Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λάρισα Ρομά – κρούσματα: 17 συνεργεία λαμβάνουν δείγματα, συναγερμός στις Αρχές
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΕΣΤ

Λάρισα Ρομά – κρούσματα: 17 συνεργεία λαμβάνουν δείγματα, συναγερμός στις Αρχές

Λάρισα Ρομά - κρούσματα: Με τη βοήθεια αστυνομικών συνεχίζεται στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα, το επιχειρησιακό σχέδιο «Σχεδίου Ημέρα 0- Ημέρα 7- Ημέρα 14», το οποίο προβλέπει εκατοντάδες δειγματοληψίες εντός του οικισμού Ρομά.

Λάρισα Ρομά – κρούσματα: Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές και οι υγειονομικές υπηρεσίες μετά τα αλλεπάλληλα νέα κρούσματα σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας «Ημέρα 0 Ημέρα 7 Ημέρα 14» που περιλαμβάνει σαρωτικούς ελέγχους και τεστ για κορωνοϊό. Ωστόσο σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες και μετά από τις ιχνηλατήσεις για το πώς προέκυψαν τα νέα κρούσματα στη Λάρισα, όλα δείχνουν πως η μετάδοση του κορωνοϊού σημειώθηκε στην κηδεία 50χρονου Ρομά, θύμα του ιού, στην οποία συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου. Το αποτέλεσμα ήταν την περασμένη Τρίτη 5 Μαΐου πολλοί Ρομά να συγκεντρωθούν στο Νέο Κοιμητήριο της Λάρισας για την κηδεία του 50χρονου, χωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασίας, αλλά και χωρίς να κρατούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα τους ειδικούς πως η μετάδοση του ιού και στη συνέχεια ο εντοπισμός μαζικών κρουσμάτων στον οικισμό των Ρομά προήλθε εξαιτίας του συνωστισμού. Κάτι που επιβεβαιώνει λοιμωξιολόγους, επιστήμονες και κυβέρνηση, οι οποίοι συνεχώς απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν το συνωστισμό. Η παρακάτω φωτογραφία δημοσιεύθηκε από το onlarissa την ημέρα της κηδείας του 50χρονου Ρομά και αποτυπώνεται ο συνωστισμός έξω από την εκκλησία.

Αγοραστός: Δώσαμε εντολή να καταγραφούν τα κλειστά σπίτια – Συνέπειες για όσους λείπουν

Σημαντική είναι η δήλωση που έκανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, καθώς ανακοίνωσε ότι έχει δοθεί εντολή ώστε να καταγραφούν όσα σπίτια βρίσκονται κλειστά στον οικισμό Ρομά, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, ενώ θα υπάρξουν συνέπειες για όσους λείπουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις