Παραλία; Έρχομαι!

PLUS

Παραλία; Έρχομαι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Στην Αττική ο καιρός φλερτάρει με μεγάλο καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί 4-6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Πόσο τέλειο το σενάριο αυτό; Κρίμα όμως με αυτόν τον […]

03.06.2020 | 08:43

Στην Αττική ο καιρός φλερτάρει με μεγάλο καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί 4-6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Πόσο τέλειο το σενάριο αυτό;

Γράφει η Ρέα Ιωάννου

Κρίμα όμως με αυτόν τον κακορίζικο καιρό που συνεχώς μας απειλεί με ξαφνικές μπόρες. Άρα υπάρχει και το θετικό σε αυτό, αφού σημαίνει ότι αν θέλετε να ξεκινήσετε γυμναστική για να σφίξετε λίγο την (μετά) πασχαλινή πλαδαρή κοιλίτσα σας και να φωνάξετε “Παραλία έρχομαι“…δεν είναι και τόσο αργά.

Προλαβαίνετε να προετοιμαστείτε, φτάνει να το θέλετε. Παραμείνετε ψύχραιμοι λοιπόν! Οργανωθείτε, ξεκινήστε γυμναστική και κατάλληλη δίαιτα. Σωστό θα ήταν να εμπιστευόμαστε το αρμόδιο άτομο, που δεν είναι άλλος από τον γυμναστή μας, για τις ανάγκες και τους στόχους μας. Πάμε να δούμε όμως μαζί μερικές από τις πιο αποτελεσματικές μορφές άσκησης, που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε γρήγορα και εύκολα τον στόχο μας….για να μπορέσουμε να βάλουμε το “σουπερ τοσοδούλι μίνι, δίαφανο και ροζ μπικίνι”. Πρωτίστως, θα ήθελα να σας πω να μην τρώτε φαγητά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού, κομμένα τα γλυκά, τα αναψυκτικά και πιείτε μπόλικο νερό.

Και μετά από αυτή την μικρή παρατήρηση….TIME FOR GYM φίλοι μου.

Αερόβιο!

Aποτελεί έναν από τους πιο κατάλληλους τρόπους άσκησης, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, για γρήγορο αδυνάτισμα και καύση θερμίδων. Eίναι μια ομαδική δραστηριότητα που γίνεται στο γυμναστήριο με συνοδεία μουσικής, για να είναι πιο ευχάριστη και διασκεδαστική. Παράδειγμα τέτοιας άσκησης είναι το τρέξιμο μεγάλης απόστασης σε μέτρια επίπεδα ταχύτητας για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Το «σπριντ» -γρήγορο τρέξιμο μικρής διάρκειας- δεν θεωρείται, όμως, αερόβια άσκηση. Με την αερόβια άσκηση χαμηλής έντασης και μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας πετυχαίνουμε την καύση λίπους. Όσο χαμηλότερα είναι τα επίπεδα έντασης της άσκησης άνω των 20 λεπτών τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό λίπους που χρησιμοποιείται από τον οργανισμό και είναι δυνατόν να φτάσει μέχρι το 90% της συνολικής δαπανόμενης ενέργειας.

Αναερόβια άσκηση

Η αναερόβια άσκηση είναι η μορφή εκγύμνασης που βελτιώνει τη δύναμη και κτίζει μυϊκή μάζα. Οι μύες που ασκούνται κάτω από αναερόβιες συνθήκες αναπτύσσονται διαφορετικά, οδηγώντας σε καλύτερες επιδόσεις σε δραστηριότητες μικρής διάρκειας και υψηλής έντασης,  που διαρκούν έως και 2, περίπου, λεπτά. Σε αυτήν τη μορφή άσκησης χρησιμοποιούνται αντιστάσεις και ασκήσεις ενδυνάμωσης, μηχανήματα στο γυμναστήριο (βάρη), αλλά και πολύ μικρής διάρκειας δραστηριότητες σε έντονη ταχύτητα.

Περπάτημα

Πρόκειται για την πιο φυσική μορφή άσκησης και μπορεί να γίνει από άτομα κάθε ηλικίας, ανεξάρτητα από τη φυσική τους κατάσταση. Eίναι ο ασφαλέστερος τρόπος άσκησης και ο πιο ήπιος για την έναρξη ενός προγράμματος αδυνατίσματος.

Aθλοπαιδιές

Δηλαδή βόλεϊ, ποδόσφαιρο, μπάσκετ. Eυχάριστες μορφές άσκησης, οι οποίες γυμνάζουν και συντελούν στο αδυνάτισμα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ψυχική σας διάθεση λόγω της παιγνιώδους μορφής τους. Θα περιμένω τα αποτελέσματα σας … και θέλω να σας ακούσω να λέτε ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΡΧΟΜΑΙ. Καλή δύναμη λοιπόν και καλό καλοκαίρι σε όλους μας.

Δείτε ακόμη

Παραμένω… θεριακλής

Κέρδισε το “Τζόκερ”

Έχεις αίτημα φιλίας

Exit mobile version