Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έκλεψαν όπλο αστυνομικού: Διάρρηξη σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους
ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεψαν όπλο αστυνομικού: Διάρρηξη σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους

Έκλεψαν όπλο αστυνομικού: Οι δράστες είχαν ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος, στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο αστυνομικός, με κλειδί πασπαρτού.

Έκλεψαν όπλο αστυνομικού: Το υπηρεσιακό όπλο ενός αστυνομικού έκλεψαν, μεταξύ άλλων, από το διαμέρισμά του, στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Το ανέφερε ο ίδιος στην αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας, όταν, επιστρέφοντας στο σπίτι, διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει την πόρτα και είχαν εισβάλει σ’ αυτό.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι δράστες της κλοπής του όπλου, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που επελήφθησαν της σοβαρής υπόθεσης, είχαν ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος, στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο αστυνομικός, με κλειδί πασπαρτού. Όταν επέστρεψε ο αστυνομικός, βρήκε το διαμέρισμα αναστατωμένο όπως δήλωσε και έλειπαν κοσμήματα, κάποια χρήματα, αλλά και το υπηρεσιακό όπλο που είχε αφήσει σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού όπου ερεύνησαν οι εισβολείς.

Αστυνομικοί των εγκληματολογικών υπηρεσιών έφθασαν στο διαμέρισμα του αστυνομικού και ερεύνησαν   στα σημεία, όπου είχαν δράσει οι δράστες της εισβολής, για τυχόν αποτυπώματα η στοιχεία DNA. Έγινε επίσης και έρευνα για ανεύρεση βιντεοληπτικού υλικού στους δρόμους κοντά στο διαμέρισμα για την περίπτωση που φαίνονται να προχωρούν προς το διαμέρισμα. Σε κάθε περίπτωση η εξάρθρωση αυτής της συμμορία διαρρηκτών μπαίνει στις προτεραιότητες της Αστυνομίας καθώς πρέπει να βρεθεί το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού το οποίο τώρα βρίσκεται στα χέρια κακοποιών.

Εισβολή σε διαμέρισμα στην Πετρούπολη

Επίσης, άλλη σπείρα διαρρηκτών εισέβαλε χωρίς ίχνη παραβίασης- δείγμα ότι οι κακοποιοί έχουν στην κατοχή τους όλο και περισσότερα κλειδιά που δεν αφήνουν ίχνη- σε διαμέρισμα 38χρονης στην περιοχή της Πετρούπολης. Όπως ανέφερε η ίδια στους αστυνομικούς έκλεψαν κυρίως κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συναισθηματικής περισσότερο αξίας. Τις ίδιες ώρες που συνέβαιναν τα πάρα πάνω, εξιχνιάζονταν  από αστυνομικούς της Ασφαλείας Ηρακλείου, συνολικά δεκαέξι υποθέσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο άτομα (ημεδαπός και αλλοδαπός) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Οι παραπάνω δράστες, πιάστηκαν «στα πράσα». Συγκεκριμένα, κατά το χρόνο που εισήλθαν σε οικία ημεδαπού στο Ηράκλειο και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Προέκυψε η εμπλοκή τους σε άλλες 12

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης και τη συνδυαστική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 22.02.2020 έως και την 16.05.2020 οι δύο συλληφθέντες από κοινού, είχαν διαπράξει δώδεκα 12 κλοπές (6 τετελεσμένες και 6 απόπειρες) σε οικίες σε περιοχές του Ηρακλείου, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, φιάλες αλκοολούχων ποτών και διάφορα αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας σχεδόν 25.000 ευρώ.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι ο ημεδαπός, κατά το χρονικό διάστημα από 27.07.2012 έως την 18.02.2018 είχε διαπράξει επιπλέον τρεις κλοπές σε οικίες αφαιρώντας κοσμήματα αξίας 6.000 ευρώ. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ημεδαπού βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες και κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ κατασχέθηκε και δίκυκλη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του αλλοδαπού ως μέσα διάπραξης κλοπών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις