Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βρέθηκε η Μαρκέλλα: Ζήτησε βοήθεια από διερχόμενη γυναίκα
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Βρέθηκε η Μαρκέλλα: Ζήτησε βοήθεια από διερχόμενη γυναίκα

Βρέθηκε η Μαρκέλλα: Βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου η 10χρονη Μαρκέλλα, η οποία αγνοείτο από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Βρέθηκε η Μαρκέλλα: Βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα Βεράμη που αγνοείτο από το μεσημέρι της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, η μικρή εντοπίστηκε σε πρατήριο καυσίμων επί της οδού Σοφούλη λίγο πριν τις 9:00 το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ανήλικη πλησίασε διερχόμενη γυναίκα και εκείνη με τη σειρά της ειδοποίησε τις αρχές.

Η αστυνομία παρέλαβε τη 10χρονη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του grtimes.gr. Δείχνει να είναι καλά στην υγεία της η Μαρκέλλα, αλλά αρκετά ταλαιπωρημένη, όπως αναφέρουν οι πρώτες μαρτυρίες. Η μικρή – για την οποία κινητοποιήθηκε ολόκληρη η χώρα μέσω διαδικτύου – αγνοείτο από την Πέμπτη το μεσημέρι όταν σχόλασε από το σχολείο της. Σύμφωνα με την μητέρα της, η Μαρκέλλα επέστρεφε μόνη της στο σπίτι αφού γνώριζε τον δρόμο και δεν ήταν μακρινή απόσταση ενώ κομβικό ρόλο στην υπόθεση παίζει μια κοκκινομάλλα γυναίκα που σύμφωνα με μαρτυρίες συμμαθητών της εξαφανισμένης Μαρκέλλας την είδαν να της μιλάει και να φεύγουν μαζί.

“Η Μαρκέλλα ήταν διστακτική και η γυναίκα έσκυψε και τις είπε κάτι στο αυτί και έφυγαν. Την πήρε από το χεράκι και έφυγαν προς τα κάτω. Στην στάση 12 έχει ένα βιβλιοπωλείο και ξέρουμε ότι από εκεί έστριψε η Μαρκέλλα μαζί με αυτή την κυρία. Μετά το βράδυ στην Αστυνομία ήρθε ένα άλλο κοριτσάκι συμμαθήτρια της Μαρκέλλας και είπε ότι είδε την Μαρκέλλα να φέρνει αντίσταση, να μην θέλει να πάει μαζί με την άγνωστη, μπροστά στο πάρκο γοριλάκια» είπε η μητέρα της 10χρονης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η όμορφη μικρούλα εξαφανίστηκε την Πέμπτη το μεσημέρι, καθώς επέστρεφε στο σπίτι της από το σχολείο, τα οποία μάλιστα έχουν μεταξύ τους μόλις 200 μέτρα απόσταση. Η Μαρκέλλα, επέστρεφε στο σπίτι της μαζί με έναν συμμαθητή της, όταν κάποια στιγμή άκουσε μια γυναίκα να τη φωνάζει. Σύμφωνα με τον συμμαθητή της, η 10χρονη φάνηκε να ήξερε τη γυναίκα που τη φώναξε, πήγε κοντά της και απομακρύνθηκε μαζί της κρατώντας την από το χέρι. Ο ίδιος, περιέγραψε στην αστυνομία τη γυναίκα που είδε, λέγοντας πως είναι περίπου 30-35 χρονών, σχετικά λεπτό σωματότυπο, μαύρο κολάν σορτς, μαύρη μπλούζα και κόκκινα μαλλιά, για τα οποία η Αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενο να είναι περούκα.

«Ο συμμαθητής της μου είπε ότι τη γυναίκα την είχε ξαναδεί» λέει η θεία της Μαρκέλλας. Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο συμμαθητής της 10χρονης άλλη εικόνα της έδωσε στην αρχή και άλλη αργότερα, πιθανόν επηρεασμένος από την εξαφάνισή της. «Μου έλεγε ότι τις ακολούθησε και τις είδε να μπαίνουν σε μια οικοδομή, κάτι το οποίο αργότερα δεν υποστήριξε. Μου είπε ότι τη γυναίκα αυτή την είχε ξαναδεί στο πάρκο που πήγαινε με τη Μαρκέλλα και μάλιστα μόνη της χωρίς παιδί. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι κατέθεσε στις Αρχές».

Η κοινωνική λειτουργός από το «Χαμόγελο του Παιδιού» Σία Κακαρούμπα, ανέφερε πως η ενεργοποίηση του συναγερμού καθυστέρησε αρκετές ώρες λόγω ασυνεννοησίας των Αρχών.

Ψάχνουν την κοκκινομάλλα

Οι αρχές έχουν στήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της κοκκινομάλλας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνούν τουλάχιστον δύο γυναίκες που ταιριάζουν στην περιγραφή, για το αν εμπλέκονται στην υπόθεση. Μάλιστα, το απόγευμα της Παρασκευής άνδρες της ασφάλειας μετέφεραν χωρίς χειροπέδες μια κοκκινομάλλα γυναίκα στο ΑΤ Τούμπας – Τριανδρίας, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επιπλέον πληροφορία.

Σημειώνεται, ότι στο αστυνομικό τμήμα που μεταφέρθηκε η κοκκινομάλλα γυναίκα, στο ίδιο όπου πραγματοποιούνται οι καταθέσεις, βρίσκονταν η μητέρα της 10χρονης αλλά και ο αδελφός της Χρήστος. Σύμφωνα με τον ίδιο, ωστόσο, η γυναίκα δεν ταιριάζει στις περιγραφές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις