Παναθηναϊκός Δώνης: Συνεχίζει στον πάγκο των «πρασίνων»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός Δώνης: Συνεχίζει στον πάγκο των «πρασίνων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Σεμινα Χριστοδούλου

Παναθηναϊκός Δώνης: Με τον Έλληνα τεχνικό θα πορευτεί στον πάγκο του για τα play offs ο Παναθηναϊκός, αν και αρχικά ήταν ορατό το ενδεχόμενο να προχωρούσαν οι «πράσινοι» σε αντικατάστασή του.

01.06.2020 | 15:14

Παναθηναϊκός Δώνης: Με τον Γιώργο Δώνη θα πορευτεί στον πάγκο του στα play offs ο Παναθηναϊκός, αν και αρχικά ήταν ορατό το ενδεχόμενο να προχωρούσαν οι «πράσινοι» σε αντικατάστασή του. Οι αντικειμενικές δυσκολίες εύρεσης προπονητή άμεσα, από τον νέο τεχνικό διευθυντή του «τριφυλλιού» Τσάβι Ρόκα, αλλά και ο κίνδυνος να διαταραχθεί η ηρεμία στο στρατόπεδο της ομάδας εν όψει της επανέναρξης των αγώνων, φαίνεται πως οδήγησαν τον Γιάννη Αλαφούζο στην απόφαση αυτή, χωρίς βέβαια να αποκλειστεί ενδεχόμενο… απρόοπτο!

Στον Παναθηναϊκό σίγουρα κανείς δεν μπορεί να πει «έχουμε μια ωραία ατμόσφαιρα», μετά την κοινοποίηση της λύσης της συνεργασίας των δύο πλευρών στον Γιώργο Δώνη και τον τρόπο που αυτή έγινε. Ωστόσο, επειδή ο χρόνος κυλάει εναντίον του Παναθηναϊκού, εν όψει της έναρξης των play offs το ερχόμενο Σαββατοκύριακο φαίνεται πως η απόφαση για άμεση απομάκρυνση του Έλληνα τεχνικού από τον πάγκο δεν θα υλοποιηθεί με τον διοικητικό ηγέτη των «πρασίνων» να αλλάζει γνώμη για δύο λόγους…

Παναθηναϊκός Δώνης: Οι λόγοι που τον κρατούν στον πάγκο

Ο εκνευρισμός από τη διαρροή της επιστολής του προς τον 50χρονο τεχνικό φαίνεται πως έχει περάσει. Γι’ αυτό και ο Γιάννης Αλαφούζος δείχνει να ακούει τις… ψύχραιμες φωνές που λένε να μείνει ο Γιώργος Δώνης στον πάγκο για τα play offs. Έτσι, μπροστά στον κίνδυνο να διαταραχθεί η ηρεμία στην ομάδα, ο διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση να μην λύσει άμεσα τη συνεργασία με τον Έλληνα προπονητή.

Σε κάθε περίπτωση ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Τσάβι Ρόκα, κλήθηκε να βρει άμεσα τον αντικαταστάτη του Δώνη. Ωστόσο, όλα δείχνουν πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, δηλαδή μέσα σε δύο-τρεις ημέρες να βρεθεί η διάδοχη λύση και να είναι ο νέος προπονητής έτοιμος να κάτσει στον πάγκο στα play offs. Ουσιαστικά θα επρόκειτο για ένα «πείραμα» που στην παρούσα φάση δεν προχωράει.

Πογιάτος και Παούνοβιτς οι υποψήφιοι αντικαταστάτες

Αν και ο Δώνης θα μείνει όπως όλα δείχνουν στον πάγκο του Παναθηναϊκού για τα play offs, οι «πράσινοι» δεν σταματούν την αναζήτηση για την αντικατάστασή του, από τη στιγμή που είναι δεδομένο ότι ο 50χρονος προπονητής δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της νέα σεζόν. Ήδη φέρονται να έχουν προκριθεί δύο περιπτώσεις για τη διαδοχή του Έλληνα προπονητή, ο Ντάνι Πογιάτος και ο Βέλικο Παούνοβιτς.

Ο πρώτος είναι Ισπανός και έχει αφήσει πολύ καλό έργο στην Κ19 της Ρεάλ, με τη διοίκηση των Μαδριλέων να επιθυμεί την συνέχιση της συνεργασίας του. Ουσιαστικά ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Ρόκα, ποντάρει στην επιθυμία του Πογιάτος να δουλέψει σε επίπεδο ανδρικής ομάδας και η περίπτωση του Παναθηναϊκού δείχνει να τον ενδιαφέρει. Απ’ την άλλη ο Παούνοβιτς είναι ελεύθερος από τον Νεοέμβριο, ενώ το όνομά του έχει ακουστεί ξανά για τους «πράσινους» και συγκεκριμένα το 2015, πριν προσληφθεί ο Αντρέα Στραματσόνι. Το κασέ του είναι υψηλότερο από αυτό του Πογιάτος, αλλά από τη στιγμή που δεν δεσμεύεται με άλλη ομάδα η περίπτωσή του μοιάζει ευκολότερη.

Δείτε ακόμα:

Ποια ομάδα θα πετύχει τις περισσότερες νίκες στα play off;
Θετικοί στον κορωνοϊό 16 παίκτες της Βάσκο!
Πλήρης ανατροπή με διπλό αγώνα στο Σίλβερστοουν!
Exit mobile version