Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επεισόδια Πάτρα: Εντάσεις και συλλήψεις
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια Πάτρα: Εντάσεις και συλλήψεις

Επεισόδια Πάτρα: Αναστάτωση στο κέντρο της Πάτρας από αιματηρά επεισόδια με σουγιάδες και φωτοβολίδες μεταξύ οπαδών ομάδων.

Επεισόδια Πάτρα: Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Πάτρας, όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ που παρακολουθούσαν τον αγώνα πρωταθλήματος της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό, από τηλεόραση στα γραφεία του συνδέσμου τους,  δέχθηκαν αιματηρή επίθεση από τριάντα μαινόμενους νεαρούς, οι οποίοι, κατά την Αστυνομία είναι φίλοι της ΑΕΚ…

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Η Αστυνομία με μεγάλη κινητοποίηση στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας, προχώρησε στη σύλληψη δύο εκ των συμμετεχόντων στην αιματηρή επίθεση κατά των οπαδών του ΠΑΟΚ, ενώ ήδη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, έχουν ταυτοποιήσει και τα στοιχεία άλλων δύο οπαδών της ΑΕΚ που φέρονται να πήραν μέρος στην οργανωμένη επίθεση.

Επεισόδια Πάτρα: Τεταμένο το κλίμα

Καθώς το κλίμα είναι τεταμένο στους κόλπους των οργανωμένων οπαδών, η Αστυνομία ήδη λαμβάνει μέτρα για να αποσοβήσει νέα συμπλοκή, που θα αποτελεί  πιθανόν «απάντηση» όσων δέχθηκαν την επίθεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία από πηγές της Αστυνομίας στην αχαϊκή πρωτεύουσα, οι φίλοι του ΠΑΟΚ, είχαν συγκεντρωθεί στα γραφεία του συνδέσμου τους, στη διασταύρωση των οδών Γούναρη και Αγίου Ανδρέα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό. Ήταν το πρώτο ντέρμπι μετά την προσωρινή διακοπή των αγώνων, εξ αιτίας του κορωνοϊού και το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο.

Ξαφνικά με μηχανοκίνητη πορεία, έφθασαν στα γραφεία πάνω σε δίκυκλα περίπου τριάντα νεαροί, οι οποίοι φέρονται από την αστυνομία ως οπαδοί της ΑΕΚ. Εξαπέλυσαν την επίθεση. Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των οπαδών. Οι αστυνομικές δυνάμεις μόλις πληροφορήθηκαν τα επεισόδια κατέφθασαν στο σημείο, απέκλεισαν την περιοχή και έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να οπισθοχωρήσουν οι επιτιθέμενοι κατά των Παοκτζήδων φιλάθλων. Σε εκείνη τη χρονική στιγμή συνελήφθησαν οι δύο που θεωρείται ότι συμμετείχαν στην ομάδα των τριάντα και εν συνεχεία ταυτοποιήθηκαν και οι άλλοι δύο.

Επεισόδια Πάτρα: Πτυσσόμενοι σουγιάδες, ναυτικές φωτοβολίδες

Στον τόπο των επεισοδίων η Αστυνομία περισυνέλεξε δύο πτυσσόμενους σουγιάδες,  υπολείμματα από ναυτικές φωτοβολίδες και τρία δίκυκλα που εγκατέλειψαν κάποιοι από τους επιτιθέμενους. Η Αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς, ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της  Ασφάλειας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αθλητική βία, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και βεγγαλικά και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Παράλληλα, έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας δύο ακόμη ανδρών συνεργών των δραστών, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν».

Τι αναφέρει η αστυνομία

Για το τι συνέβη, κατά την Αστυνομία, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση:«Ειδικότερα, οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε ομάδα  περίπου τριάντα  ατόμων, που μετέβησαν με δίκυκλα σε σύνδεσμο φιλάθλων και επιτέθηκαν σε συγκεντρωμένους φιλάθλους. Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, οι οποίοι πραγματοποίησαν επέμβαση για την αποκατάσταση της τάξης και συνέλαβαν τους δύο δράστες, ενώ στον τόπο του περιστατικού βρήκαν και κατάσχεσαν δύο πτυσσόμενους σουγιάδες, υπολείμματα ναυτικής φωτοβολίδας και τρία δίκυκλα. Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δύο δραστών, που έχουν ταυτοποιηθεί, καθώς και την ταυτοποίηση των υπόλοιπων συνεργών τους. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Δείτε ακόμη

Λινού: Αν δεν πάρουμε μέτρα, τα κρούσματα θα πολλαπλασιαστούν σε ένα μήνα
Ανησυχία για τα 97 κρούσματα, επιστροφή μέτρων στο “τραπέζι”
Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία- Πού αναμένονται τοπικές μπόρες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις