Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δεύτερο κύμα κορονοϊού Ελλάδα: “Θα είμαστε πιο έτοιμοι”, λέει ο Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεύτερο κύμα κορονοϊού Ελλάδα: “Θα είμαστε πιο έτοιμοι”, λέει ο Μητσοτάκης

Δεύτερο κύμα κορονοϊού Ελλάδα: Τη βεβαιότητά του ότι η χώρα θα είναι πιο έτοιμη για να αντιμετωπίσει την πανδημία και ένα πιθανό δεύτερο κύμα του κορωνοϊού εκφράζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεύτερο κύμα κορονοϊού Ελλάδα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, τόνισε την βεβαιότητά του ότι η χώρα θα είναι πιο έτοιμη για να αντιμετωπίσει την πανδημία και ένα πιθανό δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην εκπομπή «ΣΥΝΘΕΣΙΣ» ανέφερε πως η κοινωνία έχει ήδη εξοικειωθεί με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, καθώς και ότι η επιστημονική κοινότητα θα είναι εξοπλισμένη με καλύτερη φαρμακευτική αγωγή, αλλά και πως το σύστημα υγείας θα είναι πιο έτοιμο αφού θα υπάρχουν περισσότερα κρεβάτια ΜΕΘ και η χώρα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα πλέον για τα τεστ και την ιχνηλάτηση.

«Δεν θα επένδυα στην τύχη. Και σίγουρα δεν θα άφηνα σε καμία περίπτωση την χώρα απροετοίμαστη για το σοβαρότατο ενδεχόμενο, την μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο κορωνοϊός με κάποιο τρόπο το φθινόπωρο ή το χειμώνα. Θα είμαστε πιο έτοιμοι. Γιατί το λέω αυτό; Πρώτον έχουν επενδυθεί δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, δολάρια και τα πιο λαμπρά μυαλά δουλεύουν για να βρουν φάρμακα και εμβόλια», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης που στην Σαντορίνη έστειλε παγκόσμιο μήνυμα για την έναρξη του τουρισμού στην χώρα.

«Δεν ξέρουμε πότε θα είναι διαθέσιμα αλλά υπάρχει μία πρωτοφανής κινητοποίηση της επιστημονικής κοινότητας. Και θέλω εδώ πέρα να τονίσω και έχει νομίζω τη σημασία του είναι πως έχουμε εξαιρετικά διακεκριμένους Έλληνες και Ελληνοαμερικανούς στον τομέα της βιοτεχνολογίας στην Αμερική. Σε πάρα πολύ σημαντικές εταιρείες, έχω επικοινωνήσει σχεδόν με όλους, είναι μεγάλη προίκα για τη χώρα το γεγονός ότι έχουμε πρόσβαση σε αυτή την πληροφορία και μπορεί αύριο να χρειαστεί να έχουμε πρόσβαση σε φάρμακα ή και σε εμβόλια», συνέχισε.

Δεύτερο κύμα κορονοϊού Ελλάδα: Ο πρωθυπουργός για το άνοιγμα της χώρας

Ο πρωθυπουργός, που μίλησε από την Σαντορίνη και στο CNN για το άνοιγμα της χώρας στον τουρισμό, σημείωσε επίσης πως και η πλειοψηφία του κόσμου έχει προσαρμοστεί πλέον στην πραγματικότητα και σε συνδυασμό με την ετοιμότητα του συστήματος Υγείας, η πιθανή δεύτερη εμφάνιση της πανδημίας, θα είναι αντιμετωπίσιμη. «Η κοινωνία είναι πιο έτοιμη. Οι κοινωνικές αποστάσεις, τα μέτρα προστασίας μας έχουν γίνει δεύτερη συνήθεια. Δεν χρειάζεται να φοράμε όλοι μάσκες, αλλά έχω δει πολλές με μελέτες πως εάν αρκετοί φοράμε μάσκες αυτό μπορεί να εμποδίσει πχ. την διάδοση του ιού στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Άρα είμαστε όλοι πιο υποψιασμένοι, έχουμε αλλάξει συμπεριφορές μας. Επίσης, τα συστήματα υγείας μας είναι πιο έτοιμα. Θα έχουμε τον Οκτώβριο πολλά περισσότερα κρεβάτια εντατικής από ό,τι είχαμε τον Μάρτιο.

Τέλος, θα είμαστε πιο έξυπνοι στα τεστ και στην ιχνηλάτηση. Τι σημαίνει αυτό; Ελπίζουμε ότι και να χτυπήσει ο ιός δεν θα χρειάζεται να παίρνουμε οριζόντια μέτρα. Θα μπορούμε να κλείνουμε ένα σχολείο μπορεί ω μη γένοιτο εάν υπάρχει σε ένα σχολείο, ένα οικοδομικό τετράγωνο, έστω μία πόλη, αλλά όχι κατ’ ανάγκη οριζόντια μέτρα θα μπορούμε να είμαστε πολύ πιο έξυπνοι στα μέτρα τα οποία παίρνουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Δείτε ακόμη

Κορονοϊός: Η θεωρία των πιθανοτήτων

«Πρεμιέρα» τη Δευτέρα για τις Πανελλαδικές – Οι αλλαγές & οι νέοι κανόνες
Κρίσιμη ημέρα – Ανοίγουν σύνορα, γυμναστήρια, μικρά ξενοδοχεία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις