Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κραουνάκης – Μπακογιάννης: Ο Δήμος Αθηναίων διαψεύδει τη… διάψευση για τα 800 ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

Κραουνάκης – Μπακογιάννης: Ο Δήμος Αθηναίων διαψεύδει τη… διάψευση για τα 800 ευρώ

Κραουνάκης - Μπακογιάννης: Σε πολύ υψηλούς τόνους συνεχίζεται η κόντρα του Σταμάτη Κραουνάκη με τον Δήμο Αθηναίων, αναφορικά με την συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Κραουνάκης – Μπακογιάννης: Την είδηση ότι αποζημιώθηκε με 800 ευρώ από τον Δήμο Αθηναίων για τα δικαιώματα των τραγουδιών του που ακούστηκαν στη γνωστή συναυλία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη διαψεύδει ο Σταμάτης Κραουνάκης. Ο μουσικοσυνθέτης με ανάρτησή του στο facebook αναφέρει ότι η είδηση είναι ψευδής και πως δεν έχει αποδεχθεί κανένα ποσό. “Η Ειδηση που απλοχερα μοιραζει ο Δημος Αθηναιων ο,τι πληρώθηκα 800 ευρώ για την Συναυλία της ΑΠ ΕΙΝΑΙ απολυτως Ψευδης” έγραψε.

Ωστόσο, ο δήμος Αθηναίων εξέδωσε σήμερα, Τρίτη ένταλμα πληρωμής 800 ευρώ για τα δικαιώματα των τραγουδιών του μουσικοσυνθέτη που ακούστηκαν στη γνωστή συναυλία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη, κατά την οποία τραγούδησε σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Υπενθυμίζεται πως ο Σταμάτης Κραουνάκης απέστειλε εξώδικο στον δήμο Αθηναίων, ζητώντας να αποζημιωθεί χρηματικά επειδή η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ερμήνευσε τραγούδια του χωρίς την άδειά του, στην επίμαχη κινητή συναυλία με το φορτηγό-σκηνή στους δρόμους της Αθήνας.

Την καταβολή της αποζημίωσης στον Σταμάτη Κραουνάκη για τα τραγούδια που -όπως κατήγγειλε ο ίδιος, ακούστηκαν χωρίς να έχει δώσει την άδειά του – επιβεβαίωσε και ο γενικός διευθυντής οικονομικών του δήμου της Αθήνας Σπύρος Χαμακιώτης.

Μάλιστα, ο δήμος Αθηναίων έδωσε στη δημοσιότητα την απόφαση για την πληρωμή του ποσού.

Το χρονικό

Ο Σταμάτης Κραουνάκης απέστειλε εξώδικο προς τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, για τη συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη που πέρασε μπροστά και από το Μέγαρο Μαξίμου. Η αποζημίωση θα κατευθυνθεί όπως δήλωσε σε πράξεις αλληλεγγύης προς καλλιτέχνες που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Η εξώδικη διαμαρτυρία απεστάλη στις 29/4 και επικεντρώνεται στη στάση της κυβέρνησης όσον αφορά τους ανθρώπους του Πολιτισμού κατά τη διάρκεια των μέτρων του κορονοϊού.

Ως προς τη συναυλία της καρότσας, ο μουσικοσυνθέτης και στιχουργός απαλλάσσει από κάθε κριτική την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τους λοιπούς καλλιτέχνες που συμμετείχαν. Για τη στάση δε μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου ψέγει τον πρωθυπουργό αλλά και τον Κώστα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για απόλυτα σκηνοθετημένη (ερήμην των καλλιτεχνών) και “αναγκαστική κατευθυνόμενη πορεία” με τη “σύμπραξη και παρουσία ΜΜΕ”. Ο κ. Κραουνάκης διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι δεν ρωτήθηκε προκειμένου να δώσει την εκ του νόμου απαιτούμενη έγκρισή του για να ερμηνευτούν τραγούδια του, δεδομένο που αποτελεί παραβίαση των πνευματικών του δικαιωμάτων.

Όταν απαγόρευε και στη Μοσχολιού!

Μνήμες από το παρελθόν ξύπνησε η επίθεση του Σταμάτη Κραουνάκη στην Άλκιστις Πρωτοψάλτη με αφορμή τη στάση της, κατά την κινούμενη συναυλία, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Δεκαετίες πριν ο Σταμάτης Κραουνάκης γράψει: “Δε θέλω τα τραγούδια μου στου Κούλη τα λημέρια, αναφερόμενος στο αγαπημένο “Τα πιο ωραία λαϊκά” το οποίο τραγούδησε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, και απειλήσει πως θα κινηθεί νομικά, ο μουσικοσυνθέτης είχε απαγορεύσει στην αείμνηστη Βίκυ Μοσχολιού να ερμηνεύσει τραγούδια του.

Σε συνέντευξη της η Βίκυ Μοσχολιού όταν είχε ερωτηθεί για τον γνωστό μουσικοσυνθέτη είχε απαντήσει πως:

“Ρίσκαρα…Όταν τον γνώρισα δεν ήξερε ούτε πιάνο να παίζει” Σχετικά με την απαγόρευση του μουσικοσυνθέτη να ερμηνεύσει τραγούδια του, η κα. Μοσχολιού είχε με έμφαση επισημάνει: “Δικά σου τραγούδια είναι μόνο; Δικά μου δεν είναι; Δηλαδή το τραγούδι “Λόλα” που έδωσα την ψυχή, δικό μου δεν ήταν; Mε τη φωνή μου δεν το πουλάς;”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις