40χρονος βιτριόλι – Ιωάννα: Ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πως η άτυχη κοπέλα “στήριζε” την 35χρονη

ΕΛΛΑΔΑ

40χρονος βιτριόλι – Ιωάννα: Ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πως η άτυχη κοπέλα “στήριζε” την 35χρονη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

40χρονος βιτριόλι - Ιωάννα: Η έρευνα των αστυνομικών της ειδικής ομάδας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών συνεχίζεται για να φωτίσουν όλα τα σκοτεινά στοχεια της υπόθεσης για την επίθεση με βιτριόλι.

16.06.2020 | 10:25

40χρονος βιτριόλι – Ιωάννα: Δύο ντοκουμέντα, μέσα από την ανάγνωση των οποίων δημιουργείται η εντύπωση ότι η άτυχη Ιωάννα δέχθηκε την κτηνώδη επίθεση με βιτριόλι κυριολεκτικά για το τίποτα, έχοντας φερθεί σαν πραγματική κυρία, που μόνο καλές κουβέντες είχε για την 35χρονη κατηγορούμενη για το στυγνό έγκλημα, φέρνει στο φως σήμερα το Alphafreepress.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για δύο συνομιλίες της άτυχης Ιωάννας που δίνει τη μάχη της με την οικογένειά της και τους γιατρούς στη μονάδα αυξημένης φροντίδα του Θριάσειου, μέσω μηνυμάτων, με τον φίλο της 35χρονης, ο οποίος έχει υποστηρίξει στην κατάθεσή του είχε με την 35χρονη είχε απλά μια «ελεύθερη σχέση» και ουδεμία προοπτική υπήρχε για τη συνέχεια. Τα μηνύματα αυτά, τα οποία οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών, βρήκαν στο κινητό της άτυχης Ιωάννας, αντηλλάγησαν σε δύο χρονικές περιόδους, που πάνε πίσω στο χρόνο, με πρωτοβουλία και τις δύο φορές του 40χρονου και σε καμία περίπτωση της Ιωάννας. Ο 40χρονος, φέρεται από το περιεχόμενο των μηνυμάτων, τα οποία οι αστυνομικοί έχουν συμπεριλάβει στη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο ανακριτής, να προχωράει στην πρώτη αποστολή μηνύματος στις 26 Νοεμβρίου 2018, για να ζητήσει μια εξήγηση από την Ιωάννα,  γιατί τον διέγραψε από τους φίλους της στο Facebook.

Καθώς οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση που συγκλονίζει τη χώρα, αφήνουν να εννοηθεί ότι μία εμμονή της 35χρονης ήταν αυτή που την οδήγησε στην παρανοϊκή επίθεση με βιτριόλι, όταν η Ιωάννα, τον Νοέμβριο του 18 δέχεται το μήνυμα, το πρώτο που σπεύδει να πει στον συνομιλητή της, είναι «το είδες ότι σε διέγραψα, έτσι;»

Και ο 40χρονος, απαντά με ερώτηση: «Τι έκανα και με διέγραψες;»

Και η Ιωάννα: «Για σκέψου… Κάποια ανησυχεί για σένα»…

Κι είναι ο 40χρονος, που βάζει τα πράγματα στη θέση τους για την Ιωάννα:

«Δεν έκανες και κάτι κακό, ούτε θα κάνεις. Για να το λες όμως θα ξέρεις. Γι αυτό σε ρωτάω…»

Στις 18 Ιουλίου 2019, ο 40χρονος φίλος της κατηγορούμενης για την επίθεση, κοντοχωριανής της Ιωάννας, με την οποία συμπίπτουν απλά σε 4-5 κοινωνικές εκδηλώσεις με κοινούς γνωστούς.

Εκεί, όταν η κουβέντα έρχεται στη νυν κατηγορούμενη, η Ιωάννα, γράφει:

« Η Έφη είναι συγχωριανή, φίλη και καλό κορίτσι».

Τις ίδιες ακριβώς κουβέντες για την γυναίκα που κατηγορείται ότι της κατέστρεψε τη ζωή σωματικά και ψυχικά, είπε και λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψη της 35χρονης στους αστυνομικούς που την επισκέφθηκαν στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, στο Θριάσιο όπου νοσηλεύεται. Όταν της έδειξαν τη φωτογραφία της Έφης, αλλά μαζί με 4-5 άλλες για να μην την επηρεάσουν, καθώς εκείνοι είχαν σχεδόν καταλήξει στη δράστη της επίθεσης, όταν την είδε, ψέλισε στους αστυνομικούς:

«Όχι αυτή. Αυτή είναι καλό κορίτσι. Δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα».

Ο πρώτος «διάλογος», λοιπόν, μετά την κίνηση της Ιωάννας να τον διαγράψει από φίλο της, κάνοντας ουσιαστικά το χατήρι της 35χρονης η οποία δεν είχε δει με καλό μάτι ότι είχαν γίνει «φίλοι» στο FACEBOOK, γίνεται μετά την τυπική γνωριμία τους σε γάμο όπου παρίσταντο όλοι.

Φιλος 35χρονης: Καλημέρα! Πού χάθηκες; Πώς είσαι; Όλα καλά εύχομαι.

Ιωάννα: Οπα! Όλα καλά. Εσύ; Η Έφη τι κάνει;

Φίλος 35χρονης: Όπα, όπα. Χα,χα. Καλά είναι, έχουμε πολύ καιρό να τα πούμε, όλα καλά φαντάζομαι.

Ιωάννα: Α, κατάλαβα, τις τα έλεγα εγώ, αλλά δεν με άκουγε.

Στη συνέχεια κάτι της γράφει που υπονοεί ότι έχουν στενή σχέση οι δύο κοπέλες και η Ιωάννα απαντά:

«Δεν μιλάμε έτσι όπως το θέτεις, είναι συγχωριανή μου. Συγχωριανή, φίλη και καλό κορίτσι.

Φίλος 35χρονης: Όλα στη ζωή μέσα.

Στη συνέχεια εξηγεί ότι δεν είχε ποτέ σχέση με την έννοια που είναι γνωστή.

«Δεν είχαμε ποτέ κάποια σχέση με την έννοια που μπορεί να είχες καταλάβει. Δεν μπορώ δεσμεύσεις. Τώρα, εσύ τι θα μπορούσες να της πεις για μένα, εφόσον ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΡΙΣΤΕΙ. Δεν ξέρω, αλλά εύχομαι καλή συνέχεια».

Ιωάννα: Καλή συνέχεια.

Τον ρωτάει αν έχει κάποια συγγένεια με γνωστό της δικηγόρο και η απάντηση είναι αρνητική.

Φίλος 35χρονης: Ενημέρωσέ με λεπτομέρειες. Έχουμε κοινή γνωστή που ανησυχεί για μένα; Οπότε, γι αυτό με διέγραψες; Δεν έκανε κάτι κακό ούτε θα κάνεις. Δεν νομίζω ότι απαγορεύεται να μιλάς με κόσμο που ξέρει (η 35χρονη). Υποθέτω, δηλαδή, φαντάζομαι. Ζεις; Όλα καλά;

Ιωάννα: Ναι καλά, όλα καλά. Σε ένα Μουσείο στη Βαρσοβία είμαι με φίλες μου.

Φίλος 35χρονης: να περάσετε τέλεια.

Ιωάννα: Ευχαριστώ!!!

Φιλος 35χρονης: Καλή επιστροφή με υγεία, με το καλό».

Ο 40χρονος ξαναστέλνει μήνυμα τον Ιούλιο του 19 όπου από την ανταλλαγή μηνυμάτων προκύπτει ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει τους μήνες που είχαν περάσει. Και το γεγονός ότι και όταν είδε τη φωτογραφία της 35χρονης ως ύποπτης, είπε τα ίδια λόγια που είχε πει και στον φίλο της, προ μηνώ ότι είναι «καλό κορίτσι η Έφη», λέει πολλά και ίσως λέει τα πάντα για ένα βαρύ έγκλημα χωρίς αιτία κι αφορμή…

Exit mobile version