Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / 365 DNI: Έχασα 114 λεπτά από τη ζωή μου
PLUS

365 DNI: Έχασα 114 λεπτά από τη ζωή μου

365 DNI: Πρόκειται για την ταινία που κάνει την τριλογία «50 shades of Grey» να μοιάζει οσκαρική.

365 DNI: Στα μέσα της δεκαετίας του 80 ήμουν πολύ μικρή και μόλις είχα ξεκινήσει να μαθαίνω να διαβάζω. Σε κάποιο φιλικό σπίτι, είδα μια στοίβα από μικρά βιβλιαράκια τα οποία έβλεπα πρώτη φορά και δεν έμοιαζαν με εκείνα που διάβαζαν οι γονείς μου. Έπιασα ένα, και συλλάβισα αυτό που έβλεπα στο εξώφυλλο: «Άρλεκιν». Η λέξη δεν έβγαζε κάποιο νόημα για εμένα τότε, γι αυτό και άνοιξα τις σελίδες και διάβασα κάποια αποσπάσματα. Το ίδιο περίπου συναίσθημα που ένιωσα τότε που ήμουν 6 χρονών ξαναένιωσα και όταν είδα αυτή την ταινία η οποία ξεπερνούσε κατά πολύ το cult ακόμα όμως και το trash.

γράφει η Έλενα Φάκου

365 DNI: Ακόμα και αν κοιτούσατε για 114 λεπτά το ταβάνι σας θα είχατε ξοδέψει πιο δημιουργικά το χρόνο σας.

Δυστυχώς το 365 DNI δεν είναι τσόντα: θα ήταν  πολύ καλύτερο όμως ως καθαρό πορνό. Δυστυχώς το 365 DNI είναι ταινία και έτσι πρέπει να την κρίνουμε. Για να είμαι ακριβής, είναι ένα παρολίγον πορνό το οποίο έχει παρολίγον happy end, ή αν θέλετε να το διακωμωδήσουμε και λίγο θα λέγαμε πως είναι μια τσοντούλα στην οποία στο τέλος – αν δεν γινόταν η ανατροπή – παντρεύονται ή έστω αρραβωνιάζονται σίγουρα. Δεν αισθάνομαι καθόλου άσχημα που σας κάνω spoiler, πιστεύω ότι θα σας έσωζα εάν τελικά δεν το βλέπατε.

Οι ερμηνείες είναι αστείες, η σκηνοθεσία έγινε από κάποιον που μάλλον στο παρελθόν γυρνούσε πορνό ή θα γυρίσει οπωσδήποτε στο μέλλον και η υπόθεση του έργου- το οποίο μάλιστα πριν ήταν και βιβλίο- είναι κλεμμένη σε τέτοιο βαθμό που τουλάχιστον η E.L. James θα έπρεπε –αν δεν βαριέται αφόρητα- να μηνύσει τη συγγραφέα η οποία πήρε τον ήρωά της, Christian Grey, και τον έκανε έναν μεσογειακό τύπο που μιλάει κακά αγγλικά και ασκεί BDSM πρακτικές από πανέρι της λαϊκής.

Η «κακιά» πρώην σκοτώνει την νέα ερωμένη: όχι δεν της πετάει βιτριόλι, αυτό έγινε στην πραγματικότητα κάπου στην Καλλιθέα

Σε αυτή την ταινία έχουμε ένα κλισέ ερωτικό τρίγωνο το οποίο είναι ανυπόφορα και κακά στερεοτυπικό από κάθε πλευρά εκείνος είναι ένας πλούσιος μαφιόζος αλλά έχει καλή ψυχή γιατί δεν συνεργάζεται με κυκλώματα παιδεραστών, εκείνη είναι σε μια σχέση με έναν τύπο που την παραμελεί και κάνει σεξ με άλλες και η πρώην του είναι τόσο κακιά που σκοτώνει την «αντίζηλό» της επειδή την έκανε να χάσει το κελεπούρι.

Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η ταινία δεν έχει καμία σχέση με τις BDSM πρακτικές

Φθηνές περούκες, λήψεις με drones που κάνουν αντίστοιχες από γάμους να δείχνουν πιο επαγγελματικές, εξαναγκασμός σε στοματικό σεξ και τεράστια πορτραίτα των πρωταγωνιστών στα σαλόνια τους, είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα αισθητικής και λάθος μηνυμάτων που υπάρχουν στο έργο. Κάποια ναρκωτικά, λίγο pole dance, κάνα δυο μαύρα range rover και ένας άνδρας με κοιλιακούς και γυμνασμένα οπίσθια, δεν αρκούν για να μη φανεί η τεράστια ανεπάρκεια σε υποκριτική ικανότητα, σενάριο και σκηνοθεσία. Δυστυχώς μάλλον τα τονίζουν ακόμα περισσότερο. Όσο για τις BDSM σκηνές που υποτίθεται πως υπάρχουν στο σενάριο, το να δέσει κάποιος τη γκόμενά του σε ένα κρεβάτι απέχει από το ακρωνύμιο Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism, and Masochism περίπου όσο η Αθήνα από την Αλεξανδρούπολη. Περπατώντας.

Δείτε ακόμη
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το ταντρικό σεξ και κυρίως πως γίνεται
Πότε το σεξ είναι καλύτερο; Όταν υπάρχει οικειότητα ή στο one night stand;
Queefing: Η πιο άβολη στιγμή του σεξ έχει δικό της όρο και πρέπει να πάψεις να ντρέπεσαι όταν σου συμβαίνει

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις