Διακρίσεις κορονοϊός: Η Τζόαν Κόλινς γράφει για το ρατσισμό

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Διακρίσεις κορονοϊός: Η Τζόαν Κόλινς γράφει για το ρατσισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελισάβετ Μαυρίδου

Διακρίσεις κορονοϊός: Καταγγέλλει διακρίσεις και ηλικιακό ρατσισμό εν μέσω πανδημίας.

21.05.2020 | 23:12

Διακρίσεις κορονοϊός: Η Τζόαν Κόλινς δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη με τη μεταχείριση που έχουν οι πολίτες άνω των 70 χρόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Η 86χρονη ηθοποιός κατηγόρησε την κυβέρνηση της χώρας της σε άρθρο στο περιοδικό «The Spectator», στο οποίο επικρίνει τους κυβερνώντες επειδή εντάσσουν στην ίδια ομάδα όλα τα άτομα άνω των 70 χρόνων, λόγω του ό,τι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές από τον νέο κορονοϊό.

«Δεν μας επιτρέπεται να αποκαλούμε κάποιον χοντρό κι όμως έχει αποδειχθεί ότι η παχυσαρκία, που εντοπίζεται σχεδόν στο ένα τρίτο του βρετανικού πληθυσμού, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου στους θανάτους από COVID-19. Αν όμως η κυβέρνηση τολμούσε να ζητήσει από τους παχύσαρκους να παραμείνουν περιορισμένοι, θα προκαλούσε κατακραυγή» λέει μεταξύ άλλων η Κόλινς,  για τις ηλικιακές διακρίσεις είναι η τελευταία προκατάληψη που όχι απλώς επιβιώνει, αλλά εξακολουθεί να γίνεται ανεκτή.

Διακρίσεις κορονοϊός: Όπως  η ίδια τονίζει:

«Ανέκαθεν θεωρούσα τη δυτική κοινωνία φοβερά ρατσιστική σε θέματα ηλικίας και δεν αναφέρομαι μόνο στον κόσμο της “σοουμπίζ” αλλά γενικά. Και μετά η κυβέρνησή μας επέμενε ότι οι “εβδομηντάρηδες” (φοβερή έκφραση) ήταν “ευάλωτοι” (ακόμα πιο φοβερή έκφραση) και θα έπρεπε να παραμείνουν σε καραντίνα (η πιο φοβερή έκφραση από όλες) μέχρι να βρεθεί εμβόλιο».

Η Κόλινς ερμηνεύει αυτή τη στάση ως την υπέρτατη διάκριση απέναντι σε ανθρώπους που ανεξαρτήτως της ηλικίας τους, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Πιο «επιβλαβή», ωστόσο, θεωρεί τη διάδοση της πεποίθησης στον γενικό πληθυσμό ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να απομονωθούν από όλους.

Όπως συνεχίζει στο άρθρο της:

«Πριν από την καραντίνα σχεδίαζα να δειπνήσω με τον Πιρς Μόργκαν, αλλά όταν του έστειλα μήνυμα να βεβαιωθώ ότι ισχύει, έλαβα ως απάντηση ένα μανιφέστο όπου μου εξηγούσε ότι δεν ήθελε να είναι “υπεύθυνος” για τον θάνατό μου!».

Η ίδια πάντως έχει αποδείξει μέσα από την ιστορία της ζωής της ότι η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός, όπως επισημαίνει άλλωστε:

«Παντρεύτηκα έναν άντρα τρεις δεκαετίες νεότερό μου και στο τελευταίο μου τσεκάπ ο γιατρός μου είπε ότι είμαι “εντυπωσιακά” υγιής. Είμαι τυχερή που έχω τεράστια ενέργεια και ενθουσιασμό για τη ζωή. Μάλιστα, ο άντρας μου λέει συχνά ότι αν είχα παντρευτεί κάποιον συνομήλικό μου, οι ρυθμοί μου θα τον είχαν σκοτώσει».

Δείτε ακόμη

Οι 5 καλύτερες σειρές για να διαλέξεις
Ζωή Λάσκαρη: Δύο σπάνιες φωτο από τον γάμο της με τον Κουτουμάνο

 

Exit mobile version