Τοπαλούδη μητέρα: «Ποιο ελαφρυντικό; Βίασε και σκότωσε το παιδί μου»

ΕΛΛΑΔΑ

Τοπαλούδη μητέρα: «Ποιο ελαφρυντικό; Βίασε και σκότωσε το παιδί μου»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τοπαλούδη μητέρα: Την ενοχή των δυο κατηγορουμένων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, αποφάσισε ομόφωνα πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

15.05.2020 | 15:27

Τοπαλούδη μητέρα: Ξέσπασε στο δικαστήριο η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη την ώρα που αγόρευε ο συνήγορος υπεράσπισης του 23χρονου Ροδίτη. Ο συνήγορος του κατηγορούμενου Ροδίτη ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας και ανέφερε πως μακάρι η Ελένη να βρίσκονταν στη ζωή. «Δεν γυρνάει πίσω το παιδί μου. Ποιο ελαφρυντικό; 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου», φώναξε η μητέρα της Ελένης και αποχώρησε από την αίθουσα οργισμένη και με το ακροατήριο να την χειροκροτεί. Σημειώνεται ότι έξω από το δικαστήριο έχουν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα που φωνάζουν συνθήματα για την αδικοχαμένη κοπέλα.

Η κα Κούλα ήταν εμφανώς ταραγμένη στο άκουσμα του αιτήματος για ελαφρυντικά από τους δικηγόρους των δυο κατηγορουμένων. Έτσι, βγήκε υποβασταζόμενη από την αίθουσα του δικαστηρίου και μεταφέρθηκε στον χώροι που λειτουργεί ως ιατρείο. .

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού. Το δικαστήριο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του επί της ενοχής των δύο νεαρών κατηγορουμένων και η διαδικασία συνεχίζεται με το αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά ώστε να ανακοινωθεί η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου επί των ποινών.

Συγκλόνισε ο πατέρας της φοιτήτριας

Λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η ετυμηγορία για την υπόθεση, ο πατέρας της φοιτήτριας είχε παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη, συγκλονίζοντας με τα λόγια του. «Είναι θεμιτό κάποιοι να υπερασπίζονται τους συναδέλφους του, αλλά όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια», δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις στην εκπνοή της δίκης για τη δολοφονίας της κόρης του, Ελένης. Ο ίδιος χαρακτήρισε «εξωφρενικό» το να έρχονται και να «μας εμπαίζουν σαν οικογένεια», αναφερόμενος στην πλευρά των κατηγορουμένων και σχολιάζοντας την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, που προκάλεσε αντιδράσεις, είπε πως «η εισαγγελέας μίλησε ανθρώπινα και νομικά».

«Σταματήστε να παίζετε πολιτικά παιχνίδια στη μνήμη της κόρης μας, λύστε αλλού τις διαφορές σας», τόνισε ο Γιάννης Τοπαλούδης. Ερωτηθείς για τις σημερινές του προσδοκίες, είπε πως αναμένει την ανώτατη ποινή που προβλέπει η Ελληνική Δικαιοσύνη. «Περιμένω την ανώτατη ποινή που προβλέπει η ελληνική Δικαιοσύνη και ελληνικός ποινικός κώδικας. Αν το ανώτατο ήταν η θανατική ποινή, θα περίμενα θανατική ποινή», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Έξω από το δικαστήριο έχουν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα που φωνάζουν συνθήματα υπέρ της μνήμης της αδικοχαμένης κοπέλας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γεωργιάδης προς Καλλιάνο: Αν και μου τηλεφώνησε, ο πατέρας του δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν 15.05.2020 | 15:27
Το τουρκικό υπουργείο Παιδείας βάζει ως μάθημα στα σχολεία τη "Γαλάζια Πατρίδα" - Άλλαξαν όνομα και στο Αιγαίο 15.05.2020 | 15:27
Το βαρύ ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα από τις ΗΠΑ - Δείτε βίντεο 15.05.2020 | 15:27
Λαμία: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανή - Στο νοσοκομείο ο δικυκλιστής 15.05.2020 | 15:27
«Ξεφτίλες, παιδιά δεν έχετε;» - Οργή συγγενών μετά την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι 15.05.2020 | 15:27
Δημητρακόπουλος για την υπόθεση Καλλιάνου: Εκαναν οι γιατροί συνωμοσία για να κοροϊδέψουν την οικογένειά του; 15.05.2020 | 15:27
Λουτσέσκου για την ένταση στο φινάλε: Το 2018 δεν στείλατε εδώ το BBC για να δείτε πως έκλεψε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ 15.05.2020 | 15:27
Έντονο φραστικό επεισόδιο Ιωαννίδη με οπαδό: «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» 15.05.2020 | 15:27
Exit mobile version