Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

23

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εφαρμογή για πάρκινγκ Ρέθυμνο: Το έξυπνο σύστημα για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού
ΕΛΛΑΔΑ

Εφαρμογή για πάρκινγκ Ρέθυμνο: Το έξυπνο σύστημα για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού

Εφαρμογή για πάρκινγκ Ρέθυμνο: Πώς θα λειτουργεί το σύστημα για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης.

Εφαρμογή για πάρκινγκ Ρέθυμνο: Με στόχο την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης του Ρεθύμνου και την εξυπηρέτηση των οδηγών, ξεκινάει η εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου, έξυπνου συστήματος διαχείρισης της ελεγχόμενης στάθμευσης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ πρόκειται για το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση έξυπνου συστήματος διαχείρισης στάθμευσης», το οποίο εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Civitas Destinations, με βάση το οποίο θα εγκατασταθούν 400 αισθητήρες που θα τοποθετηθούν στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Έτσι οι οδηγοί θα έχουν πρόσβαση, μέσω εφαρμογής και σε πραγματικό χρόνο, σε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον ακριβή αριθμό διαθέσιμων, ελεύθερων θέσεων, εντός των ορίων της ελεγχόμενης στάθμευσης. ​

Σύμφωνα με τους αρμόδιους από το τμήμα Προγραμματισμού, Bιώσιμης Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του δήμου, θα τοποθετηθεί επιπλέον «…ένα σύστημα καταγραφής ελεύθερων θέσεων στις εισόδους της πόλης, αλλά και στην είσοδο των υφιστάμενων κλειστών χώρων στάθμευσης (Parking), στις περιοχές της Μαρίνας, οδ. Συνατσάκη, στο Λιμάνι, στην περιοχή Δικαστηρίων, στους 4 Μάρτυρες και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, ώστε οι οδηγοί, μέσω της έγκυρης πληροφόρησης τους σε πραγματικό χρόνο, να κατευθύνονται στοχευμένα σε χώρους στάθμευσης, χωρίς να εξαντλούνται στην άσκοπη αναζήτηση μία κενής θέσης, διαδικασία που αναμφίβολα επιβαρύνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση».

Εφαρμογή για πάρκινγκ: Αναβλήθηκε λόγω ιού το έργο

Το συγκεκριμένο έργο είχε προγραμματιστεί νωρίτερα, ωστόσο λόγω των εξελίξεων με την πανδημία του Covid-19, αναβλήθηκε η εκτέλεση του. Μελλοντικά και με βάση το σχεδιασμό, προβλέπεται και η προμήθεια μίας ενιαίας Πλατφόρμας Έξυπνης Πόλης για την υποστήριξη και τη διαχείριση των αισθητήρων, η οποία θα είναι συμβατή για να φιλοξενήσει και άλλους τομείς της «έξυπνης» πόλης, όπως είναι ο οδοφωτισμός. ​ Τα οφέλη από την υλοποίηση του έργου, σύμφωνα με ενημέρωση από πλευράς των υπευθύνων, αναμένονται να είναι άμεσα, ορατά και πολύπλευρα για τον δήμο, τους κατοίκους και επισκέπτες καθώς και για τις επιχειρήσεις. Τα βασικότερα οφέλη αφορούν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην μείωση της παραβατικότητας και στην real-time διάχυση της πληροφορίας.

Δείτε ακόμη

Πλήρης στήριξη στο «Χαμόγελο του Παιδιού» από το Δήμο Αθηναίων
Αγίου Πνεύματος: Πότε “πέφτει” η… πρώτη καλοκαιρινή έξοδος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις