Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Νοεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πορεία εκπαιδευτικών στο κέντρο 9/6: Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στα Προπύλαια
ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία εκπαιδευτικών στο κέντρο 9/6: Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Πορεία εκπαιδευτικών στο κέντρο 9/6: Ζητούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Πορεία εκπαιδευτικών στο κέντρο 9/6: Συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που φέρνει σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και απαιτούν να αποσυρθεί. Το πολυνομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη με τους εκπαιδευτικούς να βγαίνουν και πάλι στους δρόμους. Πριν από λίγη ώρα επικράτησε ένταση. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά του νομοσχεδίου και έσπρωξαν τις κλούβες της αστυνομίας επιχειρώντας να σπάσουν τον φραγμό.

Ειδικότερα, για σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου -ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» στην Ολομέλεια της Βουλής-, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, έχει ξεκαθαριστεί πάντως, ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά σήμερα.

«Να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων», λέει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) σε ανακοίνωσή της για την αυριανή απεργία. Από την πλευρά της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) επισημαίνει ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, κατέθεσε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και προχωρά, δυστυχώς, τις επόμενες ημέρες στην ψήφισή του».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις