Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παραλιακή κόντρες: Drones κατά αυτοσχέδιων αγώνων
ΕΛΛΑΔΑ

Παραλιακή κόντρες: Drones κατά αυτοσχέδιων αγώνων

Παραλιακή κόντρες: Για πρώτη φορά οι αστυνομικοί της Τροχαίας είχαν και βοήθεια από αέρος για να καταγράψουν παραβάσεις οδηγών.

Παραλιακή κόντρες: Και drones, τα μη επανδρωμένα, δηλαδή, αεροσκάφη της Ελληνικής Αστυνομίας, απογειώθηκαν, για να βοηθήσουν τους άνδρες της Τροχαίας στην προσπάθεια αντιμετώπισης-πρόληψης των αυτοσχέδιων αγώνων, που λαμβάνουν χώρα τακτικά τις τελευταίες βραδιές, μετά την άρση των κυκλοφοριακών περιορισμών για την αντιμετώπιση του εφιάλτη του κορονοϊού. Τα drones της αστυνομία, έκαναν, για πρώτη φορά με τέτοιο αντικείμενο, την εμφάνισή τους τη νύχτα της 15ης Μαΐου, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την αντιμετώπιση-πρόληψη των αυτοσχέδιων αγώνων, όπως ανακοινώθηκε.

Την επιχείρηση, στο ύψος της Βάρκιζας, επί της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί και τραγικά τροχαία δυστυχήματα, οργάνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία, αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής και τη συνδρομή της Υπηρεσίας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν 343 τροχονομικούς ελέγχους οδηγών και οχημάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν οι 176 ακόλουθες παραβάσεις:

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Παραλιακή κόντρες: Παραβάσεις για ταχύτητα, πινακίδες, φιμέ τζάμια, διπλώματα, κράνη, ζώνες

Σαράντα πέντε για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 29 για αντικανονικούς υαλοπίνακες (φιμέ), 27 για πρόκληση υπερβολικού θορύβου (ηχομέτρηση), 10 για έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας, 14 για στέρηση άδειας οδήγησης, 10 για δυσδιάκριτες πινακίδες κυκλοφορίας, 7 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 7 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 5 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), 6 για στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ), μία για επίδειξη ικανότητας, 1 μία για επικίνδυνους ελιγμούς και 14 για διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις.

Ξήλωσαν πινακίδες, αφαίρεσαν άδειες και διπλώματα

Επιπλέον αφαιρέθηκαν σαράντα οκτώ άδειες  ικανότητας οδήγησης, 45 άδειες κυκλοφορίας και 42 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας. Επίσης, ακινητοποιήθηκαν οκτώ οχήματα και μεταφέρθηκαν τρία οχήματα με γερανοφόρα. Η πρώτη εξόρμηση της Τροχαίας, είχε γίνει, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, στο ίδιο σημεία (Βάρκιζα, λεωφόρος Αθηνών- Σουνίου), το βράδυ της 4ης Μάϊου, δηλαδή την πρώτη ημέρα άρσης των κυκλοφοριακών περιορισμών της εποχής του κορονοϊού.

163 παραβάσεις

Οι ομάδες  ελέγχου της Τροχαίας, είχαν προχωρήσει σε   386 τροχονομικούς ελέγχους οδηγών και οχημάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν  163 παραβάσεις:

Τριάντα μία για πρόκληση υπερβολικού θορύβου (ηχομέτρηση), 23 για στέρηση άδειας οδήγησης, 16 για έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας, 2 για επικίνδυνους ελιγμούς, 37 για αντικανονικούς υαλοπίνακες (φιμέ), 10 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 4 για έλλειψη Κ.Τ.Ε.Ο., (1) για ανασφάλιστα οχήματα, 35 για διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις. Επιπλέον αφαιρέθηκαν:

  • 45 άδειες ικανότητας οδήγησης,
  • 61 άδειες κυκλοφορίας και
  • 60 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας.
  • Ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με γερανοφόρα οχήματα 23 οχήματα.

Αν και οι αριθμοί των παρεμβάσεων είναι εντυπωσιακοί, σε τίποτε, όπως αποδεικνύεται δεν είναι ικανοί να ανακόψουν τις κόντρες που προγραμματίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Και δύο νύχτες μετά

Και αυτό, πέραν των στοιχείων του τελευταίου ελέγχου, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι και στις 6 Μαΐου, δύο νύχτες αργότερα δηλαδή σε νέα επιχείρηση, καταγράφηκαν παραβάσεις για κόντρες και για όλα τα άλλα που προαναφέρθηκαν.

Δείτε ακόμη

Έκαψαν ΑΤΜ και αυτοκίνητα στην Αττική – Δεκάδες προσαγωγές
Επιστροφή στην κανονικότητα, φάση 3: Ποιοι ανεβάζουν σήμερα ρολά
Καμίνι και σήμερα η χώρα, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις