Τουρκία προκλήσεις: Αιχμηρή δήλωση Παναγιωτόπουλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκία προκλήσεις: Αιχμηρή δήλωση Παναγιωτόπουλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Ντσούνος

Τουρκία προκλήσεις: Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η δήλωση στη βουλή του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου σχετικά με το πως θα κινηθεί η χώρα μας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή του Αιγαίου.

03.06.2020 | 13:54

Τουρκία προκλήσεις: Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή αλλά και σοβαρή δήλωση στην βουλή ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δίνει τον τόνο με τον οποίο θα κινηθεί η χώρα μας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή του Αιγαίου. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να δείξει τα δόντια της στην Τουρκία εάν η γείτονα χώρα οξύνει την επιθετική της πολιτική. Και αυτό ακριβώς θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση που δείχνει πλέον με τον πιο σαφή τρόπο ότι δεν θα τηρήσει στάση παρατηρητή εάν η Τουρκία προχωρήσει στα σχέδιά της για γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

από τον Γιάννη Ντσούνο

Η χώρα μας μέσω του υπουργού Εξωτερικών όσο και μέσω του υπουργού Άμυνας έχει ήδη θέσει τις «κόκκινες γραμμές»  που αν παραβιαστούν από τους Τούρκους θα δράσει και μάλιστα με ισχυρό τρόπο . Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλά κυβερνητικά  στελέχη χρησιμοποιούν την φράση «θα κάνουμε ότι χρειαστεί» και παράλληλα ουδείς μιλά δημόσια για την επιχειρησιακή τακτική της χώρας μας εάν αυτή κριθεί αναγκαίο ότι πρέπει να εφαρμοστεί . Ενημερωμένοι για το ενδεχόμενο πρόκλησης ενός θερμού επεισοδίου από τους Τούρκους είναι ήδη οι Ευρωπαίοι εταίροι, ο ΟΗΕ αλλά και η νατοϊκή συμμαχία.

Τουρκία προκλήσεις: Σε ετοιμότητα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις

Στην ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων συνδράμουν οι πολιτικές κινήσεις σε επίπεδο διπλωματίας, αφού η Ελλάδα ως πάγια θέση έχει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου όσο και των διεθνών συμφωνιών. Κύκλοι του υπουργείου εξωτερικών σχολίαζαν μάλιστα με νόημα ότι η πρόσφατη επιτυχία της χώρας μας στον Έβρο μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα δράσης και στο Αιγαίο παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες είναι λίγο διαφορετικές.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι ο Έβρος απέδειξε με τον πιο εμβληματικό τρόπο ότι οι Ευρωπαίοι κατανόησαν πλήρως ότι τα σύνορα της Ελλάδας είτε χερσαία είτε θαλάσσια, αποτελούν και τα νοτιότερα σύνορα της ΕΕ, και δεν μπορούν να μένουν απαθείς όπως στο παρελθόν. Επομένως εκτός από την απαιτούμενη ψυχραιμία και σοβαρότητα που χρειάζεται στον χειρισμό μιας ενδεχόμενης κρίσης ή θερμού επεισοδίου με την Τουρκία η ελληνική κυβέρνηση έχει πλέον εκτός  από την στήριξη των ΗΠΑ μέσω των πρόσφατων δηλώσεων του υφυπουργού εξωτερικών της κ. Φάνον και την αμέριστη  στήριξη των Βρυξελλών δηλαδή των Ευρωπαίων εταίρων μας στο σύνολό τους.

Δείτε ακόμη:

Παραπολιτικά με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
Συνάντηση με τον Γ.Γ. του Πρωθυπουργού ο Σπανάκης
Πότε θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά – Νέες δηλώσεις Κεραμέως
Exit mobile version