Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Ερυθρόλευκο το ντέρμπι αιωνίων

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Ερυθρόλευκο το ντέρμπι αιωνίων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μπάμπης Πουλούτσης

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Χωρίς να ιδρώσει ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε… υγιεινό περίπατο το ντέρμπι, επικρατώντας 3-0 του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης».

21.06.2020 | 23:55

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Χωρίς να ιδρώσει ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε… υγιεινό περίπατο το ντέρμπι, επικρατώντας 3-0 του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι πράσινοι πήγαν να αιφνιδιάσουν νωρίς, δεν το κατάφεραν και μετά κατέρρευσαν, με τους ερυθρόλευκους να κυριαρχούν στο παιχνίδι. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκανε ότι ήθελε στη μεσαία γραμμή και δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να μπει στο ματς. Μόλις στο 2ο λεπτό κεφαλιά του Κουρμπέλη πέρασε άουτ, με τους Πειραιώτες τρία λεπτά αργότερα να ανοίγουν το σκορ. Μετά από πάσα του Φορτούνη ο Ελαμπντελαουί έβγαλε σέντρα, η μπάλα κόπηκε και έφτασε στον Λοβέρα. Ο Αργεντινός βρήκε τον Γκιγιέρμε και αυτός από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 1-0 στο 5’.

Ένα λάθος του Σα έφερε την κορυφαία ευκαιρία του αγώνα για το τριφύλλι στο 18’. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ έδιωξε λάθος και με μακρινό πλασέ ο Χατζηγιοβάννης τον «κρέμασε», αλλά ο Μπα έδιωξε πάνω στη γραμμή! Τρία λεπτά αργότερα έγινε το 2-0. Ο Ελαμπντελαουί σέντραρε και ο Ελ Αραμπί με δυνατό πλασέ στην κίνηση διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Η συνέχεια βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και τον Ολυμπιακό να «πυροβολεί» στις αντεπιθέσεις. Κάθε κατεβασιά των ερυθρολεύκων μύριζε γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε ως το τέλος του ημιχρόνου.

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Κατέβασε στροφές στο δεύτερο

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός κατέβασε στροφές. Οι ερυθρόλευκοι είχαν άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες ως το 60’ και μετά έσβησαν μηχανές. Ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα στο γήπεδο, όμως δεν απείλησε. Οι Πειραιώτες είχαν κρατήσει άλλο ένα γκολ για το φινάλε και το πέτυχαν στο 91’. Ο Καφού βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Διούδη, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Στο 33’ της αναμέτρησης ο διαιτητής απέβαλε τον Χατζηθεοδωρίδη με απευθείας κόκκινη. Ωστόσο, μετά από υπόδειξη του VAR, πήρε την απόφασή του πίσω.

Το φιλμ του αγώνα

ΓΚΟΛ: 5′ Γκιλιέρμε, 21′ Αραμπί, 91′ Καφού

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 48′ Γκιλιέρμε, 90′ Γκασπάρ – 35′ Χατζηθεοδωρίδης, 42′ Κουρμπέλης, 43′ Χατζηγιοβάνης, 74′ Ανουάρ, 82′ Ζαγαρίτης

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Κωσταράς (Αιτωλ/νίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί (74′ Μασούρας), Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε (61΄Καφού), Καμαρά (86′ Μπρούνο), Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Λοβέρα (74′ Γκασπάρ), Αραμπί (61′ Χασάν).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Χατζηθεοδωρίδης (80′ λ. τρ. Ζαγαρίτης), Ανουάρ (86′ Καμπετσής), Δώνης, Ζαχίντ (46′ Κολοβός), Αγιούμπ (72′ Μπουζούκης), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης.

Δείτε ακόμη

Η άμυνα «μίλησε», 1-1 Αστέρας και Ατρόμητος
Πρόβλημα με Μπακάκη στην ΑΕΚ
Τρίποντο εισιτήριο για το Europa League!
Exit mobile version