Φαρφάλες με πέστο αβοκάντο: Γρήγορη συνταγή

PLUS

Φαρφάλες με πέστο αβοκάντο: Γρήγορη συνταγή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαρκέλλα Καλφοπούλου

Φαρφάλες με πέστο αβοκάντο: Το αιώνιο ερώτημα της καθημερινότητας "τι θα φάμε σήμερα" μπορεί να πλανάται, εμείς σας έχουμε τη λύση.

12.06.2020 | 15:48

Φαρφάλες με πέστο αβοκάντο: Tαράζουμε λίγο τα νερά της καθημερινότητας, ετοιμάζοντας ένα απολαυστικό πέστο με αβοκάντο αντί για βασιλικό. Μπορούμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα και να το διατηρήσουμε σε βάζο στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Σημαντική λεπτομέρεια: για να διατηρηθεί σωστά, καλό είναι την παρμεζάνα να τη βάλουμε τελευταία στιγμή, λίγο πριν από το σερβίρισμα.

Φαρφάλες με πέστο αβοκάντο: Υλικά και εκτέλεση

Υλικά

  • 500 γρ. φαρφάλες (φιογκάκια)
  • 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο
  • χυμός + ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 25 γρ. φύλλα βασιλικού, πλατύφυλλου
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ. παρμεζάνα + επιπλέον, για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. καρυδόψιχα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το πέστο: στον κάδο του πολυκόφτη ρίχνουμε το αβοκάντο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τον βασιλικό, τα 100 γρ. παρμεζάνα, την καρυδόψιχα και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, το πέστο, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε. Μοιράζουμε στα πιάτα, πασπαλίζουμε με όση παρμεζάνα θέλουμε και σερβίρουμε.

Δείτε ακόμα

Μακαρονάδα με ντοματίνια βασιλικό και σάλτσα από πεκορίνο
Συνταγή για λαχταριστό και δροσιστικό φραουλόφι
Συνταγή για το καλύτερο και πιο κρεμώδες παγωτό σοκολάτα bueno
Exit mobile version