Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά Αχαΐα: 5,5 κιλά ηρωίνης, 10 συλλήψεις σε δύο μήνες
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά Αχαΐα: 5,5 κιλά ηρωίνης, 10 συλλήψεις σε δύο μήνες

Ναρκωτικά Αχαΐα: Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, με λεωφορεία και σε διαφορετικό χρόνο, ταξίδεψαν από την Αθήνα, στην Πάτρα.

Ναρκωτικά Αχαΐα: Ηχηρό σήμα κινδύνου από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών, για τον θανάσιμο κίνδυνο που απειλεί μέρος της νεολαίας, στην Αχαΐα και κατ επέκταση σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, τους τελευταίους δύο μήνες συνελήφθησαν συνολικά δέκα άτομα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Αχαΐα, κυρίως κιλά της φονικής ηρωίνης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στη διάρκεια των επιχειρήσεων των δύο μηνών κατασχέθηκαν 5,5 κιλά «λευκού θανάτου» και 3,2 κιλά κάνναβης. Τελευταία υπόθεση που χειρίστηκαν οι ίδιοι αστυνομικοί έλαβε χώρα τη νύχτα του Σαββάτου στην Πάτρα. Από αστυνομικούς της Δίωξης, συνελήφθησαν ένας άνδρας και μια αλλοδαπή γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, με λεωφορεία και σε διαφορετικό χρόνο, ταξίδεψαν από την Αθήνα, στην Πάτρα. Το ζευγάρι εντοπίστηκε κοντά σε σταθμό λεωφορείων και σε έλεγχο που έκαναν, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν μια βαλίτσα, που περιείχε ένα  κιλό και 930 γραμμάρια ηρωίνης ,διαμοιρασμένη σε τέσσερις συσκευασίες, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

Σε εξέλιξη μετά από τα πάρα πάνω είναι δύο παράλληλες έρευνες αστυνομικών που ασχολούνται με παρόμοιες υποθέσεις. Η μία εξελίσσεται στην Αθήνα προκειμένου να εντοπιστεί το κύκλωμα το οποίο τροφοδότησε το ζευγάρι με τη μεγάλη ποσότητα της ηρωίνης και που το πιθανότερο τροφοδοτεί και άλλους διακινητές που φθάνουν στην Αττική γι’ αυτό το σκοπό. Άλλωστε ήδη, όπως έχει γράψει το Alphafreepress, μια άλλη έρευνα έχει ξεκινήσει ήδη για τους τροφοδότες διακινητών ναρκωτικών που προμηθεύτηκαν από την Αττική ηρωίνη και τη μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη για να την πουλήσουν στη συνέχεια σε παγιδευμένους νέους της συμπρωτεύουσας και άλλων όμορων  περιοχών.

Η δεύτερη έρευνα στοχεύει να αποκαλύψει ποιοι άλλοι στην Αχαία  βρίσκονται πίσω από το ζευγάρι και από το σκοτάδι θα ρύθμιζαν τα της διακίνησης και των κερδών από το θάνατο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις