Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κορονοϊός Ελλάδα: Η αντίθεση των πολιτικών αρχηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός Ελλάδα: Η αντίθεση των πολιτικών αρχηγών

Κορονοϊός Ελλάδα: Μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ κομμάτων, αλλά και πολιτικών αρχηγών είναι η απόσταση που έχουν από τους πολίτες κυρίως στα ζητήματα της καθημερινότητάς τους.

Κορονοϊός Ελλάδα: Μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ κομμάτων, αλλά και πολιτικών αρχηγών είναι η απόσταση που έχουν από τους πολίτες κυρίως στα ζητήματα της καθημερινότητάς τους. Με αφορμή την πανδημία, αυτή η διαφορά αναδείχτηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό τόσο μεταξύ των κομμάτων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, όσο και μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός επέλεξε από την πρώτη στιγμή (αναμφίβολα και λόγω της θέσης του) να βρεθεί κοντά στις περισσότερες κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν πρώτες από την πανδημία και περιορίστηκαν μέσω των μέτρων σε επαγγελματική και κοινωνική αδράνεια. Στον αντίποδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε πολύ αργότερα, μερικές εβδομάδες μετά την λήψη των περιοριστικών μέτρων .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις πρώτες ημέρες της έναρξης της πανδημίας και πριν ακόμη επιβληθεί στην χώρα lockdown βρέθηκε κοντά στους εργαζόμενους του τομέα υγείας δηλαδή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας . Οι υποσχέσεις που τους έδωσε για την οικονομική βοήθεια και τον ιατρικό εξοπλισμό έγιναν πράξη λίγες εβδομάδες αργότερα μέσω της έκτακτης ενίσχυσης στο ύψος του «δώρου Πάσχα», αλλά και την  σταδιακή τροφοδοσία όλων των νοσοκομειακών μονάδων με ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό. Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε εξ αρχής προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και χωρίς πάντως να είναι εκείνος που πρότεινε στην κυβέρνηση την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων στους κλάδους υγείας.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Κορονοϊός Ελλάδα: Ο τομέας του εμπορίου

Ακολούθησαν οι επαφές Μητσοτάκη με τους φορείς του εμπορίου (ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε αρκετές φορές σημεία της αγοράς της πόλης ιδιαίτερα στην επανέναρξη της λειτουργίας τους). Στο πλευρό των εμπόρων βρέθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας με την διαφορά όμως ότι εκείνος δεν είχε διαφορετική οικονομική πρόταση να προσφέρει στον εμπορικό κόσμο, αφού και εδώ είχαν προηγηθεί οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την δανειοδότηση αλλά και τις φοροελαφρύνσεις. Επιχειρηματίες, φοιτητές, σπουδαστές, εργαζόμενοι στον τουρισμό, ξενοδόχοι αλλά και αθλητές ήταν μερικές από τις κοινωνικές ομάδες που ο πρωθυπουργός επέλεξε είτε να συνομιλήσει μαζί τους μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε να τους δει από κοντά όταν άρχισε η σταδιακή άρση των μέτρων.

Νέος γύρος επαφών

Και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ήδη μέσα στον Ιούνιο καταρτίζεται και νέος γύρος επαφών με τους φορείς της οικονομίας, της εργασίας, του εμπορίου και του τουρισμού για να ακούσει ο πρωθυπουργός τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά την επανεκκίνηση της οικονομίας. Πολιτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επένδυσε στον πολίτη, επένδυσε στην προστασία της υγείας του και στην διασφάλιση τους εισοδήματός του. Όχι όμως μέσα από μια «γυάλινη σφαίρα» του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά μέσω της προσωπικής επαφής. Και οι πολίτες αυτό δεν το λησμονούν, γι’ αυτό και οι περισσότεροι δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις ικανοποιημένοι από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και τα μέτρα. Και επειδή τώρα με την πανδημία μάθαμε να τηρούμε αποστάσεις η διαφορά Μητσοτάκη Τσίπρα είναι ότι ο πρώτος είναι πολύ κοντά στους πολίτες και ο δεύτερος «τηρεί αποστάσεις» που δεν θα έπρεπε.

Δείτε ακόμη

Το ευχαριστώ Μητσοτάκη στους εκπαιδευτικούς
Παραλίγο ρινγκ η Βουλή – Χαρακτηρισμοί, σπρωξιές και… μαντινάδες από τον Πολάκη
Στην 1η πρόβα του Εθνικού Θεάτρου ο Μητσοτάκης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις