Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ευρωπαϊκό πακέτο 2020: Αντιπαραθέσεις και διχογνωμίες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκό πακέτο 2020: Αντιπαραθέσεις και διχογνωμίες

Ευρωπαϊκό πακέτο 2020: Ξορκίζουν κάθε είδους πανηγυρισμό  στο Μέγαρο Μαξίμου για το πακέτο των 32 δις ευρώ που θα λάβει η χώρα μας από την ΕΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού.

Ευρωπαϊκό πακέτο 2020: Ξορκίζουν κάθε είδους πανηγυρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου για το πακέτο των 32 δις ευρώ που θα λάβει η χώρα μας από την ΕΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει αυστηρές εντολές για την προετοιμασία των ελληνικών προτάσεων, όταν σε λίγους μήνες αυτές θα ζητηθούν από τα ευρωπαϊκά κλιμάκια και την ίδια ώρα υπάρχει και αυστηρό μήνυμα προς το εσωτερικό της κυβέρνησης και των βουλευτών της ΝΔ για ταπεινότητα και καμία έκφανση αλαζονείας γύρω από αυτό το ζήτημα.

από τον Γιάννη Ντσούνο

Το γεγονός ότι ξεκίνησε μια συζήτηση για το ποιος «πιστώνεται» αυτό το πακέτο στήριξης (το οποίο είναι το μεγαλύτερο που έχει λάβει ποτέ η χώρα μας) δείχνει να ενοχλεί τον πρωθυπουργό, ο οποίος δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι η προσπάθεια είναι συλλογική και ότι η επιτυχία ανήκει στους Έλληνες πολίτες. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο αυτοί που χαρακτήρισαν μίζερη και μικροπολιτική μια τέτοια συζήτηση περί νίκης Μητσοτάκη απέναντι στους Ευρωπαίους.

Ευρωπαϊκό πακέτο 2020: Δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης

Η αλήθεια είναι ότι η διαπραγμάτευση και οι συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους έγινε από τον πρωθυπουργό και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις με προσωπικές επικοινωνίες αλλά το περιβάλλον του πρωθυπουργού διαμηνύει ότι η διαπραγματευτική ισχύς του κ. Μητσοτάκη αυξάνονταν μέρα με την μέρα όσο οι Έλληνες πολίτες τηρούσαν τα μέτρα και κατέγραφαν μια σημαντική πρωτιά στην υγειονομική αντιμετώπιση της πανδημίας. Το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να γίνει το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης τους επόμενους μήνες. Για αυτόν το λόγο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση θα καλέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν και τις δικές τους προτάσεις για την αξιοποίηση και την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων στο βάθος του χρόνου που αυτά θα εκταμιευτούν.

Στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός συνεχίζει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και τις επόμενες εβδομάδες θα έρθουν προς ψήφιση στην βουλή επτά διαφορετικά νομοσχέδια προς αυτήν την κατεύθυνση. Άλλωστε στον προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιλέξει να διατηρήσει ανοιχτή την βουλή όλο το καλοκαίρι έως ότου ψηφιστούν και τα 21 νομοσχέδια που είχαν προγραμματιστεί. Στις κατ’ ιδίαν επαφές που έχει ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς ζητά σταθερά την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί μετά την κρίση της πανδημίας και στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πεπεισμένοι ότι όλες οι εξαγγελίες Μητσοτάκη θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το τέλος Σεπτεμβρίου.

Δείτε ακόμα:

32 δισ. λύνουν τα χέρια του Μητσοτάκη
ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα πληρώνονται τις επόμενες μέρες
«Ανοίξαμε και σας περιμένουμε», οι 29 χώρες από όπου δεχόμαστε τουρίστες

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις