Κορονοϊός Νορβηγία: Το Όσλο αίρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς με τις Βόρειες Χώρες

ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Νορβηγία: Το Όσλο αίρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς με τις Βόρειες Χώρες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κορονοϊός Νορβηγία: Η Νορβηγία θα εκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση σε κάθε περιοχή των Βορείων Χωρών χωριστά.

12.06.2020 | 20:44

Κορονοϊός Νορβηγία: Η Νορβηγία ανακοίνωσε επίσημα πτήσεις από και προς την Φινλανδία, την Ισλανδία και την σουηδική νήσο της Γκότλαντ από τις 15 Ιουνίου. Ωστόσο, όσον αφορά την ηπειρωτική Σουηδία, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα συνεχίσουν να υφίστανται, εξαιτίας του υψηλού επιπέδου των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Όχι μόνο η Νορβηγία αλλά η Δανία και η Φιλανδία έχουν άρει ορισμένους από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που είχαν επιβάλει για να αποτρέψουν την διάδοσης της επιδημίας του κορωνοϊού, αλλά συνεχίζουν να διατηρούν τα περισσότερα μέτρα που έχουν επιβληθεί έναντι της Σουηδίας.

Αυτό γιατί ο «Μεγάλος Αδελφός» των Βόρειων Χωρών, επέλεξε να υιοθετήσει καθεστώς χαλαρών περιορισμών στο πλαίσιο της διαχείρισης της επιδημίας, με αποτέλεσμα οι θάνατοι στην χώρα να έχουν φθάσει στις 10 Ιουνίου τους 4.717, αριθμός τετραπλάσιος του συνολικού αριθμού των θανάτων στις γειτονικές της χώρες. «Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να πούμε ότι στις Βόρειες Χώρες αυτό αποτελεί ευαίσθητο θέμα αυτήν την στιγμή», είπε η Ερνα Σόλμπεργκ, η πρωθυπουργός της Νορβηγίας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Κορονοϊός Νορβηγία: Επανεξέταση ανά 10ήμερο

«Την ίδια στιγμή έχουμε μία καλή συζήτηση για το πώς το κάνουμε και το γεγονός ότι εφαρμόζουμε αντικειμενικά κριτήρια έχει γίνει δεκτό με κατανόηση», πρόσθεσε. Η Νορβηγία θα εκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση σε κάθε περιοχή των Βορείων Χωρών χωριστά και θα επανεξετάζει κάθε δεκαπενθήμερο τις ταξιδιωτικές της οδηγίες αρχής γενομένης από τις 15 Ιουνίου, διευκρίνισε η Νορβηγίδα πρωθυπουργός.

Η Γκότλαντ, νησί της Βαλτικής με 60.000 κατοίκους, είναι η μόνη περιοχή της σουηδικής επικράτειας όπου επιτρέπεται να ταξιδέψουν οι Νορβηγοί χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από 10ήμερη καραντίνα κατά την επιστροφή τους στην Νορβηγία.

Δείτε ακόμη

Η Τουρκία διαμαρτύρεται που η Γερμανία δεν ήρε την ταξιδιωτική οδηγία
Διεθνής ανησυχία – Δεύτερο κύμα Covid σε πολλές χώρες
Exit mobile version