Αθήνα

°C

Σάββατο

23

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εισαγόμενα κρούσματα Ελλάδα: Τι λέει ο Μόσιαλος για το καλοκαίρι
ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγόμενα κρούσματα Ελλάδα: Τι λέει ο Μόσιαλος για το καλοκαίρι

Εισαγόμενα κρούσματα Ελλάδα: Στο άνοιγμα των συνόρων και τους φόβους για εισαγόμενα κρούσματα από το εξωτερικό που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα, αναφέρθηκε ο Καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Εισαγόμενα κρούσματα Ελλάδα: Στο ενδεχόμενο εισαγόμενων κρουσμάτων από το εξωτερικό λόγω του ανοίγματος των συνόρων, αναφέρθηκε ο Καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, τονίζοντας πως δεν περιμένουμε να είναι πολλά. Μιλώντας στον Ant1, ο κ. Μόσιαλος τόνισε πως «παίρνουμε ένα μεγάλο ρίσκο που ανοίγουμε τα σύνορα και ενθαρρύνουμε την τουριστική περίοδο. Δεν είμαστε μόνο εμείς που το κάνουμε αυτό, το κάνουν σχεδόν όλες οι χώρες και κυρίως οι χώρες στην νότια Ευρώπη που μπορούν να επωφεληθούν περισσότερο από την τουριστική περίοδο και τον τουρισμό». «Δεν έχει εξαλειφθεί η πανδημία, αλλά την ελέγχουμε περισσότερο»

Διερωτώμενος εάν «υπάρχει «πραγματικό πρόβλημα μεγάλο», ο κ. Μόσιαλος απάντησε πως «η πανδημία στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με ορισμένες εξαιρέσεις είναι υπό σημαντικό έλεγχο. Δεν σημαίνει ότι έχει εξαλειφθεί, υπάρχουν κρούσματα αλλά έχουν μειωθεί οι θάνατοι στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες έχουν μάθει πλέον να προστατεύονται. Παίρνουν τα μέτρα τους – φυσική απόσταση, φοράνε μάσκα και προσέχουν αρκετά τις συναναστροφές τους. Αυτό ήταν κάτι που σημαντικό που πήραμε τους προηγούμενους μήνες».

Τι μπορεί να «χαλάσει» την εικόνα

«Τώρα την ελέγχουμε περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο με δυο εξαιρέσεις. Την Σουηδία και τη Μεγάλη Βρετανία όπου ο αριθμός των θανάτων είναι μεγάλος ακόμα» ανέφερε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE. «Πρακτικά αυτό σημαίνει πως να μας έρθει κρούσμα από χώρα που ελέγχει την πανδημία έχει μικρή πρακτικά πιθανότητα. Δεν περιμένουμε πάρα πολλά κρούσματα να μας έρθουν το επόμενο διάστημα εκτός φυσικά άμα σταματήσει ο έλεγχος από τις άλλες χώρες και αρχίσουμε και βλέπουμε ένα σημαντικό αριθμό κρουσμάτων. Κάτι τέτοιο όμως δεν βλέπουμε αυτή τη στιγμή» κατέληξε ο κ. Μόσιαλος.

Δείτε ακόμη

Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης για το σποτ του ΕΟΤ
Τα τρία σενάρια για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα
Τα τρία σενάρια για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις