Διακίνηση μεταναστών: Καταδιώξεις στη Βόρειο Ελλάδα για συλλήψεις

ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση μεταναστών: Καταδιώξεις στη Βόρειο Ελλάδα για συλλήψεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Διακίνηση μεταναστών: Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

08.06.2020 | 08:24

Διακίνηση μεταναστών: Με κινηματογραφικές καταδιώξεις, που καταλήγουν σε τροχαία ατυχήματα στη Βόρειο Ελλάδα, πέφτουν στα χέρια της Αστυνομίας διακινητές παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι έχουν αρχίσει και πάλι μετά τα δραματικά γεγονότα του Έβρου, όταν υπήρξε κάμψη, να φέρνουν λαθραία αλλοδαπούς από Τουρκία στην Ελλάδα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της διεύθυνσης Αλλοδαπών, συνέλαβαν αλλοδαπό,  που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά επτά παράτυπων μεταναστών. Πρόκειται για 31χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, αντίσταση, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση. Ειδικότερα, στον κόμβο Ωραιοκάστρου, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 31χρονος, από το εσωτερικό του οποίου αποβιβάστηκαν τέσσερις  αλλοδαποί που στερούνταν εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Στη συνέχεια, το προαναφερόμενο όχημα παρά τη χρήση σχετικών σημάτων, αναφέρει η Αστυνομία,  που πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, συνέχισε την πορεία του και στην περιοχή του Εύοσμου, προσέκρουσε σε φορτηγό και ακινητοποιήθηκε χωρίς να προκύψει τραυματισμός. Ο 31χρονος, προσπάθησε να διαφύγει, αλλά   ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε, ενώ προέκυψε ότι στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων και άδειας ικανότητας οδήγησης.

Βγήκαν άλλοι τρεις διακινούμενοι

Επιπλέον, από το εσωτερικό του οχήματος αποβιβάστηκαν τρεις  ακόμη αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνελήφθησαν  δύο  αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 33 και 20 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, με όχημα τύπου van , έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, το παραπάνω όχημα με οδηγό τον 33χρονο και συνοδηγό τον 20χρονο, δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών και ακολούθως κινούμενο σε παράδρομο της παλαιάς εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης – Συνόρων, εξετράπη σε παρακείμενο αγροτεμάχιο. Στη συνέχεια, ο οδηγός διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη.

Τραυματισμένος στο τροχαίο

Σημειώνεται ότι ο 33χρονος οδηγός, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, τραυματίσθηκε από το τροχαίο και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Exit mobile version