Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νοσοκόμα με εσώρουχα: Η Ρωσίδα με τη διάφανη στολή έγινε μοντέλο
ΚΟΣΜΟΣ

Νοσοκόμα με εσώρουχα: Η Ρωσίδα με τη διάφανη στολή έγινε μοντέλο

Νοσοκόμα με εσώρουχα: «Δεν φορούσα μπικίνι αλλά ένα αθλητικό τοπ» λέει για τις επίμαχες φωτογραφίες.

Νοσοκόμα με εσώρουχα: Ένα συμβόλαιο από εταιρεία με αθλητικά ρούχα απέκτησε η νοσοκόμα από τη Ρωσία που έγινε viral τον Μάιο όταν εμφανίστηκαν φωτογραφίες της να φοράει τα εσώρουχά της μέσα από την προστατευτική στολή ενώ φρόντιζε ασθενείς σε νοσοκομείο. Η 23χρονη Ναζέντα Ζούκοβα είχε επικαλεστεί τότε τη… ζέστη, με μεγάλη μερίδα του προσωπικού να την υποστηρίζει.  Η εταιρεία Zasport επέλεξε, λοιπόν, τη Ζούκοβα ως πρόσωπο της καμπάνιας της για την ημέρα του νοσηλευτή στη Ρωσία η οποία εορτάζεται στις 21 Ιουνίου. Η 23χρονη πάντως, υποστηρίζει ότι από μικρή ήθελε να γίνει γιατρός. «Έπαιζα τον γιατρό με τις κούκλες μου. Τις φρόντιζα και τις γιάτρευα» λέει χαρακτηριστικά η Ζούκοβα, η οποία ξεκίνησε την σταδιοδρομία της στον χώρο της υγείας το 2018. «Ακόμα πάντως δεν μπορώ να διαλέξω αν προτιμώ την παιδιατρική ή την αναισθησιολογία» λέει η Ζούκοβα.

Δηλώνει, επίσης, ατρόμητη απέναντι στον κορωνοϊό παρά το γεγονός ότι στα καθήκοντά της περιλαμβάνεται η διανομή φαρμάκων και η αιμοληψία ασθενών με Covid-19. Η 23χρονη δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε διάσημη με αφορμή τη στήριξη από τους συναδέλφους της λέγοντας ότι «γνωρίζουν ότι είναι σαν να περνάς αρκετές ώρες στη σάουνα με αυτές τις στολές. Δυσκολεύεσαι ακόμα και να ανασάνεις». «Για την αλήθεια, μάλιστα, την επίμαχη ημέρα δεν φορούσα μπικίνι αλλά ένα αθλητικό μπούστο και σορτσάκι» προσθέτει.

Το μήνυμά της

Η 23χρονη απευθύνει, τέλος, το μήνυμα στους Ρώσους να μην εφησυχάζουν για τον κορωνοϊό: «Να φοράτε προστατευτικές μάσκες, να χρησιμοποιείτε αντισηπτικά. Και αν εμφανίσετε ύποπτα συμπτώματα να μην καθυστερήσετε να επισκεφθείτε γιατρό». Υπενθυμίζεται πως η διοικήτρια του νοσοκομείου Άννα Σαβίτσεβα εξήγησε ότι «δεν επιβάλαμε κανένα πειθαρχικό μέτρο στην νοσηλεύτρια. Πρόκειται για μια επαγγελματία, η οποία παρέχει τις υπηρεσίες της στο υψηλότερο επίπεδο. Ο κυβερνήτης Ντούμιν της μίλησε, την στήριξε και την ευχαρίστησε, όπως και όλους τους συναδέλφους της, για το έργο που προσφέρουν».

Η Σαβίτσεβα, μάλιστα, υποστήριξε και την εκδοχή της 23χρονης ότι φόρεσε μόνο τα εσώρουχά της επειδή ζεσταινόταν, αναφέροντας στις δηλώσεις της ότι «είναι πολύ δύσκολο να εργάζεσαι με αυτές τις στολές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το σημαντικό είναι ότι βοήθησε ασθενείς με κορωνοϊό. Δεν ήταν σωστό για τον ασθενή που τη φωτογράφισε. Την παγίδευσε ενώ αυτή τον βοηθούσε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις