Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κυβέρνηση: Σύνθημα για εργασία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Σύνθημα για εργασία

Κυβέρνηση: Ένα παλαιότερο σύνθημα που χρησιμοποίησε και προεκλογικά ο πρωθυπουργός αναβιώνει τις τελευταίες ημέρες στις επαφές με τους υπουργούς

Κυβέρνηση: Ένα παλαιότερο σύνθημα που χρησιμοποίησε και προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβιώνει τις τελευταίες ημέρες στις επαφές που έχει ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης. Και το σύνθημα αυτό είναι «δουλειά, δουλειά, δουλειά» από το κυβερνητικό επιτελείο και εγρήγορση της κρατικής μηχανής σε δύο επίπεδα. Αυτό της αντιμετώπισης της πανδημίας και της πιστής τήρησης όλων των υγειονομικών εντολών της επιστημονικής επιτροπής και αυτό της συνέχισης του κυβερνητικού έργου και των μεταρρυθμίσεων. Ο πρωθυπουργός στις τελευταίες ομιλίες του στην Βουλή προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα φέρει έως το τέλος του καλοκαιριού περισσότερα από 20 νομοσχέδια προς ψήφιση στην Βουλή.

Αυτό σημαίνει ότι παράλληλα με την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα μέτρα που οφείλουν να λάβουν οι υπουργοί για κάθε τομέα της οικονομίας ξεχωριστά, δεν θα πρέπει να αμελήσουν και την κατάρτιση των νομοσχεδίων που είναι που έχουν δρομολογηθεί προς ψήφιση τις επόμενες εβδομάδες. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε αναλυτική ενημέρωση τις προηγούμενες ημέρες από κάθε ένα υπουργείο και ζήτησε να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Κυβέρνηση: Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στα νομοσχέδια

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικές καθυστερήσεις και τα νομοσχέδια θα κατατεθούν στην Βουλή σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Μεγάρου Μαξίμου. Τα νομοσχέδια θα λάβουν την τελική τους μορφή με την συνδρομή και του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, που είναι πάντα επιφορτισμένος με «την τελευταία ματιά» πριν ένα νομοθέτημα πάρει τον δρόμο του κοινοβουλίου.

Την ίδια ώρα οι υπουργοί της κυβέρνησης κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, αφού αριστερά και δεξιά διακινούνται αρκετά σενάρια για ανασχηματισμό στο κυβερνητικό σχήμα. Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στα άμεσα σχέδια ούτε στις σκέψεις του πρωθυπουργού, τουλάχιστον έως την οριστική επιστροφή στην κανονικότητα.

Δείτε ακόμη

Έρχονται 200.000 τεστ αντισωμάτων στην Ελλάδα
Ο Λακόπουλος “καθαρίζει” τον Πολάκη – “Ανάγωγος, υβριστής και πολυλογάς”
Ο Λακόπουλος “καθαρίζει” τον Πολάκη – “Ανάγωγος, υβριστής και πολυλογάς”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις