Δίκη Τοπαλούδη ποινή: Εν αναμονή της απόφασης – “Κανένα ελαφρυντικό”, λέει η εισαγγελέας

ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τοπαλούδη ποινή: Εν αναμονή της απόφασης – “Κανένα ελαφρυντικό”, λέει η εισαγγελέας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Δίκη Τοπαλούδη ποινή: Την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ζήτησε από το δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας, με το ακροατήριο να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

15.05.2020 | 16:45

Δίκη Τοπαλούδη ποινή: “Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό” για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, είπε στην αγόρευση της η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και εισηγήθηκε προς του δικαστές να απορριφθούν στο σύνολο τους. Όπως ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας δεν άκουσε αλήθειες μέσα στη δικαστική αίθουσα. Μεταξύ άλλων είπε ότι οι δυο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη. Μίλησε για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν. “Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη” είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: “Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν”.

«Ποιο ελαφρυντικό; Το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου”
“Μια κοπέλα σχεδόν 1.90 την είχαν κατακρεουργήσει” – Σοκάρουν οι δύτες που βρήκαν την άτυχη Ελένη

Οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της. Το δικαστήριο έχει αποσυρθεί για διάσκεψη επί των ελαφρυντικών.

Ομόφωνα ένοχοι – Εν αναμονή της ποινής

Νωρίτερα, ομόφωνα ένοχοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη οι δύο κατηγορούμενοι ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή τους και είχε προτείνει ως ποινή τα ισόβια. Οι δυο κατηγορούμενοι άκουσαν αμίλητοι την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή τους, η οποία συνεπάγεται για αυτούς -σε περίπτωση που δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά- ισόβια κάθειρξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα χειροκροτήθηκε από μέλη του ακροατηρίου.

Δίκη Τοπαλούδη – Κούγιας: Δεν επιχαίρω για τα ισόβια που θα επιβληθούν

Συγκλόνισε ο πατέρας της φοιτήτριας

Λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η ετυμηγορία για την υπόθεση, ο πατέρας της φοιτήτριας είχε παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη, συγκλονίζοντας με τα λόγια του. «Είναι θεμιτό κάποιοι να υπερασπίζονται τους συναδέλφους του, αλλά όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια», δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις στην εκπνοή της δίκης για τη δολοφονίας της κόρης του, Ελένης. Ο ίδιος χαρακτήρισε «εξωφρενικό» το να έρχονται και να «μας εμπαίζουν σαν οικογένεια», αναφερόμενος στην πλευρά των κατηγορουμένων και σχολιάζοντας την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, που προκάλεσε αντιδράσεις, είπε πως «η εισαγγελέας μίλησε ανθρώπινα και νομικά».

«Σταματήστε να παίζετε πολιτικά παιχνίδια στη μνήμη της κόρης μας, λύστε αλλού τις διαφορές σας», τόνισε ο Γιάννης Τοπαλούδης. Ερωτηθείς για τις σημερινές του προσδοκίες, είπε πως αναμένει την ανώτατη ποινή που προβλέπει η Ελληνική Δικαιοσύνη. «Περιμένω την ανώτατη ποινή που προβλέπει η ελληνική Δικαιοσύνη και ελληνικός ποινικός κώδικας. Αν το ανώτατο ήταν η θανατική ποινή, θα περίμενα θανατική ποινή», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Exit mobile version