Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός – Euroleague: “Αν φύγει, θα έρθει άλλος” 
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός – Euroleague: “Αν φύγει, θα έρθει άλλος” 

Παναθηναϊκός - Euroleague: Ο Μπερτομέου δεν μοιάζει θορυβημένος από τις φήμες περί πιθανής αποχώρησης των πρασίνων - "Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ακούμε”!

Παναθηναϊκός – Euroleague: H κόντρα Παναθηναϊκού – Euroleague αναθερμαίνεται. Η παρέμβαση του Δημητρη Γιαννακόπουλου κατά τη διάρκεια της ΓΣ των μετόχων/συλλόγων της διοργάνωσης την περασμένη εβδομάδα δεν ήταν τυχαία. “Να καταγραφεί η διαφωνία μας” αρκέστηκε τότε να πει ο Γιαννακόπουλος και έχει ήδη μεσολαβήσει διάστημα αρκετό για να προαναγγείλλει κρίσιμη συνέντευξη Τύπου την 3η Ιουνίου. Με το ρεπορτάζ, ήδη να φλέγεται από φήμες που περιλαμβανουν από αποχώρηση του εξάστερου από την ευρωλίγκα, μέχρι αποχώρηση του ίδιου του Γιαννακόπουλου από τον Παναθηναϊκό! Και αν το τοπίο αυτή τη φορά δεν προοιωνίζει …μοναχικό καβαλάρη, με τον Παναθηναϊκό αποκομμένο από την ομήγυρη των άλλων ομάδων, όπως προ διετίας. Πλέον οι δυσαρεστημένοι από τον Μπερτομέου και τη λίγκα είναι πολλοί, μηδέ του Ολυμπιακού, της ΤΣΣΚΑ, των Ιταλών και της Ρεάλ εξαιρουμένων!

Ο Τζόρντι Μπερτομέου, πάντως, δεν μοιάζει να θορυβείται. Η, δεν το δείχνει έστω. Ο ισχυρός άνδρας της λίγκας μίλησε στον ισπανικό Τύπο και αναφέρθηκε στην ακύρωση της φετινής σεζόν στην Ευρωλίγκα, ενώ εξήγησε γιατί εκτιμά πως για τους πράσινους δεν θα είναι καλό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την Ευρωλίγκα: “Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι ο Παναθηναϊκός θα εγκαταλείψει την Euroleague. Με τον Παναθηναϊκό, το καλύτερο που πρέπει να κάνεις, είναι να έχεις υπομονή, ικανότητα να συζητήσεις μαζί τους και να τους κάνεις να καταλάβουν. Όμως ο Παναθηναϊκός γνωρίζει επίσης ότι εκτός Euroleague δεν υπάρχει καλύτερο σενάριο”.

Παναθηναϊκός – Euroleague: “Πρώτα από όλα η υγεία”

O  Μπερτομέου συμπληρώνοντας την εκτίμησή του για τον ΠΑΟ υπογράμμισε: “Το σενάριο εκτός Ευρωλίγκας είναι πολύ χειρότερο για κάθε ομάδα. Είναι προφανές για όποιον μπορεί να το καταλάβει. Και παρά το γεγονός ότι σε κάποιο σημείο έχει κάνει ανακοινώσεις αυτού του τύπου ο κ. Γιαννακόπουλος για τον Παναθηναϊκό, δεν έχει συμβεί ποτέ. Και αν συμβεί, αν φύγει, θα έλθει άλλη ομάδα. Πριν από μερικά χρόνια είχαμε τη Μπενετόν Τρεβίζο, την Σιένα και άλλες”.

Τέλος, αναφερόμενος στην ακύρωση της φετινής σεζόν, ο κ. Μπερτομέου τόνισε: “Προτεραιότητα ήταν πάντα η υγεία και είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η απόφαση δεν μπορούσε να αναβληθεί. Υπήρχε μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση στην Ευρώπη όσον αφορά τα ταξίδια. Πολλοί παίκτες είναι στις ΗΠΑ, κάποιοι στην Ασία, ενώ και στην Ευρώπη υπήρχαν προβλήματα επειδή οι καταστάσεις είναι πολύ διαφορετικές όσον αφορά τα ταξίδια και την καραντίνα. Σε ορισμένες χώρες εξακολουθεί να μην είναι δυνατή η προπόνηση. Στη Ρωσία δεν μπορείς να κάνεις τίποτε μακριά από το σπίτι, ενώ στην Ιταλία μπορείς να προπονηθείς στην ύπαιθρο αλλά όχι σε εσωτερικούς χώρους. Δεν μπορούμε να παίξουμε αγώνες στην EuroLeague με ομάδες που δεν είναι προετοιμασμένες ή μερικές σε καλύτερη κατάσταση από άλλες. Εν ολίγοις, θα ήταν ένα φιάσκο και αυτό που θα βλέπαμε, δεν θα ήταν η EuroLeague, θα ήταν κάτι άλλο”.

Δείτε ακόμη:

Ντέρμπι για μια θέση στην Bundesliga
Στην Ιταλία του 1934 πέρναγαν οι καλύτεροι (και… οι λιρέτες)!
Αυτή είναι η επόμενη μέρα της F1 και οι νέοι κανονισμοί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις