Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί σήμερα Ελλάδα: Δύο ακόμη θύματα του κορονοϊού
2.810 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Νεκροί σήμερα Ελλάδα: Δύο ακόμη θύματα του κορονοϊού

Νεκροί σήμερα Ελλάδα: Οι δύο ηλικιωμένες κατέληξαν στο ΝΙΜΤΣ όπου νοσηλεύονταν.

Νεκροί σήμερα Ελλάδα: Δύο ακόμη νεκροί καταγράφονται στη χώρα μας από την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Και αυτό διότι δύο γυναίκες που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ» κατέληξαν πριν λίγες ώρες. Πλέον οι νεκροί στην Ελλάδα έφτασαν τους 162. Ο πρώτος θάνατος αφορά μια γυναίκα 92 ετών η οποία έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και κατέληξε χθες βράδυ (15/5) στις 22:50. Ο δεύτερος χρονικά θάνατος αφορά μια 84χρονη η οποία έχασε τη μάχη στις 06:45 σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και η 84χρονη είχε επιβαρυμένο ιστορικό, καθώς από έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη, Πάρκινσον, αρτηριακή υπέρταση και χρόνια νεφρική νόσο.

Υπενθυμίζεται ότι στην χθεσινή ενημέρωση ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 40 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό αυτών να φτάνει τα 2.810. Από τα νέα κρούσματα τα 35 προέρχονται από τον καταυλισμό των Ρομά στη Λάρισα. Όσον αφορά στο σύνολο των κρουσμάτων, το 55% αφορά άνδρες. Τα 612 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1452 (52%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πρώτο τεστ σήμερα για τις οργανωμένες παράλιες

Με τον υδράργυρο να έχει χτυπήσει κόκκινο πριν μπούμε καν επίσημα στο καλοκαίρι, οι 515 οργανωμένες παραλίες της χώρας ανοίγουν σήμερα τις πύλες τους κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας. Οι δήμοι έχουν αναλάβει το βάρος της επιτήρησης προκειμένου να αποφευχθούν οι συνωστισμοί και να τηρηθούν πιστά οι κανόνες του ΕΟΔΥ. Τα πρόστιμα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά, ωστόσο ο αρχικός στόχος θα είναι οι συστάσεις τόσο προς τους υπεύθυνους όσο και τους λουόμενους. Η κυβέρνηση και η Πολιτική Προστασία βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα που δημιουργηθεί καθώς υπάρχει ο φόβος της μαζικής προσέλευσης στις παραλίες, αυξάνοντας τις πιθανότητες της εξάπλωσης της νόσου.

Τα θετικά μηνύματα που φτάνουν από την επιστημονική ομάδα του υπουργείου υγείας για την πορεία της νόσου, δεν εφησυχάζουν τους λοιμωξιολόγους που τονίζουν συνεχώς πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει, με το ενδεχόμενο μιας αναζωπύρωσης της νόσου να είναι ορατό. Ωστόσο η ικανοποιητική εικόνα που επικρατεί έκαναν την κυβέρνηση να προχωρήσει στο άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών δύο εβδομάδες νωρίτερα απ’ ότι αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις