Πώς να φτιάξω σπιτικό παγωτό: Εύκολα και γρήγορα

PLUS

Πώς να φτιάξω σπιτικό παγωτό: Εύκολα και γρήγορα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελισάβετ Μαυρίδου

Πώς να φτιάξω σπιτικό παγωτό: Έχει πλάκα και να κόβεις δρόμο, ειδικά όταν αυτός καταλήγει σε παγωμένη κρέμα.

27.05.2020 | 21:30

Πώς να φτιάξω σπιτικό παγωτό: Δεν είναι το κλασικό παγωτό.  Αυτό θέλει ξεχωριστή τέχνη, επαγγελματικές μηχανές και πολλές ώρες. Μερικές φορές όμως έχει πλάκα και να κόβεις δρόμο, ειδικά όταν αυτός καταλήγει σε παγωμένη κρέμα. Υπάρχουν δύο πολύ απλοί τρόποι να φτιάξεις παγωτό οι οποίοι μοιάζουν περισσότερο με σχολικό πείραμα παρά με συνταγή παγωτού– διασκεδαστικοί και γρήγοροι. Ο ένας περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος και ένα βάζο και ο άλλος κρέμα γάλακτος, παγάκια και δύο πλαστικές σακούλες τροφίμων που κλείνουν με φερμουάρ (zip lock).

Και στις δύο περιπτώσεις σημασία έχει το συνεχές κούνημα του μίγματος (γυμναστική για τα μπράτσα). Αυτό είναι που, όπως και στη περίπτωση της παγωτομηχανής, αποτρέπει τη δημιουργία κρυστάλλων και δίνει παγωμένη κρέμα αντί για ένα μεγάλο παγάκι. Μπορεί το αποτέλεσμα των δύο αυτών μεθόδων να μην είναι η πιο φίνα κρέμα που δοκίμασες ποτέ. Αλλά ποιος νοιάζεται; Είναι παγωτό! Αυτοσχεδίασε ελεύθερα προσθέτοντας κομμένα φρούτα, μαρμελάδα, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, τριμμένη καρύδα, κανέλα, θρυμματισμένα μπισκότα ή ό, τι άλλο σου αρέσει.

Πώς να φτιάξω σπιτικό παγωτό: Παγωτό σε βαζάκι (2 μερίδες)

Υλικά

  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 ½ κ.σ. ζάχαρη
  • 1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια μικρή τσιμπιά αλάτι
  • 1 βάζο των 500 ml με καπάκι (κατά προτίμηση mason jar).
  • Αν δεν έχεις βάζο κατάλληλο για κατάψυξη μπορείς να μεταφέρεις το μείγμα σε άλλο δοχείο πριν το καταψύξεις.

Εκτέλεση

• Βάλε την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και αλάτι στο βάζο και κλεισ’ το καλά με το καπάκι του. Κούνησε το δυνατά μέχρι η κρέμα να γίνει αφράτη (4-5 λεπτά). Ο όγκος της θα διπλασιαστεί σχεδόν. Πρέπει να είναι αδιαφανής και να καλύπτει το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας χωρίς να γλιστράει. (Τώρα μπορείς να προσθέσεις ό, τι άλλη γεύση θες στο παγωτό).

• Πάγωσε το βάζο για 3 ώρες ή μέχρι να στερεοποιηθεί. Βγάλ’ το από το βάζο με ένα κουτάλι και σέρβιρε με ό, τι topping θες. Αυτοσχεδίασε ελεύθερα προσθέτοντας κομμένα φρούτα, μαρμελάδα, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, τριμμένη καρύδα, κανέλα, θρυμματισμένα μπισκότα ή ό, τι άλλο σου αρέσει.

Παγωτό σε σακούλα (1-2 μερίδες)

Υλικά

  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη 1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια μικρή τσιμπιά αλάτι
  • 2 σακούλες τροφίμων (zip lock, μία μικρή και μια μεγάλη)
  • 3 κούπες πάγο
  • 1/3 κούπας θαλασσινό αλάτι
  • Εκτέλεση
  • • Βάλε τη κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι (& θρυμματισμένα μπισκότα ή ό, τι άλλο θες) στη μικρή σακούλα και κλείσε την αφαιρώντας όσο περισσότερο αέρα μπορείς. Κούνα για λίγο τη σακούλα μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά.
  • • Στη μεγαλύτερη σακούλα ανακάτεψε τα παγάκια με το αλάτι.
  • • Βάλε τη σακούλα με την κρέμα μέσα στη σακούλα με τον πάγο.
  • • Κλείσε την καλά και ανακίνησε τη δυνατά μέχρι το μείγμα στη μικρή σακούλα να στερεοποιηθεί (περίπου 10 λεπτά).

Δείτε ακόμη

Ένα καλοκαιρινό πρωινό που θα σε κρατήσει χορτάτο για ώρες
Η βιταμίνη D ρίχνεται στη μάχη κατά του κορονοϊού
Βοηθούν τα κλιματιστικά στη διάδοση του κορονοϊού;
Exit mobile version