Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / 34χρονη Ιωάννα – βιτριόλι: Αυτό που θα δει, δεν θα της αρέσει, λέει η γιατρός
ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΜΕΝΗ

34χρονη Ιωάννα – βιτριόλι: Αυτό που θα δει, δεν θα της αρέσει, λέει η γιατρός

34χρονη Ιωάννα - βιτριόλι: "Η κοπέλα δεν θα γίνει τελείως καλά, το ξέρει και η ίδια. Το δέρμα είναι ένα όργανο που δεν μπορεί να αποκατασταθεί τελείως"

34χρονη Ιωάννα – βιτριόλι: Με ειλικρίνεια μίλησε η γιατρός της 34χρονης κοπέλας, Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής στη Μονάδα Εγκαυμάτων του “Θριασίου”, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του πρώτου χειρουργείου στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Την στιγμή που οι Αρχές προσπαθούν να λύσουν το “μυστήριο” της άγριας επίθεσης με βιτριόλι, η 34χρονη κοπέλα νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο με πολύ σοβαρά εγκαύματα και με κίνδυνο να χάσει την όρασή της.

Η χειρούργος της, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του πρώτου χειρουργείου στο πρόσωπό της, κυρία Καλοφώνου, μίλησε στο LIVE NEWS για την πορεία αποκατάστασης των τραυμάτων της νεαρής κοπέλας. Ειδικότερα, ανέφερε τα εξής: “Αφαιρέσαμε κάποια τμήματα από το νεκρό δέρμα. Υπάρχει μια σειρά που πρέπει να ακολουθηθεί. Καλύψαμε με κάτι που αποκαλούμε τεχνητό δέρμα, αυτό θα τη δώσει μια καλή βάση για την αποκατάστασή της σε δεύτερο χρόνο.

Δεν θα γίνει τελείως καλά

Ήταν ένα χειρουργείο που έπρεπε να γίνει. Το βαθύ έγκαυμα πρέπει να χειρουργείται άμεσα. Σήμερα ασχοληθήκαμε με το πρόσωπο και γιατί ήταν το πιο βαθύ και το πιο επείγον.Το μάτι της είναι καλύτερα από ότι περίμενα, κάθε μέρα αξιολογείται. Η κοπέλα δεν θα γίνει τελείως καλά, το ξέρει και η ίδια και το περιβάλλον της. Το δέρμα είναι ένα όργανο που δεν μπορεί να αποκατασταθεί τελείως.

Αυτό που θα δει, δεν θα της αρέσει. Δεν θα είναι μια εικόνα με την οποία θα είναι χαρούμενη. Θα υπάρχουν πάντα σημάδια.Την έχω ενημερώσει, συζητήσαμε λίγο. Περιμένω να περάσει λίγος καιρός ξέρω ότι αυτό που συμβαίνει θα την ταλαιπωρήσει για καιρό”.

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να εξετάζουν καρέ-καρέ τα βίντεο από κάμερες της περιοχής, προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν τη μαυροφορεμένη -κατά την 34χρονη- δράστιδα, ενώ έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» το κινητό του θύματος. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι η αποτρόπαια αυτή πράξη ήταν καλά προμελετημένη, όπως προκύπτει από τις κινήσεις της δράστιδας, η οποία κατάφερε να μπει στο κτίριο της ασφαλιστικής εταιρείας και να βγει χωρίς να γίνει αντιληπτή.

Παράλληλα, οι γιατροί της μονάδας εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο δίνουν «μάχη» για να σώσουν την όραση της 34χρονης, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνουν και στη λειτουργική αποκατάσταση, καθώς η κοπέλα φέρει εγκαύματα στο 30% της επιφάνειας του σώματός της και ειδικότερα στο πρόσωπο, το λαιμό, τον αγκώνα και το στήθος. Ωστόσο, η αισθητική αποκατάσταση θα τραβήξει πάρα πολύ χρονικά, γιατί οι βλάβες που έχουν προκληθεί είναι πολύ σοβαρές.

Η νέα μαρτυρία της 34χρονης για την μαυροφορεμένη

«Με κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια μια μαυροφορεμένη γυναίκα, που εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου, ενώ ετοιμαζόμουν να μπω στο ασανσέρ και αμέσως μετά μου πέταξε καυστικό υγρό. Προσπαθώ να θυμηθώ εάν την γνώριζα από κάπου. Φορούσε χειρουργική μάσκα και ήταν καλυμμένα έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έκανε κακό», ανέφερε η 34χρονη γυναίκα.

Μπαλάσκας: Δεν θα είναι δύσκολο να εξιχνιαστεί η υπόθεση

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως το να κάνεις κάτι τέτοιο δείχνει πολύ μεγάλη εκδικητική μανία. «Το να θες να παραμορφώσεις έναν άνθρωπο για όλη του τη ζωή.» Ο κ. Μπαλάσκας εκτίμησε ότι για την αστυνομία δεν θα είναι δύσκολο να εξιχνιάσει την υπόθεση. «Τώρα υπάρχουν τα τεχνικά μέσα και ο τρόπος.»

Τέλος, τόνισε ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο, καθώς φαίνεται ότι κάποιο άτομο παρακολουθούσε από πριν το σημείο. Είναι πιθανό να της είχαν στήσει «καραούλι», είπε.

34χρονη Ιωάννα: Τι λέει ο δικηγόρος της

Την ίδια ώρα και ο δικηγόρος της 33χρονης που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι τονίζει στο OPEN TV ότι οι γιατροί καταβάλλουν προσπάθειες για να γλιτώσουν την όρασή της από το ένα της μάτι. «Πραγματικά, είναι παντού καμένη. Εχει πολλά εγκαύματα στο χέρι της και στο σώμα της. Είναι σε σοκ ακόμη και η ίδια και η οικογένειά της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας.

Στο ερώτημα πού βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της δράστριας, ο κ. Λύτρας επισημαίνει ότι οι έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ. είναι σε πλήρη εξέλιξη. «Οι αστυνομικοί συλλέγουν υλικό από κάμερες διπλανών κτιρίων». Ο ίδιος, μάλιστα, δεν αποκλείει την επίθεση να μην την έκανε μόνο ένα άτομο αλλά να είχε δηλαδή και συνεργό, αλλά αυτό, όπως είπε, είναι κάτι που η Αστυνομία ερευνά.

Φουστάνος για την 34χρονη: Η καταστροφή της είναι πλήρης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις