Γ΄ Εθνική: Στιγμή αποφάσεων

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ΄ Εθνική: Στιγμή αποφάσεων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Γ΄ Εθνική: Η πρόταση προς επικύρωση από την Εκτελεστική Επιτροπή προβλέπει τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν, αλλά και εισηγήσεις για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν

23.05.2020 | 23:56

Γ΄ Εθνική: Φτάνει η στιγμή αποφάσεων και υιοθέτησης επίσημης πολιτικής από πλευράς ΕΠΟ, αφού στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί μεθαύριο Δευτέρα, εκτός των θεμάτων που αφορούν την οριστικοποίηση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών της ομοσπονδίας, αλλά και την απόφαση για συνέχιση και ολοκλήρωση του κυπέλλου, αναμένεται να ληφθεί απόφαση και για το μέλλον της Γ’ Εθνικής, αλλά και της Φούτμπολ Λιγκ, κατηγορίες που αλληλοεπηρεάζονται από τις όποιες ανακατατάξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση προς επικύρωση από την Εκτελεστική Επιτροπή προβλέπει τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν, αλλά και εισηγήσεις για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν.

 Η εισήγηση θέλει λήξη του Πρωταθλήματος περιόδου 2019-20 με την βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων ως είχε κατά την διακοπή του πρωταθλήματος σε κάθε όμιλο. Βάσει επικυρωμένων βαθμολογιών δεν διεξάγονται πλέι οφ όπως γράφει η προκήρυξη. αλλά προβιβάζονται όλοι οι Πρωταθλητές των οκτώ Ομίλων της κατηγορίας (8 Ομάδες). Αυτές οι ομάδες ΔΕΝ δύναται να αντικατασταθούν, εάν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν τυπικά να προβιβασθούν στην ανώτερη κατηγορία.

Γ΄ Εθνική: Ποιοι πέφτουν

Αναφορικά, δε, με τον υποβιβασμό των ομάδων από κάθε Όμιλο (εκτός της Κρήτης που είναι ξεχωριστή περίπτωση), υπάρχουν τρία ενδεχόμενα προς συζήτηση και λήψη απόφασης. Είτε να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2020-21 οι ομάδες έως και την 10η θέση, είτε να παραμείνουν όλες οι ομάδες που αγωνίζονταν κανονικά κατά τη διακοπή και να πάμε σε αναδιάρθρωση και 10 ομίλους στην κατηγορία, είτε να υποβιβαστούν στα τοπικά όσες ομάδες είχαν υποβιβαστεί μαθηματικά κατά την διακοπή του πρωταθλήματος (κάτι που είναι και το λιγότερο πιθανό).

Για τον όμιλο της Κρήτης, δε, να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2020-21, όλα τα Σωματεία που συμμετείχαν κανονικά στο πρωτάθλημα κατά τη στιγμή της διακοπής και να ανέλθουν από το Α΄ τοπικό των τεσσάρων Ε.Π.Σ. του νησιού στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία οι ισάριθμες πρωταθλήτριες και δευτεραθλήτριες (αντί για 4 πρωταθλητών και 2 δευτεραθλητών που προέβλεπε αρχικά η προκήρυξη).

Δείτε ακόμη

Λατινοαμερικάνικη ποδοσφαιρική απελπισία
Ιταλία: «Στρέβλωση» καταγγέλλουν οι ποδοσφαιριστές
Κόκε και Ροναλντίνιο, βίοι παράλληλοι

 

Exit mobile version