Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 35χρονη βιτριόλι – νέα: Το τηλεφώνημα στον κηπουρό που παγίδεψε την κατηγορούμενη
ΕΛΛΑΔΑ

35χρονη βιτριόλι – νέα: Το τηλεφώνημα στον κηπουρό που παγίδεψε την κατηγορούμενη

35χρονη βιτριόλι - νέα: Η 35χρονη ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

35χρονη βιτριόλι – νέα: H τηλεκάρτα την οποία χρησιμοποίησε, κατά την Αστυνομία, η 35χρονη υπάλληλος δικηγορικού γραφείου, η οποία κατηγορείται για την φρικτή επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης ασφαλιστικής συμβούλου Ιωάννας, στην Καλλιθέα,  παγίδεψε τελικά την κατηγορούμενη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως διαπίστωσαν από τις αναλύσεις οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών, με την ίδια τηλεκάρτα από την οποία κάλεσε από καρτοτηλέφωνα για να κλείσει ταξί, τα οποία θα την περίμεναν στην περιοχή για την εύκολη και γρήγορη διαφυγή της, είχε γίνει κι άλλο ένα που στάθηκε το κλειδί για τους αστυνομικούς να ξεκλειδώσουν την υπόθεση. Με την ίδια τηλεκάρτα είχε καλέσει στο κινητό του, σε προγενέστερο της επίθεσης με το βιτριόλι χρόνο, έναν υπήκοο Μπαγκλαντές, κηπουρό στο επάγγελμα, για δουλειές που είχαν να κάνουν με κήπους και λουλούδια. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών, που ερευνούσαν επί είκοσι ημέρες και νύχτες χωρίς διακοπή, την υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο με την αγριότητά της, αφού βρήκαν πρώτα ότι οι κλήσεις στην εταιρία ραδιοταξί είχαν γίνει από τηλεκάρτα, ζήτησαν περισσότερα στοιχεία για τυχόν άλλα τηλεφωνήματα που είχαν γίνει με αυτήν.

Σε μια χρονική στιγμή που φαινόταν ότι όλες οι ύποπτες των πρώτων ημερών για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία είχαν βγει από το κάδρο, ήρθε η απάντηση. Με αυτή την κάρτα είχε κληθεί και ένας κηπουρός από το Μπαγκλαντές! Συνομιλία δεν είχε γίνει καθώς δεν απάντησε ο συνομιλητής της 35χρονης, πάντα κατά τα στοιχεία της Αστυνομίας. Και τότε, λίγο μετά, τον κάλεσε από το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, καθώς η υπόθεση έπαιρνε άλλη τροπή, εντόπισαν τον αποδέκτη του τηλεφωνήματος και τον κάλεσαν στην Ασφάλεια. Εκεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να μη θυμόταν ποιο άτομο τον καλούσε από την τηλεκάρτα, αλλά  θυμήθηκε ότι το άτομο που του τηλεφώνησε από την κάρτα του είχε τηλεφωνήσει στη συνέχεια και από το κινητό της τηλέφωνο! Το κινητό αυτό ανήκε στην 35χρονη που συνελήφθη τελικά και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

35χρονη βιτριόλι – νέα: Την “έκαιγαν” όλα

Ήταν δεδομένο πλέον ότι η γυναίκα αυτή συνδεόταν και με τις κλήσεις στην εταιρία ραδιοταξί για εξασφάλιση του οχήματος διαφυγής με ραντεβού κοντά στην εταιρία όπου εργαζόταν η Ιωάννα στην Καλλιθέα. Έτσι, αποφασίστηκε η προσαγωγή της στην Ασφάλεια Αθηνών. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ότι έμενε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην περιοχή του Ζωγράφου και πολύ πρωί, αθέατοι  μπλόκαραν την πολυκατοικία. Περίμεναν την 35χρονη να κατέβει για να πάει στη δουλειά της, σε δικηγορικό γραφείο σε κεντρική οδό της Αθήνας, πολύ κοντά και στο σημείο από όπου έγινε η κλήση από τηλεφωνικό θάλαμο-οδός Ακαδημίας- προς την εταιρία ραδιοταξί. Όταν αντελήφθη την παρουσία τους, επιχείρησε να διαφύγει με απέλπιδα προσπάθεια.

Άρχισε να τρέχει, κουβαλώντας, πάνω τους δύο άκρως ενοχοποιητικά στοιχεία.Την τηλεκάρτα (!) την οποία είχε χρησιμοποιήσει τις παραπάνω κλήσεις που εξετέθησαν αλλά και μια περούκα με την οποία η Ασφάλεια θωρεί ότι ήταν μεταμφιεσμένη τη μοιραία ημέρα της επίθεσης. Στην έρευνα στο εσωτερικό του διαμερίσματος βρέθηκαν ακόμη η καπαρντίνα που φορούσε τη μοιραία ημέρα-καύσωνας- και το σακίδιο που έφερε κατά την επίθεση.

Για απείθεια

Η φυγή της ήταν και ο λόγος που της απαγγέλθηκε κατηγορία για απείθεια και οδηγήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στον εισαγγελέα. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας ωστόσο παρέδωσαν την ίδια ώρα και τη δικογραφία που είχε σχηματισθεί για την επίθεση με το βιτριόλι και λίγο αργότερα ο εισαγγελέας ασκούσε ποινική δίωξη στην 35χρονη κοντοχωριανή της Ιωάννας για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ενώ η απολογία της 35χρονης, η οποία δεν έχει έως τώρα παραδεχθεί καμία εμπλοκή της με την υπόθεση της επίθεσης με το καυστικό υγρό, ορίστηκε για το πρωί της Τρίτης.

Η ζήλια

Σε ό,τι αφορά το κίνητρο της φρικτής επίθεσης, που έχει προκαλέσει τόσα προβλήματα στην άτυχη Ιωάννα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας,  με τα στοιχεία που διαθέτουν αναφέρουν ότι επρόκειτο για ερωτική αντιζηλία και εμμονή της 35χρονης προς την 34χρονη. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι  η 35χρονη, που γνωριζόταν με την Ιωάννα και είχαν συναντηθεί σε τρεις τέσσερις κοινωνικές εκδηλώσεις,  θεώρησε πριν από 1,5 χρόνο(!) ότι ο τότε συνοδός και φίλος της είχε επαφές με την Ιωάννα μέσω face book. Πράγματα απλά, χωρίς υπόβαθρο τα οποία φέρεται να πήρε με τον ιδιαίτερο ψυχισμό της πολύ σοβαρά.

Άρχισαν οι φασαρίες και οι σκηνές ζηλοτυπίας στον φίλο της, ο οποίος  δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα. Κάποια στιγμή επήλθε διάσταση του ζευγαριού εξ αιτίας αυτής της διαφοράς. Η 35χρονη φέρεται να θεώρησε υπεύθυνη την Ιωάννα πάνω στα κείμενα της οποίας έκανε like ο φίλος της. Μέσα της έριξε όλη την ευθύνη για την απομάκρυνσή της στην Ιωάννα και άρχισε να επεξεργάζεται το σχέδιο της εκδίκησης, τη στιγμή που η Ιωάννα δεν  υποψιαζόταν καν τι συνέβαινε και τι είχε δημιουργηθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις