Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λουκέτα σε μαγαζιά – κορονοϊός: Ντου της Αστυνομίας σε νυχτερινά κέντρα
ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ

Λουκέτα σε μαγαζιά – κορονοϊός: Ντου της Αστυνομίας σε νυχτερινά κέντρα

Λουκέτα σε μαγαζιά - κορονοϊός: Στο συγκεκριμένο μαγαζί, όπως και σε αρκετά άλλα, επικρατούσε συνωστισμός, χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις και η οδηγία για τον αριθμό ατόμων ανάλογα με τα τ.μ. της κάθε επιχείρησης.

Λουκέτα σε μαγαζιά – κορονοϊός: “Έφοδο” σε κλαμπ στο Γκάζι έκαναν το βράδυ του Σαββάτου οι αστυνομικές αρχές, προκειμένου να διαπιστώσουν αν τηρούνται τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού Covid-19, ειδάλλως να επιβάλουν λουκέτα και πρόστιμα στους παραβάτες. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 50 άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, μαζί με κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, έκαναν “ντου” στο κλαμπ Sky Bar, με αποτέλεσμα να διαπιστωθούν παραβάσεις σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Στο συγκεκριμένο μαγαζί επικρατούσε συνωστισμός λόγω της διεξαγωγής event με Djs και χορεύτριες, χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις και η οδηγία για τον αριθμό ατόμων ανάλογα με τα τ.μ. της κάθε επιχείρησης. Μάλιστα την είδηση ανέβασαν πρώτοι στη σελίδα τους στο Facebook οι υπεύθυνοι του καταστήματος, ποστάροντας και το σχετικό φωτογραφικο υλικό, μια λαοθάλασσα από κόσμο τη στιγμή που αποχωρούσαν από το μπαρ λόγω της εφόδου των αστυνομικών Αρχών.

Λουκέτα σε μαγαζιά – κορονοϊός: Πάτρα και Ρέθυμνο

Νέα λουκέτα και πρόστιμα σε νυχτερινά κέντρα, αυτή τη φορά στην Πάτρα και το Ρέθυμνο επέβαλαν οι αρμόδιες αρχές (Επιθεωρητές-Ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με Αστυνομικούς της ΕΛΑΣ και Επιθεωρητές του ΣΕΠΕ) στο πλαίσιο της μη τήρησης των μέτρων για αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. Οι παραβάσεις αφορούσαν την υπέρβαση του αριθμού των ατόμων που μπορούσαν να βρίσκονται στο χώρο βάσει της επιφάνειας. Στην Πάτρα έγιναν έλεγχοι σε πέντε καταστήματα. Σε δύο εντοπίστηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκε λουκέτο 30 ημερών στο καθένα και πρόστιμα συνολικού ύψους 32.000 ευρώ. Στο Ρέθυμνο έγιναν έλεγχοι σε έξι κέντρα. Σε ένα επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για τριάντα ημέρες και 10 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο.

Πάρτι στο ΑΠΘ

Ένα αυτοσχέδιο πάρτι έκαναν οι φοιτητές του ΑΠΘ, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο πρόληψης για το κορωνοϊό. Στο πάρτι που έγινε το βράδυ της Παρασκευής παραβρέθηκαν εκατοντάδες άτομα και σύμφωνα με τα βίντεο που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου ο ένας ήταν δίπλα στο άλλο. Οι περισσότεροι έμειναν μέχρι να ξημερώσει με τη μουσική να παίζει ασταμάτητα.

Μάλιστα είχε προηγηθεί σχετική ανάρτηση στο facebook τη διοργάνωση του πάρτι.

Λουκέτο σε 5 μαγαζιά

Στο μεταξύ, «λουκέτο» 15 ημερών επιβλήθηκε σε πέντε νυχτερινά καταστήματα σε Πειραιά, Κεραμικό και Γκάζι το βράδυ της Παρασκευής ενώ οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν και χρηματικό πρόστιμο. Ο αριθμός των ατόμων που ήταν μέσα στα εν λόγω καταστήματα, ήταν πολύ περισσότερος από τον προβλεπόμενο ενώ γινόταν και χρήση της μπάρας παρά την απαγόρευση που ισχύει. Τα καταστήματα έκλεισαν επί τόπου και θα ανοίξουν ξανά μετά την παρέλευση του 15νθημέρου. Σύμφωνα με την νέα κοινή υπουργική απόφαση, οι επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα υγειονομικά μέτρα για τον κορωνοϊό, σφραγίζονται πλέον άμεσα, ακόμη και αν βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία έφεσης ή η προσβολής της σχετικής απόφασης.

Bar Hostel επί της οδού Τριπτολέμου 46, Αθήνα
Bokan επί της Ιερά Οδού 41, Αθήνα
Γκάζι Ελληνική Ψυχαγωγία Α.Ε επί της οδού Περσεφόνης 37
Red Snack επί της Τριπτολέμου 50
Piraeus King George επί της λεωφόρου Βας. Γεωργίου στον Πειραιά.

Παπαθανάσης σε ΣΚΑΪ: Μηδενική ανοχή στους απείθαρχους

Αυστηρή προειδοποίηση στους «απείθαρχους» καταστηματάρχες, έστειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. «Υπήρχαν παραβάσεις σε 5 καταστήματα έκλεισαν για 15 ημέρες και με διοικητικά πρόστιμα και το μήνυμα είναι απλό: Μην δοκιμάσει κανείς να λειτουργήσει πέρα και έξω από τους κανόνες γιατί θα κλείσει», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Λουκέτα σε καταστήματα: Τέλος για το Alemagou

Η εντολή για την οριστική σφράγιση του Alemagou για τους επόμενους δυο μήνες, βρίσκεται πλέον αναρτημένη στο παρασκευαστήριο του διάσημου μπιτς μπαρ της Μυκόνου. Στο κατάστημα στη Φτελιά είχαν παρατηρηθεί εικόνες συνωστισμού το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με αποκορύφωμα την διεξαγωγή πάρτι με Dj που είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περισσότερα από 1000 άτομα περιμετρικά του μπαρ και ανάμεσα των τραπεζιών.

Παρά το γεγονός ότι δόθηκε αμέσως εντολή για σφράγισμα του καταστήματος διάρκειας δυο μηνών και επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ, αυτό παρέμενε ανοιχτό δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις και στην κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι της οποίας ανέφεραν σε κάθε ευκαιρία ότι ο νόμος θα τηρηθεί απαρρέκκλιτα. Ωστόσο στο κατάστημα είχε από την δυνατότητα εκ του νόμου να παραμείνει ανοιχτό έως και 5 μέρες μετά την βεβαίωση της παράβασης αλλά και την εκδίκαση της προσφυγής, που έγινε την περασμένη Παρασκευή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις