F1 – Ρος Μπρον: Πρωτόκολλο και καλεντάρι

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

F1 – Ρος Μπρον: Πρωτόκολλο και καλεντάρι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

F1 - Ρος Μπρον: Τι θα ισχύει σε περίπτωση ανίχνευσης θετικού τεστ ενόψει καρώ σημαίας - Πιθανές αλλαγές στην ατζέντα - Ναυαγεί το sprint race

06.06.2020 | 14:33

F1 – Ρος Μπρον: Η σεζόν είναι προ των πυλών και οι καρώ σημαίες …ξεσκονίζονται. Εντάθηκαν όμως και οι ανησυχίες για το τι θα συμβαίνει αν κάποιο μέλος ομάδας τεστάρεται θετικό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο εκτελεστικός διευθυντής της F1 Ρος Μπρον ήταν σαφής: “Αν κάποιον έχει συμπτώματα θα έχουμε άμεση αντίδραση. Θα απομονώνεται το άτομο μαζί με την ομάδα έως όλοι κάνουν το τεστ. Αν κάποιο τεστ είναι θετικό θα μπαινει άμεσα το άτομο σε καραντίνα. Όπως και όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του. Και επειδή δεν είναι εύκολο να τσεκάρεις ποιος δουλευε σε ποιο μονοθέσιο σε μια ομάδα μηχανικών θα απομονώνεται όλη η ομάδα”.

Αυτό, βέβαια, σημαίνει πως έως ότου γίνουν τα τεστ σε όλη την ομάδα, άτομα ή ομάδες είναι πιθανό να χάνουν μέρος του αγώνα. Η των δοκιμαστικών. Γι αυτό και ο Μπρον θύμισε πως στο πρωτόκολλο υγείας προβλέπεται: “Δημιουργία υποομάδων εργασίας σε κάθε ομάδα. Ωστε αν προκύψει θετικό δείγμα να μπορούμε να απομονώσουμε μια υποομάδα. Δηλαδή τον πάσχοντα και όσους ήρθε σε επαφη μόνο”.

F1 – Ρος Μπρον: Ο Μπρον για το καλεντάρι

“Αξιοπρεπέστατο” χαρακτήρισε το καλεντάρι με τα 8 ευρωπαϊκά Γκραν Πρι ο Ρος Μπρον. Παραδέχτηκε, όμως, πως αν σε μία από τις χώρες αυτές υπάρξει αναζωπύρωση της πανδημίας τα πλάνα θα πρέπει να μεταβληθούν: “Υπάρχει ακόμα ρευστότητα σε κάποιες χώρες, έτσι έως ότου σταθεροποιηθεί το πράμα είναι δύσκολο να είσαι απόλυτος. Και όχι μόνο στην Ευρώπη, η Βραζιλία καιτο Μεξικό είναι εν μέσω δύσκολης κατάστασης. Είμαστε αισιοδοξοι θα βελτιωθεί. Αν κρίνουμε ότι το υγειονομικό ρίσκο είναι υψηλό, ίσως να μην πάμε εκεί και να αλλάξουμε τόπο διεξαγωγής ενός γκραν πρι”!

Ναυαγεί το sprint-race

Η εισαγωγή του sprint race σε μέρος του προγράμματος (2-3 γκραν πρι) φαίνεται να ναυαγεί γιατί δεν περνάει παμψηφεί, καταψηφίζει η Μερσέντες. Η αλλαγή υπολογίζεται πως θα έφερνε τεράστιο ενδιαφέρον και γι αυτό και δεν απορρίπτεται, απλά φαίνεται να μένει πισω. Το sprint race αντι χρονομετρημένων δοκιμαστικών προβλέπει έναν αγώνα ταχύτητας το Σάββατο αντί για τρίτο section χρονομέτρησης. Σε αυτή την κούρσα, στο γκριντ οι οδηγοί στήνονται ακριβώς κόντρα στην ισχύουσα γενική βαθμολογία τους στο πρωτάθλημα. Ο πρωτοπόρος ουραγός ο δεύτερος προτελευταίος κ.ο.κ. μέχρι να φτάσουμε στον τελευταίο της βαθμολογίας που παίρνει την πολ ποζίσιον! Και μετά τα 30-45’ αγώνα η κατάταξη θα είναι και το στήσιμο του γριντ στον αγώνα της Κυριακής!

Δείτε ακόμη:

Στις …καλένδες μετατέθηκε το Ξάνθη – Ατρόμητος
Με ματσάρες Αρης – ΟΦΗ και Πανιώνιος – Βόλος η επιστροφή!
Στο Λεβερκούζεν προβάρει το στέμμα η Μπάγερν
Exit mobile version