Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εσύ φίλε μου στη Μύκονο, ξέρεις να ζεις!
ΕΛΛΑΔΑ

Εσύ φίλε μου στη Μύκονο, ξέρεις να ζεις!

Τουλάχιστον “αχώνευτες” είναι οι εικόνες στα ελληνικά νησιά, με λουκέτα στα μεγάλα ξενοδοχεία, λιγοστούς πελάτες στα εστιατόρια και κάπως… παγωμένες ευχές για “καλό καλοκαίρι”. Πέρσι τέτοια εποχή δεν έβρισκες δωμάτιο ούτε για δείγμα, οι ουρές στα διόδια ήταν ατελείωτες και στις παραλίες επικρατούσε το αδιαχώρητο! Στη Μύκονο δε, απλά συνέχιζαν το καλοκαιράκι που είχε αρχίσει […]

Τουλάχιστον “αχώνευτες” είναι οι εικόνες στα ελληνικά νησιά, με λουκέτα στα μεγάλα ξενοδοχεία, λιγοστούς πελάτες στα εστιατόρια και κάπως… παγωμένες ευχές για “καλό καλοκαίρι”. Πέρσι τέτοια εποχή δεν έβρισκες δωμάτιο ούτε για δείγμα, οι ουρές στα διόδια ήταν ατελείωτες και στις παραλίες επικρατούσε το αδιαχώρητο! Στη Μύκονο δε, απλά συνέχιζαν το καλοκαιράκι που είχε αρχίσει τουλάχιστον ένα μήνα πριν! Το νησί των Ανέμων, ένα από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας, «βούλιαζε» από επισκέπτες.

Σήμερα ωστόσο, οι εικόνες είναι στενάχωρες. Την Παρασκευή, αρχή του πρώτου τριημέρου μετά την καραντίνα, τίποτα δεν θύμιζε τα παλιά. Λίγος κόσμος στα μαγαζιά, καθόλου κίνηση στον δρόμο. Τα ξενοδοχεία κλειστά! Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες έχουν αρχίσει εργασίες ώστε με το άνοιγμα των επιχειρήσεων να υποδεχθούν τους όποιους επισκέπτες σε δωμάτια άψογα προετοιμασμένα. Πολλά τουριστικά καταλύματα τα έχουν αφήσει οι επιχειρηματίες “ερμητικά κλειστά”, λες και είναι χειμώνας! Τι και αν διανύουμε επίσημα τους θερινούς μήνες; Πέρσι δεν έβρισκες δωμάτιο γιατί ήταν όλα “κλειστά”, φέτος δεν βρίσκεις γιατί είναι… κλειστά, δυστυχώς όμως κυριολεκτικά.

Και κάπου εκεί καθώς περπατούσαμε, “πέσαμε” πάνω σε μια εικόνα που λες και ήταν βαλτή μάς έδωσε μια νότα αισιοδοξίας!

Σε ζηλεύω βρε φίλε!

Λένε πως δεν θες πολλά για να είσαι ευτυχισμένος, ίσως να μην θες καν παρέα! Ο φίλος της φωτογραφίας μας, ελληνικά δεν μιλάει, αλλά καταλάβαμε με την πρώτη αυτό που θέλει να μας πει. Χαρείτε τη ζωή, ακόμη κι αν τώρα περνάμε δύσκολα, ακόμη κι αν θέλουμε καιρό για να συνέλθουμε από το σοκ του lockdown! Χαμογελάστε! Έχοντας τους αχώριστους φίλους του για παρέα και παίζοντας αρμόνιο πλάι στο… αρχοντικό του, απολαμβάνει την ουσία της ζωής! Με θέα το απέραντο γαλάζιο ο φίλος μας δίνει μαθήματα απλότητας, σε μια συγκυρία που τα έχουμε μεγάλη ανάγκη. Τον ρωτήσαμε (με εξάσκηση των αγγλικών μας) αν το απολαμβάνει ή αν του λείπει κάτι και αφού χαμογέλασε μας έκανε νεύμα να περιμένουμε λίγο… Τι να ήθελε να δείξει, σκεφτήκαμε.

Κι ο μάγκας πήγε για λίγο στο σπίτι του (ναι, αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία!) και γύρισε… Μας χάρισε λίγες νότες με το σαξόφωνο και μετά απάντησε στην ερώτηση. «Δε μου λείπει τίποτα», είπε με πολύ σπαστά ελληνικά. Τι θα έλεγε αν καθόμασταν να του πούμε πόσα ζητάμε οι πιο πολλοί από εμάς και πάλι δεν ικανοποιούμαστε; Αλλά σιγά μην ανοίγαμε τέτοια κουβέντα, έστω και με τα μάτια, για να χαλάσουμε αυτή την απόλυτη στιγμή. Καθίσαμε λίγο και απλά τον χαζεύαμε. Ξέρεις να ζεις, πράγματι!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις