Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί σήμερα Ελλάδα: Ο πρώτος θάνατος έπειτα από 48 ώρες
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί σήμερα Ελλάδα: Ο πρώτος θάνατος έπειτα από 48 ώρες

Νεκροί σήμερα Ελλάδα: Πριν γίνει γνωστή η είδηση του νέου θανάτου ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει δέκα νέα κρούσματα κορονοϊού

Νεκροί σήμερα Ελλάδα: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας, κατέληξε ένας 80χρονος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 80χρονος άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Δευτέρας στις 16:30 στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και έπασχε από δυσλιπιδαιμία και ταχυαρρυθμία. Πρόκειται για τον πρώτο νεκρό εδώ και ένα 48ωρο στην χώρα μας. Νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει δέκα νέα κρούσματα. Στη γραπτή ανακοίνωση γνωστοποιούταν ακόμη ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.726, εκ των οποίων το 55,5% αφορά άνδρες.  Από αυτά, 607 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.374 (50.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Παράλληλα, 32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών .12 (37.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επίσης, 87 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Οι 37 ήταν γυναίκες (26.4%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 99.363 κλινικά δείγματα. Θυμίζουμε ότι συνέντευξη Τύπου από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά θα δίνεται μόνο τρεις φορές την εβδομάδα πλέον, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή. Τις υπόλοιπες μέρες θα εκδίδεται επίσημη ανακοίνωση.

Ανάκληση δύο αντισηπτικών από τον ΕΟΦ- Όσοι τα αγόρασαν καλούνται να τα επιστρέψουν

Ο ΕΟΦ αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης ενός αντισηπτικού τζελ χεριών και ενός ακόμη βιοκτόνου. Συγκεκριμένα, η απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων για ανάκληση προϊόντος αφορά το αντισηπτικό τζελ χεριών Total Care και το βιοκτόνο ANTY CLEAN. Και στις δύο περιπτώσεις, στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα προϊόντα αυτά δεν είναι εγκεκριμένα από τον Οργανισμό. Παράλληλα, ο ΕΟΦ αναφέρει ότι αυτές οι αποφάσεις εκδίδονται στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας”. Ακόμη, ο ΕΟΦ επισημαίνει στην απόφασή του ότι οι εταιρείες που παράγουν και διανέμουν αυτά τα δύο προϊόντα οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του αντισηπτικού χεριών και του βιοκτόνου και να τα αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις