Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Δολοφόνοι Τοπαλούδη: Την ανώτατη ποινή επέβαλε το δικαστήριο
ΦΡΙΚΗ, ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ

Δολοφόνοι Τοπαλούδη: Την ανώτατη ποινή επέβαλε το δικαστήριο

Δολοφόνοι Τοπαλούδη: Την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος, ισόβια για την ανθρωποκτονία και 15 χρόνια στον καθένα από τους δύο κατηγορούμενους για τον βιασμό της Ελένης, επέβαλε το δικαστήριο.

Δολοφόνοι Τοπαλούδη: Αυλαία για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη με την επιβολή της ανωτάτης των ποινών. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των ποινών ο πατέρας του θύματος μίλησε στην ΕΡΤ σχετικά με την ετυμηγορία. “Αισθάνθηκα μια στιγμιαία ψυχική ανακούφιση – είχαμε την αγωνία για τα ελαφρυντικά βέβαια” είπε αρχικά. Εξήγησε δε στη συνέχεια πως “λέω στιγμιαία γιατί εμείς έχουμε μαραθώνιο πόνου μέχρι να πεθάνουμε. Αυτοί θα βγούνε κάποια στιγμή, αλλά εμείς θα είμαστε μια ζωή ψυχικά νεκροί”.

Ακολούθως ευχαρίστησε “τους ήρωες του δικαστηρίου, τους δικαστές τους ενόρκους και την κα εισαγγελέα”. “Στάθηκε στο ύψος μέχρι τον ουρανό εκεί που βρίσκεται η Ελένη”, είπε συγκινημένος. “Έχουμε λάβει πάρα πολλά μηνύματα συμπαράστασης και ευχαριστούμε πολύ όλους” κατέληξε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη. Υπενθυμίζεται πως το δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτή την εισαγγελική εισήγηση επί των ποινών, με την πρόεδρο να την ανακοινώνει την οποία οι κατηγορούμενοι άκουσαν έχοντας σκυμμένο το κεφάλι και αμίλητοι.

Με την ανακοίνωση της απόφασης το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Έξω από το δικαστήριο βρίσκονταν και μέλη οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που φώναζαν συνθήματα υπέρ της απόφασης. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στους 2 κατηγορούμενος επέβαλε την ποινή των ισοβίων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και της κάθειρξεως 15 ετών για τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν

Να σημειωθεί πως οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπό της, ενώ η εισαγγελέας ανέπτυσσε την πρότασή της.

Νωρίτερα, το  Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή των δυο κατηγορουμένων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.  Η ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, όπως εκφωνήθηκε από την πρόεδρο του έχει ως εξής: «Το δικαστήριο σας κηρύσσει ενόχους ομόφωνα ως κατηγορείστε για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού». Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει την ενοχή των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου συγκατηγορουμένου του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας, μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα, χειροκροτήθηκε από μέλη του ακροατηρίου.

Μετά την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό και τη δολοφονία της κόρης της η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη βγήκε από τη δικαστική αίθουσα δικαιωμένη αλλά και χωρίς να μπορεί να κρατήσει τα δάκρυά της.

Η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας μόλις άκουσε την τελική απόφαση έπεσε στην αγκαλιά όσων βρίσκονταν δίπλα της. Βγαίνοντας από την αίθουσα, πήγε προς τις οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, που φώναζαν συνθήματα υπέρ της Ελένης.

Συγκινημένος ο Κούγιας: Αυτή τη δίκη έπρεπε να τη δει όλη η Ελλάδα

Ο συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου λίγο πριν την ανακοίνωση των ποινών και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του για την υπόθεση του βιασμού και της άγριας δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, που ανέλαβε πριν από δύο περίπου χρόνια. «Η ποινή θα είναι οπωσδήποτε ισόβια για τη δολοφονία και 15 χρόνια για τον ομαδικό βιασμό σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο. Έγιναν δεκτοί όλοι οι ισχυρισμοί μας και κατέρρευσαν οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων. Νιώθω ικανοποίηση.

Αρχίσαμε τη δίκη 14 Γενάρη, αυτή η πολιτική αγωγή ήταν ολόκληρης της Ελλάδος που σέβεται τον νόμο, που θεωρεί ότι δεν είναι φυσιολογικό οι γονείς να κηδεύουν τα παιδιά τους μετά από τέτοιο τρόπο. Οι γονείς αντιμετώπισαν τους δολοφόνους του παιδιού τους. Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνταν την πράξη και δεν υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας. Θέλαμε να αποκαταστήσουμε τη μνήμη του κοριτσιού. Είναι δύσκολο το βήμα της πολιτικής αγωγής.

Αυτή τη δίκη έπρεπε να την δει όλη η Ελλάδα. Χαίρομαι που αποκαταστάθηκε η μνήμη της Τοπαλούδη και λυπάμαι που αυτά τα παιδιά θα περάσουν τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους στη φυλακή. Η κοινωνία μας εξελίσσεται τραγικά. Ακούω για κάποιους που μιλούν για θανατικές ποινές, δεν υπάρχει τίποτα απεχθέστερο από τη φυλάκιση”.

Δολοφόνοι Τοπαλούδη: Τώρα μπορούν να δημοσιευθούν και τα πρόσωπά τους

Τώρα που το δικαστήριο επέβαλε την ποινή των ισοβίων στους δυο νεαρούς από τη Ρόδο, μπορούν να γίνουν γνωστά και τα ονόματά τους και να δημοσιευθούν και οι φωτογραφίες τους. Γιατί νωρίτερα, όσο ήταν κατηγορούμενοι, η νομοθεσία δεν επιτρέπει ούτε την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους ούτε την αποκάλυψη των ονομάτων τους. Οι δύο καταδικασθέντες είναι λοιπόν ο Μανώλης Κούκουρας από τη Λίνδο και ο Αλέξανδρος Λουτσάϊ από την Αλβανία.

Αυτός είναι ο Μανώλης Κούκουρας, γόνος εύπορης οικογένειας από τη Λίνδο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις