Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ζέστη και κορονοϊός: Ο ιός δεν σκοτώνεται σε υψηλές θερμοκρασίες, λέει ο Σύψας
ΕΛΛΑΔΑ

Ζέστη και κορονοϊός: Ο ιός δεν σκοτώνεται σε υψηλές θερμοκρασίες, λέει ο Σύψας

Ζέστη και κορονοϊός: «Η ζέστη δεν σκοτώνει τον κορωνοϊό» ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Νίκος Σύψας.

Ζέστη και κορονοϊός: «Η ζέστη δεν σκοτώνει τον κορωνοϊό», προειδοποίησε για άλλη μία φορά ο Νίκος Σύψας. Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνώμων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως οι υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρήθηκαν στην χώρα τις τελευταίες ημέρες, μειώνουν μεν την επιβίωση του κορωνοϊού, αλλά δεν τον εξαφανίζουν. «Ο ιός επιβιώνει πολύ λιγότερο όταν οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 25 βαθμούς, αλλά δεν σκοτώνεται συνεχίζει να μεταδίδεται» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σύψας σημείωσε πως δύο βδομάδες μετά την κάθε άρση μέτρων θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα, καθώς και πως όλες οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να εμβολιαστούν τον Οκτώβριο για την γρίπη.

Σχετικά με τις μετακινήσεις, ο λοιμωξιολόγος τόνισε στον ΣΚΑΪ πως δεν αποκλείεται να αλλάξουν οι οδηγίες, ενώ για τα γυμναστήρια που θα ανοίξουν στις 29 Ιουνίου, σημείωσε πως ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι μεγαλύτερος λόγω του συνωστισμού που παρατηρείται σε αυτούς τους χώρους. Τέλος, ερωτώμενος για το αν θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, απάντησε πως αν συνεχίζουν τα πράγματα να πηγαίνουν καλά ο ίδιος θα εισηγηθεί να ανοίξουν.

Δείτε ακόμη

Covid: Οδηγίες SOS για τα κλιματιστικά από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
Άμμος, θάλασσα, πισίνες – Πόσο επικίνδυνα είναι;
Το ελληνικό καλοκαίρι προετοιμάζει το δικό του… εμβόλιο για τον ιό!
Covid 19: Πώς λίγα λεπτά στον ήλιο μπορούν να μας βοηθήσουν
Θα κάνουμε μπάνια φέτος; Καθηγητής του ΑΠΘ απαντά στα πιο κρίσιμα ερωτήματα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις