Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί από κορονοϊό Ελλάδα: Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί από κορονοϊό Ελλάδα: Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων

Νεκροί από κορονοϊό Ελλάδα: "Θερίζει" τον Εχίνο της Ξάνθης ο κορονοϊός, αφού έχουν καταγραφεί τρεις νεκροί το τελευταίο 24ωρο από το συγκεκριμένο χωριό.

Νεκροί από κορονοϊό Ελλάδα: Τρεις νεκρούς σε μία ημέρα από τον κορονοϊό θρηνεί η χώρα μας, καθώς το βράδυ της Τρίτης, 16 Ιουνίου, κατέληξε ένας 67χρονος άνδρας από τον Εχινό Ξάνθης. Νωρίτερα, μία 82χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από κορονοϊό στην ίδια περιοχή, ενώ το πρωί κατέληξε ένας 74χρονος στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Είχε διακομιστεί εκεί από το νοσοκομείο της Ξάνθης και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ. Την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 3.148. Δώδεκα άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι ο δήμος Ιάσμου στην Ροδόπη μπαίνει σε καραντίνα μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού.

Ο υφ. Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε, μετά το τέλος έκτακτης σύσκεψης στο θάλαμο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, τη λήψη περιοριστικών μέτρων στον Δήμο Ιάσμου, στη Ροδόπη, για «επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας». Τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν από την έκδοση της παρούσας και για 7 ημέρες, ήτοι από 16-06-2020 και ώρα 21:00 έως και 23-06-2020 και ώρα 21:00, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της.Τέλος, τίθεται σε εφαρμογή το Επιχειρησιακό Σχέδιο «Ημέρα 0 – Ημέρα 7 – Ημέρα 14», όπου σε συνεργασία τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ θα μεταβούν στην περιοχή για να πραγματοποιήσουν εκτεταμένους ελέγχους.

Κρούσματα Ελλάδα: Τι λέει ο Σύψας

Σχετικά με τα νέα κρούσματα και την καμπύλη της επιδημίας, ο καθηγητής Νικόλαος Σύψας είπε ότι ο δείκτης Ρ της μεταδοτικότητας του ιού δείχνει τι γινόταν πριν 15 μέρες. Τέλος του μήνα θα έχουμε πλήρη εικόνα για το ποια είναι η επίδραση του συνωστισμού στην καμπύλη της επιδημίας, επεσήμανε. «Το κακό σενάριο ότι θα έχουμε πολλά εισαγόμενα κρούσματα. Σίγουρα θα έχουμε νέα κρούσματα.» Αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι κυρίως η διασπορά του ιού. Γι’ αυτό υπάρχει το επιχειρησιακό σχέδιο γρήγορης αντιμετώπισης, είπε ο κ. Σύψας.

Εκτιμά, δε, ότι δεν θα έχουμε το δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι, αλλά ότι θα πάμε με το καλό σενάριο. «Θα είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση. Δεύτερο κύμα μάλλον το φθινόπωρο. Κανείς δεν ξέρει πως θα συμπεριφερθεί ο ιός. Το δεύτερο κύμα θα είναι πολύ πιο ήπιο».

Δείτε ακόμη

Κλινική “Ταξιάρχαι”: Πέντε ύποπτοι για κακουργηματική παραβίαση των μέτρων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις