Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Σέρρες: Πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα – Ίδια εικόνα και στη Χαλκιδική
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Σέρρες: Πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα – Ίδια εικόνα και στη Χαλκιδική

Κακοκαιρία Σέρρες: H κακοκαιρία που ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί ως την Τρίτη, προκάλεσε πολλά προβλήματα στην βόρεια Ελλάδα.

Κακοκαιρία Σέρρες: Πλημμύρες, κεραυνούς και πολλές ζημιές άφησε πίσω του κατά το πρώτο 24ωρο το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χθες τη χώρα. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν τόσο σήμερα, όσο και αύριο και θα αρχίσουν να εξασθενούν από την Τετάρτη. Για σήμερα Δευτέρα, αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές σε όλα τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Τα φαινόμενα το βράδυ πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και δυτικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, πάντως, κατά το πρώτο 24ωρο της κακοκαιρίας, πολλές περιοχές υπέστησαν πλημμύρες, ενώ προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές. Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν πολλές περιοχές της Ελλάδας το βράδυ της Κυριακή, με την Εύβοια να δέχεται «βομβαρδισμό» από κεραυνούς, συνέπεια των οποίων ήταν πολλές εστίες πυρκαγιών. Στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα φωτιές στα χωριά Νεροτριβιά, Καντύλι, Πλατάνα, Μακρυμάλλης, Τριάδα, Μακρυκάπα, Δάφνη, καθώς και σε σημείο στην περιοχή από Πανόραμα μέχρι Σταυρό. Φωτιές οι οποίες ήταν βέβαια ελεγχόμενες λόγω της βροχής. Στα σημεία επιχείρησαν τουλάχιστον έξι οχήματα των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών από τα Ψαχνά, καθώς και της ΠΥ Χαλκίδας.

Κακοκαιρία Σέρρες: Η πιο πληττόμενη περιοχή

Σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν στις Σέρρες έπειτα από σφοδρή κακοκαιρία. Η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση ρεμάτος στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων στην πόλη των Σερρών και ήδη άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες ζημιές και πλημμύρες σε περιοχές της πόλης. Η έντονη χαλαζόπτωση και βροχόπτωση στην κοινότητα της Ορεινής, είχε ως αποτέλεσμα να κατέβει όλο αυτό το νερό. Με τις σκούπες στα χέρια, κάτοικοι σε διάφορες περιοχές της πόλης των Σερρών, προσπαθούν να διώξουν τα νερά.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η ορμή των νερών, που ξερίζωσαν ολόκληρα δέντρα, τα οποία “κόλλησαν” κάτω από μία από τις γέφυρες. Σε μία άλλη περίπτωση, στην οδό Κοντοδήμου, η ορμή του νερού έσπασε ακόμη και γκαραζόπορτα σε ένα από τα σπίτια.

Περισσότερες από 100 κλήσεις για παροχή βοήθειας, κυρίως αντλήσεις υδάτων, δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της κοιλάδας Αγίων Αναργύρων Σερρών, όπου λόγω έντονης βροχόπτωσης, υπερχείλισε ρέμα νωρίτερα το απόγευμα. Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε 20 περιπτώσεις για άντληση υδάτων από υπόγειους και ισόγειους χώρους, αλλά και για τη μεταφορά μιας γυναίκας σε ασφαλή χώρο.

Ποτάμια οι δρόμοι στη Λαμία

Προβλήματα δημιούργησε στην πόλη της Λαμίας η ξαφνική νεροποντή, το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamianow, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, καπάκια από φρεάτια έφυγαν από την θέση τους από την πίεση του νερού, ενώ οι φερτές ύλες που έφυγαν μέσα από το στρατόπεδο δημιούργησαν προβλήματα κυρίως μπροστά στο ΚΕΥΠ Λαμίας όπου τα φρεάτια βούλωσαν. Για λίγα λεπτά στο ρεύμα προς Σταυρό, Λιανοκλάδι η αστυνομία χρειάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία.

Χαλάζι στην Ξάνθη

Ισχυρή χαλαζόπτωση και έντονη βροχόπτωση έπληξαν την Ξάνθη. Σύμφωνα με το xanthinea, η μεταστροφή του καιρού έφερε καταστροφές για τους αγρότες του κάμπου, που μετρούν τις πληγές τους.  Το χαλάζι, σε μέγεθος καρυδιού, κατέστρεψε δέντρα στον κάμπο και καλλιέργειες καλαμποκιού και καπνών, ενώ η ισχυρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με τις καταιγίδες που έπληξαν από την αρχή του μήνα την Ξάνθη επιτείνουν το πρόβλημα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το νέο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Ξάνθη αλλά και τη Θράκη ευρύτερα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Πλημμύρες σε Σέρρες και Χαλκιδική

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στις Σέρρες έπειτα από σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή. Υπερχείλισε το ποτάμι στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων στην πόλη των Σερρών και ήδη άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες ζημιές και πλημμύρες.

Η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση δύο ρεμάτων στο ποτάμι στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων. Η έντονη χαλαζόπτωση και βροχόπτωση στην κοινότητα της Ορεινής, είχε ως αποτέλεσμα να κατέβει όλο αυτό το νερό.Με τις σκούπες στα χέρια, κάτοικοι σε διάφορες περιοχές της πόλης των Σερρών, προσπαθούν να διώξουν τα νερά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις