Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Μαϊμού” γιατροί: Αυτός είναι ο Γερμανός “εισπράκτορας”
ΕΛΛΑΔΑ

“Μαϊμού” γιατροί: Αυτός είναι ο Γερμανός “εισπράκτορας”

"Μαϊμού" γιατροί: Οι «γιατροί», τηλεφωνούν σε ανύποπτους πολίτες και τους ενημερώνουν ψευδώς ότι στενά συγγενικά τους πρόσωπα έχουν τραυματιστεί σε τροχαία δυστυχήματα.

“Μαϊμού” γιατροί: Εισαγγελέας και Αστυνομία, στην προσπάθειά τους να αποκαλύψουν όλο το εύρος της σπείρας, τα μέλη της οποίας εμφανίζονται τηλεφωνικά σαν γιατροί και εξαπατούν τα θύματά τους, έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία 24χρονου Γερμανού, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στη Δράμα μετά από μία ακόμη παρόμοια απάτη και όπως φαίνεται ήταν ο «εισπράκτορας» του κυκλώματος.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι «γιατροί», τηλεφωνούν σε ανύποπτους πολίτες και τους ενημερώνουν ψευδώς ότι στενά συγγενικά τους πρόσωπα έχουν τραυματιστεί σε τροχαία δυστυχήματα. Ο αρχηγός, που παριστάνει τον χειρουργό, επικαλείται άμεση ανάγκη χειρουργικής επέμβασης «για να σώσει» τον τραυματία και ζητά μεγάλα ποσά για την… αμοιβή του και για τα αναλώσιμα υλικά! Όταν τα θύματα υποκύπτουν, τα καθοδηγούν να αφήσουν τα χρήματα σε τσάντα σκουπιδιών στους κάδους και στη συνέχεια περνά ο εισπράκτορας και τα παίρνει ψάχνοντας δήθεν για κάτι πολύτιμο μέσα στους κάδους.

Πρόσφατα, συνελήφθη 24χρονος Γερμανός, που είχε αναλάβει αυτόν τον ρόλο για τη σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένες γυναίκες σε Σέρρες και Δράμα. Καθώς τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του ήταν περισσότερα από όσα είχε υφαρπάξει από τα θύματα, δημιουργήθηκε η βάσιμη υπόνοια ότι τα θύματα ήτα περισσότερα και αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών. Δίνονται στη δημοσιότητα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δράμας, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απάτη από κοινού, κατ΄εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, συνολικού ποσού άνω των 120.000 ευρώ και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Πρόκειται για τον υπήκοο Γερμανίας (επ) RUDOLF (ον) ERIC του SILVIO και της LOLITA , γεννηθέντα την 17-6-1996, στη Γερμανία.

Νέοι μάρτυρες

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, η οποία έχει ισχύ έως την 8 Ιουνίου του 2020, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην αποκάλυψη νέων μαρτύρων, οι καταθέσεις των οποίων θα οδηγήσουν στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Πριν από λίγες ημέρες, σχετικά με τη δράση αυτής της σπείρας, της πρώτης που εμφανίστηκε μετά την μερική άρση των μέτρων για τον κορονοϊό, το Alphafreepress, μεταξύ άλλων, έγραφε: «Οι πολίτες της χώρας επιστρέφουν στη νέα κανονικότητα, που έχει επιβάλλει ο κορονοϊός, αλλά επιστρέφουν μετά την άρση των κυκλοφοριακών περιορισμών και οι δράστες των απατών! Αυτοί, στη συνηθισμένη τους… κανονικότητα, στην οποία δρούσαν και πριν εισβάλει ο εφιάλτης του ιού…

Επανήλθαν με την άρση

Έτσι, οι γνωστές συμμορίες, που τρομοκρατούν με τηλεφωνήματα, ιδιαίτερα ηλικιωμένους ανθρώπους και αναφέρουν ότι δήθεν συγγενικό τους πρόσωπο, τραυματίστηκε σε τροχαίο και έχει ανάγκη χρημάτων για να γίνει το χειρουργείο, επανήλθαν. Τουλάχιστον συνελήφθη μέλος μιας τέτοιας σπείρας, ο εγκέφαλος της οποίας εμφανιζόταν τηλεφωνικά ως γιατρός-χειρουργός!

Όλα τα παραπάνω προκύπτουν από την εξιχνίαση δύο περιπτώσεων απάτης, που διέπραξε σπείρα αλλοδαπών, σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες έδωσαν βάση στο ψευδέστατο περιεχόμενο των τηλεφωνημάτων και πέταξαν στα… σκουπίδια, τις οικονομίες μιας ζωής “για να σώσουν προσφιλή τους πρόσωπα”.

7.500 ευρώ στους κάδους

Όπως προέκυψε από τις καταγγελίες οι δύο γυναίκες άφησαν στους κάδους- αυτό το επιδιώκουν οι δράστες για να μην πιάνονται επ’ αυτοφώρω- 7.500 ευρώ! Τα 5.000 η μία και τα υπόλοιπα η δεύτερη. Τουλάχιστον άλλοι πολίτες που δέχθηκαν τηλεφωνήματα μ το ίδιο περιεχόμενο, δεν υπέκυψαν, έκλεισαν το τηλέφωνο και γλίτωσαν πάνω από 217.000 ευρώ, που ζητούσαν οι… γιατροί!» Καθώς ο εγκέφαλος και οι άμεσοι συνεργοί του παραμένουν ελεύθεροι, συνιστάται η προσοχή των ηλικιωμένων να μη σπεύσουν στον… κάδο να πετάξουν τις οικονομίες μιας ζωής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις