Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιωάννα βιτριόλι – νέα: Στο πιο κρίσιμο σημείο οι έρευνες της ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννα βιτριόλι – νέα: Στο πιο κρίσιμο σημείο οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Ιωάννα βιτριόλι - νέα: Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση ευελπιστούν η κατάσταση της υγείας της και η ψυχολογία της να τους επιτρέψει να μετατρέψουν για λίγα λεπτά τον θάλαμο νοσηλείας σε αίθουσα προβολής.

Ιωάννα βιτριόλι – νέα: Ξέρουν ότι είναι πολύ δύσκολο λόγω της κατάστασης της υγείας της, αλλά θα το επιχειρήσουν γιατί στηρίζουν σε αυτό πολλές ελπίδες για την ταυτοποίηση της γυναίκας, που ευθύνεται για τη βάρβαρη επίθεση με βιτριόλι στο πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας, της ασφαλιστικής συμβούλου, το δράμα της οποίας έχει συγκινήσει το πανελλήνιο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση εξιχνίασης της στυγνής, προμελετημένης εγκληματικής ενέργειας μετά από ενέδρα που στήθηκε στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η ασφαλιστική εταιρία, ευελπιστούν η κατάσταση της υγείας της και η ψυχολογία της να τους επιτρέψει να μετατρέψουν για λίγα λεπτά τον θάλαμο νοσηλείας σε αίθουσα προβολής! Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του Alphafreepress, οι ερευνητές, προσπαθούν από το απόγευμα της Κυριακής, χωρίς αποτέλεσμα, για τους λόγους υγείας που προαναφέρθηκαν, να μιλήσουν και πάλι με την άτυχη Ιωάννα και να έχουν τη προσοχή της για λίγο στις εικόνες ενός βίντεο, που έχουν στη διάθεσή τους και πιστεύουν από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει ότι σ αυτό εικονίζεται η δράστις της ανήκουστης επίθεσης με το καυστικό υγρό.

Θέλουν αν καταστεί αυτό δυνατόν να τους πει αν μπορεί να την αναγνωρίσει από κάποια στοιχεία, αν της θυμίζει κάτι, αν την παραπέμπει κάπου. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί, κρατούν, για ευνόητους λόγους, ως επτασφράγιστο μυστικό από ποια κάμερα προέρχεται αυτό το βίντεο. Ήδη πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει το Alphafreepress, ανέφεραν ότι η Αστυνομία, είχε βρει βίντεο με τη μυστηριώδη γυναίκα, την ώρα που βάδιζε μέσα από τα δέντρα προς την είσοδο του κτιρίου όπου και τελικά έστησε την ενέδρα, περιμένοντας για λίγα λεπτά την Ιωάννα.

Τα στοιχεία του γνωστού βίντεο

Σ αυτά τα καρέ, το πρόσωπό της είναι σκοτεινό, καλύπτεται συχνά από τα φύλα των δέντρων και τις φωτοσκιάσεις, ενώ διακρίνονται καλύτερα άλλα στοιχεία όπως ότι φέρει μάσκα στο πρόσωπο, τσάντα ώμου- πιθανολογείται ότι περιείχε το βιτριόλι και σύνεργα μεταμφίεσης- φοράει παντελόνι, είναι λεπτή, μετρίου αναστήματος και φαίνεται να έχει ξανθά μαλλιά-πιθανόν περούκα. Όμως, ομάδες αστυνομικών έψαχναν όλες αυτές τις ημέρες και άλλα βιντεοληπτικά υλικά από το δρομολόγιο της διαφυγής, και ευελπιστούσαν ότι σε συγκεκριμένα σημεία θα μπορούσαν με λίγη τύχη να την «δουν» με την αμφίεση που θα είχε μετά την επίθεση.

Και φωτογραφίες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εκτυπωθεί και φωτογραφίες, που έχουν μεγεθυνθεί για να διευκολυνθεί η Ιωάννα να αναγνωρίσει. Από την άλλη συνεχίζονται πυρετωδώς, οι προσπάθειες των αστυνομικών της Ασφάλειας Αθηνών, να μπορέσουν να ταυτοποιήσουν την γυναίκα που κρύβεται πίσω από την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, οι αστυνομικοί έλαβαν απαντήσεις από μία από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για τα στίγματα και τις σαρώσεις που ζήτησαν οι Αρχές και ενδεχομένως σήμερα να λάβουν και από τις άλλες δύο, ώστε να μπορέσουν να διαπιστώσουν, αν κάποιο από τα ύποπτα άτομα, που είχαν κίνητρο και τα έχουν θέσει σε στενό κλοιό, ήταν στο σημείο εκείνη την ημέρα – πρωί Τετάρτης, 20 Μαίου- και εκείνες τις ώρες, αλλά και προηγούμενες ημέρες.

Τι δείχνει έρευνα

Ίσως σήμερα λοιπόν με τη βοήθεια και των ψυχολόγων που βρίσκονται στο πλευρό της να είναι σε θέση να συνομιλήσει με τους αστυνομικούς. Οι οποίοι, από τη δική τους έρευνα φαίνεται να καταλήγουν σε δύο κυρίως ύποπτες, οι οποίες προέρχονται από χώρες του εξωτερικού-πρώην Σοβιετική Ένωση, Βαλκάνια-  και οι οποίες μέσα στον  ακραίο παραλογισμό τους, θεώρησαν την Ιωάννα υπεύθυνη για κάτι άσχημο που μπορεί να συνέβη στις ίδιες. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ιωάννα είχε έρθει σε επαφή με τις γυναίκες αυτές, των οποίων μπορεί να αγνοούσε και την ύπαρξη…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις