Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ διαδηλωτές: Απειλές σε όσους “κινητοποιηθούν” στην προεκλογική του ομιλία
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ διαδηλωτές: Απειλές σε όσους “κινητοποιηθούν” στην προεκλογική του ομιλία

Τραμπ διαδηλωτές: Τι υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του προεκλογικού επιτελείου του Αμερικανού προέδρου για τις δηλώσεις του.

Τραμπ διαδηλωτές: Ευθείες απειλές στους διαδηλωτές που θα επιχειρήσουν να διαμαρτυρηθούν στο περιθώριο της προεκλογικής συγκέντρωσης του Αμερικανού προέδρου στην Οκλαχόμα εξαπολύει ο Donald Trump. Μέσω του αγαπημένου του Twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ που τελευταία βρίσκεται στο στόχαστρο – με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν διχαστικό – έστειλε σαφές μήνυμα στους εξαγριωμένους πολίτες που που θα τολμήσουν να πλησιάσουν τον χώρο στον οποίο θα λάβει μέρος η πρώτη προεκλογική ομιλία του προέδρου. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση του Τραμπ μετά το φονικό ξέσπασμα της πανδημίας αλλά και των άνευ προηγουμένου αναταραχών για τον ρατσισμό και την αστυνομική βαρβαρότητα, με φόντο πάντα την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Οποιοιδήποτε διαδηλωτές, αναρχικοί, ταραξίες, πλιατσικολόγοι ή ρεμάλια, που θα πάνε στην Οκλαχόμα, να κατανοήσουν παρακαλώ ότι δεν θα σας αντιμετωπίσουν όπως στη Νέα Υόρκη, στο Σιάτλ ή στη Μινεάπολη. Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό σκηνικό!», έγραψε στο Twitter. Ο Μαρκ Λότερ, εκπρόσωπος Τύπου του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόταν σε ταραχοποιά στοιχεία και όχι σε ειρηνικούς διαδηλωτές. «Ο πρόεδρος στηρίζει τις ειρηνικές διαδηλώσεις και τους ανθρώπους που ασκούν τα δικαιώματά τους, όπως προβλέπονται από την Πρώτη Τροπολογία», επισήμανε ο Λότερ, που παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC μετά το προεδρικό tweet. «Εάν δούμε ό,τι είδαμε σε άλλες πόλεις με τα έκτροπα, τις λεηλασίες, τις πυρπολήσεις κτιρίων και τη σωματική βία, τότε αυτό θα είναι κάτι που θα αντιμετωπιστεί από την αστυνομία», συμπλήρωσε.

«Όταν οι λεηλασίες ξεκινούν, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε βρεθεί αντιμέτωπος με σφοδρές αντιδράσεις για ένα μήνυμα που είχε στείλει στο Twitter κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ και έγραφε «όταν οι λεηλασίες ξεκινούν, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί». Ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον χαρακτήρισε το tweet του Τραμπ «προκλητικό» και «αυθάδες», ειδικά μετά τους θανάτους του Φλόιντ και ενός άλλου Αφροαμερικανού, το Ρέισαρντ Μπρουκς, στην Ατλάντα.

Δείτε ακόμη

Τι τρέχει με την υγεία του Τραμπ; Φταίνε τα παπούτσια, λέει ο ίδιος (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις