F1 – καλεντάρι: Ανατροπή με Σίλβερστοουν

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

F1 – καλεντάρι: Ανατροπή με Σίλβερστοουν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

F1 - Kαλεντάρι: Εντός ατζέντας το βρετανικό γκραν πρι με αλλαγή πλεύσης της τελευταίας στιγμής από την κυβέρνηση - Οριστικά εκτός η Ολλανδία

01.06.2020 | 10:45

F1 – καλεντάρι: Πλήρης ανατροπή με Σίλβερστοουν και F1. Ενώ το βρετανικό γκραν πρι ήταν εκ των ακυρωμένων τα δεδομένα άλλαξαν! Η διοίκηση του κορυφαίου σπορ  πήρε το πράσινο φως από την κυβέρνηση όχι για ένα, αλλά για δύο (!) αγώνες το καλοκαίρι. Συμφωνήθηκε τα άτομα που συμμετέχουν σε κορυφαίες αθλητικές εκδηλώσεις να απαλλάσσονται από την 14ήμερη καραντίνα για νεοεισελθόντες σε βρετανικό έδαφος. Η διαδικασία θα προβλέπει υποβολή και έγκριση λεπτομερούς σχεδίου και πρωτοκόλλου υγείας. Αυτό, δε, θα συμφωνηθεί από κοινού με την βρετανική κυβέρνηση.

Από πλευράς F1 υψηλά ιστάμενος παράγοντας δήλωσε πως: “Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες της βρετανικής κυβέρνησης. Διασφαλίζεται ότι ο κορυφαίος αθλητισμός θα συνεχίσει να λειτουργεί. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή τους. Θα διατηρήσουμε στενή επικοινωνία τις επόμενες εβδομάδες. Προετοιμάζουμε τη σεζόν για έναρξη την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου”. Από την πλευρά του ο Αγγλος υπουργός Πολιτισμού, Όλιβερ Ντάουντεν, στην ανακοίνωσή του για επανεκκίνηση των κορυφαίων σπορ σημείωσε: “Ποδόσφαιρο, τένις, ιπποδρομίες, Φόρμουλα 1, κρίκετ, γκολφ, ράγκμπι, σνούκερ και άλλα – όλα θα επιστρέψουν στις οθόνες μας σύντομα”.

F1 – καλεντάρι: Οριστικά εκτός η Ολλανδία

Οσο τα δεδομένα άλλαζαν όμως για το Σίλβερστοουν και από οριστική ακύρωση φτάσαμε σε διπλό γκραν πρι, τόσο στάσιμα έμειναν για την Ολλανδία. Ετσι το ολλανδικό Grand Prix 2020 ακυρώθηκε οριστικά. Οσοι αγώνες διεξαχθούν θα γίνουν με κλειστές κερκίδες και οι ομάδες θα πάρουν σχετική έγκριση. Οι αγώνες του Σίλβερστοουν αναμένεται να προγραμματιστούν στις αρχές Αυγούστου, πριν την Ισπανία, το Βέλγιο και την Ιταλία. Όσοι πιστοποιηθούν θα εξεταστούν για να βεβαιωθεί ότι είναι υγιείς, θα κινούνται με τσάρτερ και θα επανυποβάλλονται σε τεστ κάθε δύο ημέρες! Οι ομάδες δεν θα έχουν επαφές και θα διαμένουν σε διαφορετικά ξενοδοχεία, ενώ θα κινούνται με λεωφορεία για να ελαχιστοποιούν την επαφή με το κοινό.

Δείτε ακόμη:

Άστραψε και βρόντηξε 6 φορές στη Ρηνανία-Βεστφαλία
Europa League: Προς Γερμανία οι ρεβάνς και νοκ άουτ από 8άδα
Υπογράφουν την επιστροφή στη δράση τα φραντσάιζ του ΝΒΑ
Exit mobile version