Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γονείς Τοπαλούδη απόφαση: Ραγίζει καρδιές η μητέρα της Ελένης
ΕΛΛΑΔΑ

Γονείς Τοπαλούδη απόφαση: Ραγίζει καρδιές η μητέρα της Ελένης

Γονείς Τοπαλούδη απόφαση: Η Κυριακή Τοπαλούδη απηύθυνε έκκληση σε όλους τους φορείς για την αυστηρότητα των ποινών.

Γονείς Τοπαλούδη απόφαση: Τραγική φιγούρα ήταν στο δικαστήριο, στην τελευταία πράξη της δίκης για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, η μητέρα της. Η Κυριακή Τοπαλούδη ξέσπασε μπροστά στις κάμερες και μέσα στη συναισθηματική της φόρτιση κατάφερε να μιλήσει στις κάμερες για την ποινή που επέβαλε το δικαστήριο στους δολοφόνους της κόρης της. “Όπως καταλαβαίνετε είμαι πολύ φορτισμένη. Έχω καταρρακωθεί ψυχολογικά, έχω καταρρεύσει. Το αποτέλεσμα της δίκης το περιμέναμε, ήταν αναμενόμενο. Δυστυχώς αυτός ο Ποινικός Κώδικας που υφίσταται αυτή τη μέγιστη ποινή προβλέπει, ισόβια που σημαίνει 25 χρόνια, και ο ομαδικός βιασμός που είναι 15 χρόνια.

Αλλά εμένα δεν με ικανοποιεί σαν μάνα της αδικοχαμένης Ελένης. Είναι αυτοί οι νόμοι που προδίδουν και προκαλούν το κοινό αίσθημα. Κάνω έκκληση στην τωρινή και προηγούμενη κυβέρνηση, στους εκπροσώπους του κοινοβουλίου, να ενσκύψουν με θάρρος, με δύναμη και να αλλάξουν εδώ και τώρα τον Ποινικό Κώδικα”, ανέφερε χαρακτηριστικά η χαροκαμένη μάνα της άτυχης φοιτήτριας.

Πατέρας της Τοπαλούδη: Αυτοί θα βγουν κάποια στιγμή, εμείς είμαστε ψυχικά νεκροί

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των ποινών ο πατέρας του θύματος μίλησε στην ΕΡΤ σχετικά με την ετυμηγορία. “Αισθάνθηκα μια στιγμιαία ψυχική ανακούφιση – είχαμε την αγωνία για τα ελαφρυντικά βέβαια” είπε αρχικά Εξήγησε δε στη συνέχεια πως “λέω στιγμιαία γιατί εμείς έχουμε μαραθώνιο πόνου μέχρι να πεθάνουμε. Αυτοί θα βγούνε κάποια στιγμή, αλλά εμείς θα είμαστε μια ζωή ψυχικά νεκροί”

Ακολούθως ευχαρίστησε “τους ήρωες του δικαστηρίου, τους δικαστές τους ενόρκους και την και εισαγγελέα”. “Στάθηκε στο ύψος μέχρι τον ουρανό εκεί που βρίσκεται η Ελένη”, είπε συγκινημένος “Έχουμε λάβει πάρα πολλά μηνύματα συμπαράστασης και ευχαριστούμε πολύ όλους” κατέληξε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Υπενθυμίζεται πως το δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτή την εισαγγελική εισήγηση επί των ποινών, με την πρόεδρο να την ανακοινώνει την οποία οι κατηγορούμενοι άκουσαν έχοντας σκυμμένο το κεφάλι και αμίλητοι. Με την ανακοίνωση της απόφασης το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Έξω από το δικαστήριο βρίσκονταν και μέλη οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που φώναζαν συνθήματα υπέρ της απόφασης. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στους 2 κατηγορούμενος επέβαλε την ποινή των ισοβίων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και της καθείρξεως 15 ετών για τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Το χρονικό της φρίκης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις