πάνω από 150 ημέρες, μια δυνατή και καλά προετοιμασμένη ομάδα από τα συνεχόμενα παιχνίδια που έδωσε στα πλέι άουτ. Κι αυτό είναι άδικο! Από την Σούπερ Λίγκα 2 υποβιβάζονται στην Φούτμπολ Λίγκα (πρώην Γ’ Εθνική κατηγορία) η Κασσιόπη-Κέρκυρα και ο Απόλλων Πόντου πρώην Απόλλων Καλαμαριάς

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Στο Ηράκλειο με προβλήματα

Ύστερα από όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ήμερες και μετά την ήττα του στο ντέρμπυ των «αιωνίων» από τον Ολυμπιακό με 3-0, ο ΠΑΟ θα βρεθεί στην Κρήτη, όπου στο Ηράκλειο θα παίξει με τον δυναμικό και ικανό για όλα ΟΦΗ. Στο «Γεντί Κουλέ» ο Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων θα τα δώσει όλα, προκειμένου να πετύχει την πρώτη του νίκη στα παιχνίδια των πλέι οφ. Με παίκτες, όσοι έχουν μείνει, ετοιμοπόλεμους το Τριφύλλι θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση και να πάρει τους πρώτους του βαθμούς, ώστε να διασκεδάσει τα μέχρι σήμερα κακά αποτελέσματα!

Με το νέο αίμα στην εντεκάδα ο Παναθηναϊκός θα πάει στο Ηράκλειο. Και το βράδυ του Σαββάτου (στις 21.30) θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Ο Καμπετσής, ο Ζαγορίτης, έπαιξαν στο ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό κι άφησαν καλές εντυπώσεις και ο Αλεξανδρόπουλος, ο Αθανασόπουλος και ο Σερμπέζης που περιμένουν την ευκαιρία τους, θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό της ομάδας του Παναθηναϊκού! Ο ΟΦΗ που παίζει στο… σπίτι του θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που ο Παναθηναϊκός είναι στα κάτω του και να πετύχει μια σπουδαία νίκη. Ο Έλληνας προπονητής των μαυρόασπρων της Κρήτης έχει ετοιμάσει ψυχολογικά την ομάδα του για τον Σαββατιάτικο αγώνα.

Θεσσαλονικιώτικο ντέρμπυ

Το Χαριλάου θα ζήσει μια άλλη διαφορετική βραδιά στις 19.15 της Κυριακής. Εδώ ο Άρης που θέλει να συνεχίσει τις μεγάλες επιτυχίες υποδέχεται τον ΠΑΟΚ που εφέτος έχει χάσει την αυτοπεποίθησή του. Είναι ένα πολύ σπουδαίο γειτονικό ντέρμπυ από το οποίο δύσκολα θα ξεχωρίσει ο νικητής! Πάντως ο Άρης με στόχο μια καλή θέση στην βαθμολογία και με ηγέτες τον Φετφατζίδη που θα κάνει το γενικό… κουμάντο και τον Ιντέγιε στην επίθεση θέλει να επαναλάβει το παιχνίδι του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας και να πετύχει έναν ακόμα θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ! Ο Γερμανός προπονητής έχει σχεδιάσει έτσι την κιτρινόμαυρη ομάδα του και θα θελήσει από την έναρξη του αγώνα να επιβάλει τον δικό του ρυθμό! Θα επιδιώξει να πετύχει ένα γρήγορο γκολ ώστε να βάλει από το ξεκίνημα δύσκολα στον Δικέφαλο.

Το ίδιο θέλει από την πλευρά του και ο Πορτογάλος προπονητής του ΠΑΟΚ ο Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος έχοντας στο…καλάθι του, τις όχι καλές εμφανίσεις, της ομάδας του, παίζει στην κυριολεξία όμως το κεφάλι του. Έτσι το παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» προσλαμβάνει μια άγρια ομορφιά! Ο ΠΑΟΚ με στόχο και σκοπό την δεύτερη θέση θα τα δώσει όλα για όλα για την νίκη και περιμένοντας στραβοπάτημα της ΑΕΚ (παίζει με τον Ολυμπιακό) να εδραιωθεί σε αυτή. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια και ο Δημήτρης Πέλκας όπως και ο Λημνιός, ο 17χρονος Χρήστος Τζόλης, αλλά και ο Βαρέλα θα αγωνιστούν από την αρχή! Και σε αυτά τα νέα παιδιά που είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ ποντάρει ο προπονητής του Δικεφάλου της Θεσσαλονίκης.

Πάει για την 4η

Το πιο σημαντικό παιχνίδι του Σαββάτου διεξάγεται στις 21.30 στο ΟΑΚΑ. Εδώ η ΑΕΚ που… παλεύει για την δεύτερη προνομιούχο θέση που οδηγεί στα προκριματικά για τους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ υποδέχεται τον αήττητο Ολυμπιακό έχοντας σχεδόν όλα της τα στελέχη ετοιμοπόλεμα για ένα τέτοιας σημασίας παιχνίδι. Ο Ιταλός προπονητής ο Μάσιμο Καρέρα έχει αποφασίσει να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο προκειμένου η ομάδα του να κάνει ένα καθοριστικό βήμα για την δεύτερη θέση την οποία θα διεκδικήσει από τον ΠΑΟΚ! Ο Τσιγκρίνσκι και ο Ολιβέιρα είναι οι σίγουροι για την εντεκάδα της Ένωσης στο ντέρμπυ με τους Ερυθρόλευκους. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μπάρκας. Στο ρόλο του μαέστρου ο Μάνταλος και ο Αραούχο στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός που είναι καλύτερος από την ΑΕΚ έχει έρθει στο Ολυμπιακό Στάδιο με στόχο την 4 συνεχόμενη νίκη στα πλέι οφ και σκοπό να πάρει το πρωτάθλημα αήττητος. Ο Πορτογάλος προπονητής Πέδρο Μάρτινς μετά το παιχνίδι της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ θα παρουσιάσει την καλύτερη εντεκάδα εναντίον της ΑΕΚ. Ο Λοβέρα που παρουσιάζει μεγάλη άνοδο θα είναι από τα πρώτα βιολιά του Ολυμπιακού. Το ρόλο του ηγέτη θα αναλάβει και πάλι ο Γάλλος σταρ Βαλμπουενά. Ο Καμαρά και ο Γκιγιέρμε στην μεσαία γραμμή, ο Τσιμίκας ο Σεμεδο, ο Μπα και ο Ομάρ στην άμυνα και ο Σά στο τέρμα, ο Ολυμπιακός πάει για μια μεγάλη νίκη επι της ΑΕΚ.

Τα πάνω κάτω

Η μεγάλη νίκη του Πανιωνίου στην Λαμία (1-0) δημιούργησε νέα δεδομένα στην ουρά της βαθμολογίας στα πλέι άουτ. Έτσι 3 ομάδες που βαθμολογικά είναι πολύ κοντά η μια με την άλλη (Ξάνθη, Παναιτωλικός και Πανιώνιος) είναι υποψήφιες για τον «απευθείας» υποβιβασμό! Εν τω μεταξύ ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι γίνεται σήμερα Σάββατο (19.15) στην Νέα Σμύρνη. Εδώ ο ιστορικός Πανιώνιος που απέδειξε πως είναι πολύ σκληρός για να…πεθάνει, υποδέχεται την Ξάνθη σε έναν αγώνα ζωής ή θανάτου!

Ο τρίτος της παρέας ο Παναιτωλικοπς αγωνίζεται την Κυριακή (19.30) στο γήπεδο του στο Αγρίνιο με τον δύσκολο και επικίνδυνο Αστέρα Τρίπολης. Τα άλλα δυο παιχνίδια της τρίτης ημέρας των πλέι άουτ (Βόλος – Λαμία και Ατρόμητος Αθηνών Λάρισα) γίνονται την Δευτέρα και είναι βαθμολογικά είναι αδιάφορα!

Δείτε ακόμη

Με χατ τρικ Κορνέλιους η Πάρμα 1-4 στη Γένοβα!
Τα χρειάστηκε η Μπάρτσα, 1-0 με άγχος την Μπιλμπάο
Τα χρειάστηκε η Μπάρτσα, 1-0 με άγχος την Μπιλμπάο
Exit mobile version